ساده‌ترین روش های تشخیص برنج ایرانی

0
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
تشخیص برنج کار ساده‌ای نیست زیرا بافت برنج‌ها تقریبا یک شکل است. اما از لحاظ ظاهری برنج‌ها نباید دارای نیم دانه و شکستگی باشند.

در میان انواع برنج این مشکل شامل برنج ایرانی می‌شود چون بافت برنج تقریبا به یک شکل بوده و نوع آن از نظر تجربی و پخت قابل امتحان است و گاهی خود افراد خبره، در تشخیص این محصول نیز دچار اشتباه می‌شوند. روش های تشخیص برنج ایرانی را در دلتامگ بخوانید.

روش های تشخیص برنج ایرانی

بهترین و موثرترین راه تشخیص برنج خوب ایرانی پخت آن است که له شدن، کف کردن، آب کشیدن و نگاه تجربی به پخت برنج و شناختی قبلی از پخت برنج خوب می‌تواند کمک خوبی برای خرید برنج مرغوب کند. در ادامه با ساده‌ترین روش های تشخیص برنج ایرانی اصل از تقلبی آشنا می‌شویم.

عطر و طعم برنج

برنج خوب ایرانی عطر و طعم خوبی دارد که آن را از برنج‌های خارجی و همچنین برنج‌های پرمحصول و کم کیفیت ایرانی متمایز می‌کند. برنج‌هایی که نژادی پرمحصول دارند نسبت به برنج‌های خوب عطر و بوی کمتری دارند. برای تشخیص مقداری برنج بین دو کف دست قرار بدهید و رها کردن آن، باید بوی مطبوع آن به مشام برسد.

عطر و طعم برنج

یکدست بودن برنج

دانه‌های یک برنج مرغوب به صورت کامل است و خرده و نیم دانه داخل آن وجود ندارد. اما تا ۴ درصد در آن طبیعی است. هرچه دانه‌های برنج کامل‌تر باشند برنج شما با کیفیت‌تر است.

خشک بودن برنج

یک تست مهم برای تشخیص برنج خوب، خشک بودن آن است. برنج در ابتدای برداشت رطوبت بالایی دارد. این میزان از رطوبت برنج، هم کار پخت را مشکل می‌کند و هم نگهداری برنج را دشوار می‌کند و سبب می‌شود که در برابر حشرات آسیب پذیر باشند.

مطلب پیشنهادی:  چطور از شر خواب آلودگی در محل کار خلاص شویم؟

به همین دلیل کارخانه‌ها، با استفاده از دستگاه‌های خشک کن برنج تازه برداشت‌شده را خشک می‌کنند، تا رطوبت آن‌ها کمتر شود. زمان و میزان حرارت این دستگاه‌ خشک‌کن نقش مهمی در کیفیت برنج دارد. متاسفانه بعضی کارخانه‌ها برای سریع‌تر شدن عملیات خشک کردن، از دماهای بالاتر و زمان کمتری استفاده می‌کنند که کیفیت برنج را کاهش می‌دهد.

روش تشخیص برنج خشک

برای تشخیص برنجی که به خوبی خشک نشده باشد، به اندازه کافی سفت نشده و اصطلاحا پوک است. برای تشخیص خشک بودن برنج آن را زیر دندان بگذارید و فشار دهید. برنج خوب و خشک شده نباید به راحتی بشکند و خرد شود.

روش دیگر برای تشخیص خشک بودن برنج، پختن آن است. برنجی که خوب خشک شده است، در پختن و دم کشیدن، خوب قد می‌کشد یا به اصطلاح ری می‌کند. چرا که به دلیل خشک بودن، به راحتی از آب موجود در قابلمه را جذب می‌کند و قد می‌کشد.

روش های تشخیص برنج ایرانی چیست

تعداد کلمات مطلب: 410

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات خانه‌داری

همچنین بخوانید

دستور پخت سوسیس بندری خوشمزه و سریع با سیب زمینی

سوسیس بندری یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که بیشتر متعلق به استان‌های جنوبی کشورمان است.…