
دعوای بین موجر و مستاجر دعوایی است که تمامی ندارد و در بسیاری از دادگاهها و شوراهای حل اختلاف روزانه شاهد شکایت از صاحب خانه توسط مستاجر هستیم. گاهی اوقات مستاجرین که برای اجاره آپارتمان اقدام مینمایند نسبت به مسائل حقوقی مرتبط آگاهی ندارند و لذا دچار دغدغه و مشکل میشوند. برای آگاهی از مراحل این دسته از شکایتها و چگونگی انجام آن، با دلتا مگ همراه باشید.
برخی موارد مانند عدم تخلیه ملک توسط مستاجر، آسیب و صدمه زدن به ساختمان و عدم پرداخت اجارهبها توسط مستاجر باعث خواهد شد که موجر از مستاجر شکایت کند.
اما گاهی اوقات مالک، مستاجر را در مضیقه می گذارد و حق او را پرداخت نمیکند. در این گونه موارد که شامل پرداخت نکردن ودیعه و یا پرداخت نکردن هزینههایی که مستاجر برای ملک انجام داده و … میشود، مستاجر میتواند از مالک شکایت کند.
مقاله مرتبط :
« نحوه شکایت از صاحبخانه توسط مستاجر »
نحوه شکایت از صاحب خانه توسط مستاجر
- در صورتی که مالک پول پیش را پرداخت نمیکند، اگر پول پیش کمتر از 20 میلیون تومان باشد باید به شوراهای حل اختلاف مراجعه کنید.
- از مالک شکایت کنید و پول پیش را با توجه به حکم قاضی دریافت کنید.
- اگر مبلغ ودیعه بیش از 20 میلیون تومان باشد، و مالک آن را پرداخت نکند، مستاجر میتواند برای دریافت پول پیش، از راه قانونی به دادگاه حقوقی مراجعه کرده و از مالک شکایت نماید.
مراحل شکایت از صاحب ملک
برای شکایت از صاحبخانه میتوانید مراحل زیر را طی کنید تا به نتیجه برسید:
- تنظیم اظهارنامه در دفاتر خدمات قضایی
- تنظیم دادخواست تامین دلیل (چنانچه پس از تنظیم اظهارنامه نیز موجر مبلغ را مسترد نکرد)
- تنظیم دعوی استرداد ودیعه به انضمام خسارات وارد شده
چنانچه موجر پس از اتمام قرارداد از پس دادن پول پیش سرباز زند، مستاجر بایستی ابتدا با تنظیم اظهارنامه مبلغ ودیعه را در زمان مشخص مطالبه کند.
سپس چنانچه موجر مبلغ ودیعه را پس نداد، مستاجر میتواند بر اساس مقدار پول رهن با مراجعه به شوراهای حل اختلاف و یا دادگاه محل سکونت موجر، استرداد مبلغ رهن را درخواست نماید.
همچنین مستاجر در چنین مواردی علاوه بر دریافت مبلغ ودیعه میتواند جریمه یا خسارت تاخیر استرداد ودیعه را نیز از مالک دریافت نماید.
اگرصاحبخانه مبلغ رهن را به مستاجر پس ندهد چکار باید کرد؟
با به اتمام رسیدن زمان عقد اجاره و تمدید ننمودن دوباره آن، صاحبخانه میبایست مبلغ ودیعه را که به عنوان قرضالحسنه از مستاجر دریافت کرده است پس دهد. پس ندادن مبلغ رهن یا همان ودیعه خانه توسط مالک، در واقع زایل نمودن تعهد حقوقی و قانونی توسط صاحبخانه نسبت به مستاجر به حساب میآید.
در این صورت اگر صاحبخانه مبلغ ودیعه را به مستاجر پس ندهد، مستاجر میتواند با تنظیم دادخواست حقوقی به دادگاه یا شورای حل اختلاف، بسته بهخ میزان ودیعه که در صلاحیت رسیدگی کدام مرجع باشد؛ مبنی بر مطالبه پول پیش خود اقدام کند.
مستاجر باید با ارائه مدارک و مستندات اعم از اجارهنامه و فیش پرداخت پول بعنوان ودیعه به مالک و انجام مراحل قانونی، صاحبخانه را محکوم به پرداخت مبلغ ودیعه خود نماید.
پیشنهاد مطالعه: