آیا فرزند در ازدواج موقت ارث می‌برد؟

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
ازدواج دارای انواع مختلفی است که هر کدام دارای شرایط خاصی است. یکی از انواع ازدواج، ازدواج موقت است.
ارث فرزند در ازدواج موقت

ارث فرزند در ازدواج موقت از جمله مواردی است که در قانون به آن اشاره شده است. عقد موقت، ازدواجی است که در آن، مدت ازدواج میان زن و مرد مشخص می‌شود. این نوع از ازدواج، دارای احکام خاصی در قانون مدنی است. همراه دلتامگ باشید.

ازدواج موقت

ازدواج موقت که در حقوق، نکاح منقطع نامیده شده و در عرف میان مردم، صیغه نامیده می‌شود. این نوع از نکاح در ماده ۱۰۷۵ قانون مدنی به این صورت مورد تعریف قرار گرفته است: «نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معینی واقع شده باشد.»

بنابراین، طبق این ماده، عقد موقت نکاحی است که در آن مدت ازدواج میان زن و مرد مشخص شده و افراد بعد از مدتی خودبه‌خود از هم جدا می‌شوند بدون اینکه از هم طلاق بگیرند.

این نوع از ازدواج، دارای احکام خاصی در قانون مدنی است. از جمله اینکه ذکر مهریه در عقد ازدواج الزامی بوده و در صورت عدم تعیین مهریه، نکاح باطل است.

ازدواج موقت 

نکته مهمی که باید بدانید آن است که در این نوع از نکاح زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی‌برند. همچنین در این نوع از ازدواج، انحلال نکاح با انقضای مدت، بذل مدت و فسخ انجام‌گرفته و طلاق در آن راه ندارد.

ارث فرزند در ازدواج موقت

همان‌طور که در بالا توضیح دادیم که در ازدواج موقت، زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی‌برند. حالا سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود آن است که نظر قانون مدنی در مورد ارث فرزند در ازدواج موقت چیست؟

به‌این‌ترتیب که اگر در طول مدت عقد موقت زوجین صاحب فرزندی شوند آیا این فرزند از پدر و مادر خود ارث می‌برد؟ یا برعکس، اگر فرزند پیش از والدین فوت کرده و دارای اموالی باشد، آیا پدر و مادر از وی ارث خواهند برد؟

مطلب پیشنهادی:  شرایط خاص ازدواج با زن بیوه که نمی‌دانید

ارث فرزند در ازدواج

هر چند در قانون مدنی، توضیح صریحی که مستقیماً در مورد شرایط ارث فرزند در ازدواج موقت توضیح داده باشد، دیده نمی‌شود، ولی ماده ۱۱۵۸ این قانون در مورد الحاق طفل مقرر کرده است «طفل متولد در زمان زوجیت ملحق به شوهر است…»

منظور از الحاق طفل در این ماده آن است که فرزند اعم از دختر و پسر منسوب به پدر و مادر است و بنابراین رابطه نسبی میان آن‌ها برقرار می‌شود. برقراری این رابطه به این معناست که کلیه حقوق و تکالیف قانونی در رابطه میان پدر و مادر با فرزند متولد شده از ازدواج، اجرا شده و به همین دلیل است که گرفتن شناسنامه برای فرزند متولد شده در عقد موقت الزامی است.

یکی از مهم‌ترین حقوق پیش‌بینی‌شده در قانون برای افراد، ارث است که میان هر دو گروه خویشاوندان سببی و نسبی برقرار می‌شود؛ بنابراین باتوجه‌به آنچه در مورد الحاق طفل به والدین در عقد موقت و مفهوم الحاق توضیح داده شد، می‌توان گفت که ارث فرزند در ازدواج موقت مانند ارث‌بردن طفل در نکاح دائم است. نتیجه آنکه فرزند متولد شده در ازدواج موقت، از پدر و مادر خود ارث برده و اگر پیش از پدر و مادر خود بمیرد، والدین او نیز از وی ارث خواهند برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

در این شرایط تمام ارث زن به همسرش می‌رسد

تقسیم ارث زن از جمله موضوعاتی است که در قانون مدنی ایران به آن اشاره شده است. قانون سهم زن…