نکات طلایی قوانین مربوط به مبایعه‌نامه

4
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
در تنظیم نمونه مبایعه‌نامه ملک، طرفین می‌توانند هرگونه شرایط دیگری را که می‌خواهند در نمونه مبایعه‌نامه املاک درج نموده و به آن پایبند شوند البته به این شرط که موارد ذکر شده با قانون، مغایرت نداشته باشد.
نکات طلایی مبایعه نامه

با وجود تورم فعلی در بازار مسکن، حجم معاملات خرید و فروش املاک اعم از تجاری یا مسکونی در جامعه رواج نسبتا بالایی دارد. عقد بیع یا همان خرید و فروش ملک، عقدی است که در آن یکی از مالکان در ازای پرداخت پول، مالکیت را به شخص دیگری واگذار می‌کند. فروش ملک از طریق تنظیم سند به عنوان مبایعه‌نامه انجام می‌گیرد. با توجه به مبلغ نسبتا بالایی که هنگام فروش ملک بین طرفین رد و بدل می‌شود بنابراین ضروری است با نحوه نوشتن مبایعه‌نامه و قوانین آن آشنا شوید. تا پایان این مطلب با دلتا مگ همراه ما باشید.

تفاوت مبایعه نامع و قولنامه

منظور از مبایعه‌نامه املاک چیست؟

انواع مختلفی از عقد و قرارداد در قانون مدنی وجود دارد اعم از عقد اجاره، عقد صلح، عقد هبه، عقد قرض، عقد رهن و غیره که هر کدام از قرارداد‌های مذکور، احکام و قوانین مربوط به خود را دارند. یکی از پرکاربرد‌ترین قراردادها در قانون مدنی عقد بیع است. در این قرارداد شخصی با دریافت مبلغی، مالکیت مالی را به دیگری انتقال می‌دهد. از عقد بیع در تمام خرید و فروش‌ها استفاده می‌شود. عقد بیع اصول و قواعد خاص خود را دارد. عقد بیع برای خرید و فروش تمام املاک کاربرد دارد اما تنظیم مبایعه‌نامه تنها برای فروش ملک کاربرد دارد. در تنظیم مبایعه‌نامه هریک از طرفین در چارچوب قوانین، شرایط خود را در سندی درج می‌کنند. در این صورت آثار عقد بیع شامل قرارداد شده و طرفین موطف به اجرای آن هسنتد. اما مبایعه‌نامه با قولنامه که اکثرا آن را اشتباه می‌گیرند تفاوت‌هایی دارد.

منظور از مبایعه نامه املاک

تفاوت مبایعه‌نامه و قولنامه

در قولنامه هریک از طرفین با یکدیگر قول و قرار می‌گذارند که در شرایط خاصی با هم عقد بیع منعقد نمایند؛ در صورتی که هنوز عقد بیع میان آن‌ها بسته نشده است. اما در مبایعه‌نامه مال مورد نظر در ازای مبلغی به شخص دیگری واگذار می‎‎‌شود. از دیگر ویژگی‌های مبایعه‌نامه این است که در تنظیم این قرارداد کلیه شرایط مربوط به ملک در آن درج می‌شود. چنانچه مبایعه‌نامه در دفتر املاک مطابق با قوانین آن ثبت شود، قانونی بوده و از به وجود آمدن مشکلات بعدی جلوگیری می‌شود.

مطلب پیشنهادی:  این نکات مهم را هنگام معامله با وکالتنامه باید بدانید

قوانین مبایعه نامه

قوانین مربوط به مبایعه‌نامه

از مهم‌ترین قوانین مبایعه‌نامه تعیین کردن بها یا عوض قرارداد می‌باشد که باید در تنظیم قرارداد به آن توجه داشت. در صورتی که مبلغ به صورت چک باشد باید تمام نکات آن در قرارداد درج شود.

از دیگر قوانین مبایعه‌نامه، هنگام مراجعه به دفترخانه و دادن وکالت فروش ملک به خریدار است. در صورت عدم تنظیم مبایعه‌ نامه ملک، خریدار مالک قطعی ملک موردنظر محسوب نمی‌شود. یعنی تا قبل از اینکه سند به طور رسمی تنظیم نشده باشد ملک به صورت رسمی بنام خریدار در نیامده و می‌بایست از طریق دفاتر اسناد رسمی، سند رسمی برای ملک اخذ کرد. پس در این صورت مبایعه‌نامه املاک صرفا یک سند عادی است هرچند به استناد آن می‌توان دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی داد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با مطالب در حوزه ملک، مطلب «اصطلاحات حقوقی در قراردادهای ملکی» را در دلتا مگ بخوانید.

بیشتر ببینید در نکات معاملاتی

4 دیدگاه

  1. […] مطالعه: برای آشنایی بیشتر با مطالب در حوزه ملک، مطلب «نکات طلایی قوانین مربوط به مبایعه‌نامه» را در دلتا مگ […]

    پاسخ

  2. […] با نکات حقوقی و معاملاتی در زمینه املاک، مطلب “نکات طلایی قوانین مربوط به مبایعه‌نامه“را مطالعه […]

    پاسخ

  3. […] مطالعه: برای آشنایی بیشتر با مطالب در حوزه ملک، مطلب«نکات طلایی قوانین مربوط به مبایعه‌نامه» را در دلتا مگ […]

    پاسخ

  4. […] مطالعه: برای آشنایی بیشتر با مطالب در حوزه ملک، مطلب «نکات طلایی قوانین مربوط به مبایعه‌نامه » را در دلتا مگ […]

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین بخوانید

با انواع سند ملکی آشنا شوید و باخیال راحت معامله کنید

سند از اصلی‌ترین دلایل برای اثبات حق و مالکیت است، پس ازمهم ترین مسائل حقوقی که باید هنگام…