چرا کیک خانگی ترک می‌خورد و پف نمی‌کند؟ + ویدئو

21
17
زمان مطالعه: 3 دقیقه
کیک و شیرینی خانگی یکی از راه‌های سریع برای داشتن یک عصرانه لذت‌بخش است. دانستن نکات مهم برای پف کردن کیک‌ها، برای هر خانمی بسیار سودمند خواهد بود.

کیک خانگی معمولا به خاطر طعم و مزه خاصش، طرفداران زیادی دارد اما مهم‌ترین مشکل پخت کیک خانگی پف نکردن کیک است؛ در بسیاری از مواقع یکی از دلایلی است که باعث می‌شود از پختن کیک در خانه منصرف شویم، به همین منظور در این مطلب از دلتامگ قصد داریم نکات مهم  برای پف کردن کیک خانگی را به شما آموزش دهیم.

علت خوابیدن پف کیک

اگر کیک شما پف نمی‌کند و از خود می‌پرسید که چیکار کنیم پف کیک نخوابه؟ لازم است مواردی که در ادامه گفته می‌شود را بررسی کنید:

دمای پایین فر

دما نقش بسیار مهمی در کیفیت کیک خانگی دارد؛ اگر شما کیک را در قابلمه درست می‌کنید حتما لازم است که قابلمه مورد نظر ر ا از قبل روی گاز قرار دهید تا گرم شود؛ اگر کیک را  درون فر درست می‌کنید، حتما لازم است که فر را از قبل روشن کنید.

استفاده از دستور اشتباه در پخت کیک

یکی دیگر از دلایل بسیار مهم  خوابیدن پف کیک، استفاده از دستور اشتباه برای پخت کیک است و یا اینکه مقدار آرد استفاده شد درون کیک کم بوده و مواد رقیق‌تر از حالت معمول است. نکته مهم دیگری که رعایت نکردن آن باعث می‌شود کیک به خوبی پف نکند، باز کردن درب قابلمه و یا فر خصوصا در نیم ساعت اول است.

طرز تهیه کیک خانگی

استفاده از شکر زیاد در پخت کیک خانگی

بسیاری از ما دوست داریم که کیک خانگی نرم و کمی شیرین‌تر از حد معمول درست کنیم ؛ اما لازم است بدانید که استفاده بیش از اندازه از شکر در کیک باعث می‌شود که به خوبی پف نکند؛ از آن مهم‌تر جابه‌جایی کیک هنگام پخت است که باعث می‌شود پف کیک از بین برود.

نکات مهم پف كردن كيك در قابلمه

اگر به فر دسترسی ندارید و می‌خواهید از قابلمه برای پخت کیک استفاده کنید، لازم است هنگام طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد به چند نکته توجه داشته باشید.

  • به هیچ وجه مواد کیک را درون قابلمه سرد نریزید؛ در ابتدا قابلمه را گرم کرده و بعد مایه کیک را به آن منتقل کنید.
  • برای جلوگیری از سوختگی کیک بهتر است که از قابلمه تفلون استفاده کنید و اگر می‌خواهید از قابلمه روحی استفاده کنید، حتما کف قابلمه را با دو لایه کاغذ روغنی بپوشانید.
  • درب قابلمه را تا 40 دقیقه باز نکنید؛ در غیر این صورت پف کیک از بین می‌رود.
  • قابلمه را روی شعله بزرگ گاز قرار دهید و در ابتدا به مدت دو دقیقه شعله را زیاد کرده و بعد اجازه دهید با شعله ملایم پخته شود.
  • برای اینکه کیک خانگی شما گنبدی نشود، به هیچ عنوان بدنه قابلمه را چرب نکنید.
  • اندازه قابلمه را باید طوری اتتخاب کنید که 2 برابر حجم مایه کیک باشد تا مواد کیک مغز پخت شده و پف کند.
  • در قابلمه را با دمکنی بپوشانید تا حرارت درون قابلمه بهتر حفظ شود و کیک خمیر نشود.
مطلب پیشنهادی:  ژله خرده شیشه با شیر و 3 نکته مهم که باید بدانید + ویدئو

کیک خانگی

علت پف کردن یک طرفه کیک چیست؟

اگر بعد از پخت کیک خانگی سطح کیک شما صاف نیست و بصورت یکسان پُف نکرده و بالا نیامده، می تواند مربوط به یکی از علت‌های زیر باشد:

  • سطحی که قالب روی آن قرار دارد صاف نیست و باعث می‌شود تمام مواد کیک در یک سمت قالب جمع شود.
  • هنگام اضافه کردن آرد به مواد، آن را به طور یکنواخت مخلوط نکرده‌اید و همین عامل سبب می‎‌شود یک سمت کیک بیشتر پف کرده و ترک بخورد.
  • دمای فر بیش از اندازه گرم است.
  • درب فر را خیلی باز و بسته می‌کنید.

اگر به این دسته از مطالب آشپزی علاقه‌مندید، طرز تهیه کیک با سه قلم مواد را در این مطلب مطالعه کنید.

21 دیدگاه

  1. ناشناس

    9 شهریور 1401 در 5:11 ب.ظ

  2. ناشناس

    9 شهریور 1401 در 5:45 ب.ظ

  3. ناشناس

    9 شهریور 1401 در 6:03 ب.ظ

  4. ناشناس

    9 شهریور 1401 در 6:08 ب.ظ

  5. ناشناس

    9 شهریور 1401 در 6:08 ب.ظ

  6. ناشناس

    9 شهریور 1401 در 6:30 ب.ظ

  7. ناشناس

    9 شهریور 1401 در 6:36 ب.ظ

  8. ناشناس

    9 شهریور 1401 در 6:57 ب.ظ

  9. ناشناس

    9 شهریور 1401 در 6:58 ب.ظ

  10. ناشناس

    9 شهریور 1401 در 7:05 ب.ظ

  11. ناشناس

    9 شهریور 1401 در 7:44 ب.ظ

  12. ناشناس

    10 شهریور 1401 در 10:44 ق.ظ

  13. ناشناس

    10 شهریور 1401 در 12:01 ب.ظ

    ممنون از راهنماییتون

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      10 شهریور 1401 در 1:03 ب.ظ

      ممنونم از حضور مهربانانه شما🌹

      پاسخ

  14. الهه

    13 شهریور 1401 در 10:31 ق.ظ

  15. ناشناس

    18 شهریور 1401 در 1:28 ق.ظ

  16. ناشناس

    1 مهر 1401 در 10:10 ق.ظ

  17. ناشناس

    27 مهر 1401 در 9:04 ق.ظ

  18. ناشناس

    2 آبان 1401 در 12:47 ب.ظ

  19. ناشناس

    1 دی 1401 در 8:30 ق.ظ

  20. ناشناس

    1 آبان 1402 در 4:43 ب.ظ

    از همه شما عزیزان زحمتی که برای ما خونندگان میکشید متشکرم.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

با خوردن این نوشیدنی حتما یخ می‌زنید

شربت خیار و لیمو همان چیزی است که شما برای مهمانی‌هایتان در بهار و تابستان نیاز دارید. آبم…