کاربردهایی از نبات که شما را شوکه می‌کند!

19
9
زمان مطالعه: 3 دقیقه
استفاده از نبات آن‌قدر قدیمی است که در تاریخ اقوام شرقی و غربی اثر گذاشته و برخی کاربردهایی که فکرش را هم نمی‌کنید پیدا کرده است. مثلا استفاده از آن برای درست کردن گوشت یا حتی هدیه به اموات.
دانستنی هایی از نبات

داستان آبنبات از شرق شروع می‌شود. دانستنی‌های نبات آن‌قدر جذاب و خواندنی است که دلتامگ این مطلب را برای شما گردآوری کرده است. نبات از کریستال‌های نسبتا بزرگ محلول فوق اشباع شکر و آب شکل می‌گیرد. روش تولید این خوردنی خوشمزه، طبق اسناد مکتوب نویسندگان اسلامی، برای اولین بار در نیمه اول قرن نهم توصیف شده و برخی سازندگان مشهور نبات همچنان در آسیا فعال هستند.

دانستنی‌های نبات از گوشه و کنار دنیا

جالب اینکه نبات بخش مهمی از فرهنگ چای نوشیدن در شرق فریزیا یعنی آلمان کنونی است، جایی که یک تکه نبات را در انتهای فنجان قرار می‌دهند و مثل ایرانیان که نوشیدن چای با نبات را یکی از رایج‌ترین روش‌های نوشیدن چای می‌دانند، از نوشیدن چای شیرین لذت می‌برند. این روش نوشیدن چای را می‌توان در آسیای مرکزی نیز با نام نووت پیدا کرد.

گوشت نباتی چینی

نبات یک ماده رایج در آشپزی چینی نیز هست. در چین از آن برای شیرین کردن چای گل داوودی و همچنین برخی سوپ‌ها استفاده می‌کنند. بسیاری از خانواده‌های اعیان برای ترشی کردن گوشت، یا سرخ کردن آن از نبات استفاده می‌کردند و این خوراکی فقط برای ثروتمندان به عنوان یک کالای لوکس در دسترس بود. نبات دارای خواص دارویی نیز هست و در برخی استان‌های چین، مثل ایران، از آن به عنوان یک داروی طب سنتی استفاده می‌شود.

دانستنی‌های نبات

آبنبات‌های اسکلتی مکزیکی

جمجمه‌های نباتی تزئین شده در مکزیک بخشی از سنت روز مردگان است. این آبنبات‌ها با هدف آموزش کودکان و نترسیدن آن‌ها از مرگ ساخته می‌شوند و برخی نیز آن‌ها را به اموات هدیه می‌کنند. در هلند، تکه‌های آبنبات در نان سفید لوکسی پخته می‌شود و در تامیل و سریلانکا نیز استفاده‌های آشپزی دارد.

نبات رنگی آمریکایی

از همه جالب‌تر اما، در ایالات متحده، نبات‌های شاخه‌ای در رنگ‌ها و طعم‌های مختلف وجود دارد و یک خوراکی شیرین قدیمی است. آن‌ها این خوراکی شرقی را کندی نامیدند؛ کلمه‌ای که از لغت قند گرفته شده از قرن سیزدهم به بعد به لغات فرانسوی و انگلیسی اضافه شد.

مطلب پیشنهادی:  چه زمانی سایت ثبت‌نام مسکن اولی‌ها راه‌اندازی می‌شود؟

برخی نیز معتقدند کندی یا حتی قند از ریشه سانسکریت khanda که برای شکر و نیشکر استفاده می‌شد گرفته شده و برای مصارف پزشکی کاربرد داشته است. آبنبات تا زمانی که تولید انبوه آن در دهه ۱۹۰۰ آغاز شود، تنها برای ثروتمندان قابل دسترس بود با این حال بین مردم هند و ترکیه نیز رواج داشت و یک شیرینی محبوب بود؛ همانطور که الان هم هست.

هشدار، مراقب نبات‌های دروغین باشید!

نبات زعفرانی، به دلیل طبع گرم آن در منطقه خاورمیانه محبوب‌ترین نوع نبات بوده و هست؛ با این حال، امروزه نبات زرد که با عنوان زعفرانی فروخته می‌شود در بیشتر موارد با جوهر زعفران که ماده‌ای خطرناک است رنگ می‌شود. مصرف این ماده خطراتی مانند بیش فعالی و مشکلات گوارشی در پی دارد و به گفته متخصصان نبات سفید انتخاب سالم‌تری است.

دانستنی‌های نبات

سخن آخر

نبات یک خوراکی جذاب و متنوع است که از شرق آمده و در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. از نوشیدن چای با نبات در شرق تا آشپزی چینی و استفاده‌های دارویی در ایران و چین، نبات به عنوان یک عنصر مهم در فرهنگ و سنت‌های مختلف جا افتاده است. همچنین، در ایالات متحده به عنوان “کندی” مورد علاقه‌ی بسیاری از افراد قرار دارد. با این حال، در خرید و مصرف نبات باید مراقب باشیم تا از نبات‌های دروغین جلوگیری کرده و به سلامتی خود اهمیت دهیم.

 

تعداد کلمات مطلب: 548

اپلیکیشن مجله دلتا

19 دیدگاه

  1. ناشناس

    22 آبان 1401 در 8:23 ب.ظ

  2. ناشناس

    23 آبان 1401 در 1:59 ق.ظ

  3. ناشناس

    23 آبان 1401 در 3:45 ق.ظ

  4. ناشناس

    23 آبان 1401 در 7:50 ق.ظ

  5. ناشناس

    23 آبان 1401 در 8:44 ق.ظ

  6. ناشناس

    23 آبان 1401 در 2:35 ب.ظ

  7. عاطفه

    23 آبان 1401 در 6:01 ب.ظ

    پس نبات جهانیه ومختص ایران نیست.. ولی نبات وپولکی ایران چیز دیگه ایه اونم به سبک سنتی🌹🤗

    پاسخ

    • مونا غریبی

      24 آبان 1401 در 9:13 ق.ظ

      قطعا نبات و پولکی ایران بهترین طعم را دارد.🌹

      پاسخ

  8. ناشناس

    23 آبان 1401 در 10:13 ب.ظ

  9. ناشناس

    25 آبان 1401 در 6:33 ق.ظ

  10. نگین

    25 آبان 1401 در 9:51 ق.ظ

    ممنون از متن جالبتون وسپاس بابت وقتیکه بابت جمع اوری مطالب میزارید نوفق باشید🙏😍

    پاسخ

    • مونا غریبی

      26 آبان 1401 در 8:48 ق.ظ

      سپاس از شما مخاطب عزیز🌹

      پاسخ

  11. عباس

    27 مهر 1402 در 4:07 ق.ظ

    سلام و تشکر بابت زحماتتون برای تهیه این مطلب مفید و آموزنده 🙏🙏👌🙏🙏،عباس آقا

    پاسخ

  12. ناشناس

    28 مهر 1402 در 7:26 ب.ظ

    سلام عالی بود

    پاسخ

  13. ناشناس

    9 آذر 1402 در 9:39 ق.ظ

    بسیار عالی

    پاسخ

  14. ناشناس

    15 آذر 1402 در 7:58 ق.ظ

    بسیارعالی

    پاسخ

  15. ناشناس

    25 آذر 1402 در 11:02 ق.ظ

    خوب.مفید

    پاسخ

  16. ناشناس

    15 دی 1402 در 4:56 ب.ظ

    ممنونم ازمعلوماتی که تهیه کرده بود دید خیلی جالب بود ممنون

    پاسخ

  17. ناشناس

    8 بهمن 1402 در 6:41 ب.ظ

    مفیدبود

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی

همچنین بخوانید

چند ترفند ساده برای خوشمزه شدن کوکو سبزی

کوکو سبزی یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار است که آن را می‌توان به عنوان یک غذای کامل یا پی…