طرز تهیه دلمه سیب زمینی با روشی متفاوت

0
0
زمان مطالعه: 4 دقیقه
اگر جزو افرادی هستید که به دلمه علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم این نوع دلمه را حتما درست کرده و از آن لذت ببرید.
طرز تهیه دلمه

دلمه جزو آن دسته از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که به سبک‌های مختلفی آماده می‌شود؛ رسپی این غذا ثابت نیست و افراد می‌توانند با توجه به ذائقه خانواده، دلمه دلخواه خود را تهیه کنند؛ بسیاری از ما با طرز تهیه دلمه برگ مو، دلمه کلم، دلمه گوجه و دلمه فلفل آشنا هستیم؛ به همین منظور قصد داریم روشی متفاوت از طرز تهیه دلمه را به شما آموزش دهیم تا با آن در دورهمی‌های خود بدرخشد؛ دلمه سیب زمینی، یکی از انواع دلمه ها به شمار می‌آید که طعم بسیار خوبی دارد و با یکبار امتحان کردن طرفدار آن می‌شوید.

مواد لازم برای طرز تهیه دلمه

  • سیب زمینی                             ۸ عدد
  • گوشت چرخ کرده                      ۳۰۰ گرم
  • پیاز                                        ۱ عدد
  • سیر                                      ۱ حبه
  • فلفل دلمه                              ۱ عدد
  • قارچ                                     ۱۰ عدد
  • گوجه                                     ۲ عدد
  • نمک، فلفل سیاه                     به مقدار لازم
  • سبزی دلمه                          ۲ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه سس دلمه سیب زمینی

  • آب               ۲ پیمانه
  • رب               ۲ ق غذا خوری
  • نمک             به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه

طرز تهیه دلمه ساده خانگی

این دستور پخت دلمه بسیار راحت است و کمی نیاز به دقت دارد؛ برای تهیه این دلمه نیز باید از سبزی دلمه استفاده کنید؛ بسیاری از افراد با این سوال مواجه می‌شوند که سبزی دلمه چیست؟ سبزی دلمه شامل سبزی‌های معطری چون تره، جعفری، شوید، ترخون، مرزه، نعنا، پیازچه و گشنیز است که باید آن را به صورت خشک شده استفاده کنید. اگر دوست دارید با انواع سبزی ترشی آشنا شوید این مطلب را مطالعه کنید.

مرحله اول طرز تهیه دلمه

برای تهیه این سیب زمینی شکم پر، ابتدا لازم است تا سیب زمین‌ها را آماده کنید؛ توجه داشته باشید که دلمه سیب زمینی آب پز بسیار سخت‌تر است و ممکن است حین پخت دلمه‌ها وا می‌رود؛ به همین دلیل بهتر است که از سیب‌زمینی‌‎های خام برای این نوع دلمه استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی:  طرز تهیه کوکو بادمجان با طعمی که هیچ‌گاه فراموش نمی‌کنید

مرحله دوم

سیب زمینی‌ها را شسته و پوست بگیرید؛ سپس با استفاده از یک قاشق کوچک یا ابزار مخصوص، داخل آن‌ها را مانند تصویر به آرامی خالی کنید؛ بعد از خالی کردن سیب زمین‌ها، آن‌ها را با روغن سرخ کنید.

طرز تهیه دلمه

مرحله سوم

سیب‌زمینی‌های سرخ شده را کنار بگذارید و مواد میانی آن را آماده کنید؛ برای مواد میانی یک عدد پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و سرخ کنید؛ بعد از طلایی شدن پیازها، سیر را رنده کرده و به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود؛ در ادامه گوشت را به مواد اضافه کرده و ادویه‌ بزنید.

مرحله چهارم تهیه دلمه سیب زمینی

بعد از آنکه گوشت تغییر رنگ داد در ادامه قارچ اسلایس شده و فلفل دلمه نگینی شده را اضافه کنید و تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود و در انتها گوجه فرنگی را به شکل مکعبی ریز خرد کره و با مواد تفت داده تا همه کاملا نرم و یکدست شوند.

مرحله پنجم طرز تهیه دلمه

بعد از آنکه مواد آماده شد، با کمک یک قاشق کوچک داخل سیب زمین‌ها را پر کرده و درون ظرف مناسب قرار دهید؛ توجه داشته باشید که سیب‌زمینی‌ها را به صورت فشرده کنار هم قرار دهید تا مواد آن بیرون نریزد؛ برای پخت دلمه سیب زمینی دو راه دارید می‌توانید هم با فر و هم داخل قابلمه این دلمه را طبخ کنید.

مرحله پایانی

اگر از فر استفاده می‌کنید، سس را آماده کنید و روی مواد بریزید؛ برای تهیه سس دلمه نیز رب را با آب ولرم و نمک مخلوط کنید تا سس رقیقی به دست بیاید؛ در نهایت ظرف را در فر از قبل گرم شده قرار دهید و اجازه دهید با دمای ۱۸۰ به مدت ۳۰ دقیقه بپزد و بعد نوش‌جان کنید.

فوت و فن های دستور پخت دلمه سیب زمینی بدون فر و با فر

  • بهتر است برای خوش رنگ شدن دلمه، در حین پخت از سس مواد روی سیب‌زمینی بریزید.
  • می توانید برای چاشنی این دلمه از آبلیمو استفاده کنید.
  • سبزی دلم اختیاری است و می‌توانید آن را در طرز تهیه دلمه سیب زمینی حذف کنید.

تعداد کلمات مطلب: 793

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

اگر زمان کمی برای آشپزی دارید، این روش پخت مرغ را امتحان کنید

بعضی از غذاهایی که در رستوران سفارش می‌دهید و بعد از مدتی جزو طرفداران آن می‌شوید هم می‌تو…