ساده‌ترین روش خشک كردن انجير در خانه + ویدئو

0
21
زمان مطالعه: 3 دقیقه
دیگر نیازی نیست بابت خریدن میوه خشک هزینه زیادی بپردازید، با این روش خودتان در خانه هر میوه‌ای را که می‌خواهید خشک کنید.

همه ما می‌دانیم که میوه‌ خشک‌ها خواص بسیار زیادی دارند و در مقابل قیمت میوه خشک بالا است؛ اما می‌توانید خودتان در خانه هر میوه‌ای را که می‌خواهید بدون خراب شدن خشک کنید. با توجه به اینکه الان فصل میوه انجیر است و همه ما از خواص آن برای بدن خبر داریم، در این مطلب از دلتامگ با ما همراه باشید تا ساده‌ترین روش خشک كردن انجير در خانه را به شما آموزش دهیم؛ اینگونه می‌توانید خودتان در خانه انجیر خشک کنید و حتی از آن درآمد کسب کنید.

طرز خشک كردن انجير در خانه

طریقه خشک کردن انجیر در منزل ممکن است در ابتدا کار ساده‌ای به نظر آید؛ اما برای آنکه مواد مغذی درون انجیر تا ماه‌ها حفظ شود، لازم است هنگام خشک کردن چند نکته را در نظر داشته باشید؛ برای مثال بهتر است انجیر بعد از آنکه رسیدن روی درخت کنده شود و استفاده شود و تا جایی که ممکن است از انجیرهایی که در بازار وجود دارد استفاده نکنید.

مرحله اول

در صورتی که در خانه باغ خود درخت انجیر دارید، آن‌ها را کنده و درون سبد می‌ریزیم؛ سپس آن‌هایی را که کمی رسیده‌تر هستند جدا کرده و در ظرف دیگر می‌ریزیم؛ چرا که هنگام خشک کردن بالطبع آن‌ها زودتر خشک می‌شوند.

مرحله دوم

برای خشک کردن انجیر در نور آفتاب، ابتدا روی یک سبد یا مانند تصویر از چنین توری استفاده کنید؛ انجیرها را با فاصله قرار می‌دهیم. بهتر است سبد را در جایی قرار داده که هوا در زیر آن جریان داشته باشد.

نحوه خشک كردن انجير در خانه

مرحله سوم

بعد از گذشت دو روز انجیرهای درون سبد را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز به خوبی آفتاب بخورد؛ این روند را تا زمانی ادامه دهید که انجیرها به طور نیمه خشک درآیند.

مرحله چهارم

در این مرحله از خشک كردن انجير در خانه، انجیرها را تست کرده و آن‌هایی را که حس می‌کنید دیگر آبی در آن‌ها نیست را در ظرف بریزید. سپس در یک قابلمه مقداری آب ریخته وقتی که به جوش آمد، انجیرها را درون آن بیندازید؛ بعد از آنکه حدود ده دقیقه انجیرها درون آبجوش ماندند، آن‌ها را خارج کرده و درون صافی ریخته و مجدد رو توری بچینید.

مرحله پایانی خشک کردن انجیر در خانه

بعد از گذشت یک الی دو روز، انجیرها خشک شده و می‌توانید آن‌ها را درون ظرف بریزید. اگر قصد دارید طولانی مدت از انجیرها استفاده کنید، مانند فیلم آن‌ها را درون یک پارچه نخی ریخته تا رطوبت آن به طور کامل جذب شود. سپس می‌توانید با استفاده از نخ و سوزن، انجیرها را درون بند کشیده و برای مدت طولانی استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی:  یتیمچه با گوشت به روش تبریزی

خشک كردن انجير در خانه با فر

خشک كردن انجير در خانه با استفاده از فر

در آپارتمان زندگی می‌کنید یا به هر دلیل دسترسی به آفتاب مستقیم ندارید، می‌توانید خشک كردن انجير در خانه را با استفاده از فر انجام دهید. در این مدل از نحوه خشک کردن انجیر، فر را روی 60 درجه سانتی‌گراد قرار دهید؛ بعد از آنکه فر به خوبی گرم شد، انجیرها را با فاصله روی سینی قرار دهید؛ برای آنکه رطوبت انجیر به خوبی از بین برود باید درب فر را کمی باز بگذارید.

هر چند دقیقه یکبار انجیرها را بچرخانید تا هر طرف به خوبی خشک شود؛ برای کامل خشک شدن انجیرها به 15 الی 20 دقیقه زمان نیاز دارید. این زمان بستگی به تازه بودن انجیر شما دارد؛ چرا که انجیر تازه‌تر دیرتر خشک می‌شود. هنگامی که انجیر حالت چروکیده گرفت و آب درون آن به طور کامل خشک شد، انجیر خشک شما آماده است. آن را از فر درآورده و به مدت یک ساعت در دمای آزاد قرار داده تا کامل خنک شود و بعد درون کیسه نخی نگهداری کنید.

روش نگهداری انجیر خشک

نگهداری انجیر بعد از خشک کردن آن بسیار راحت است و فقط نیاز دارد که به چند نکته مهم توجه داشته باشید؛ بعد از خشک کردن انجیرها آن‌ها را در شیشه درب‌دار یا یک ظرف دربسته قرار دهید و ظرف را به خوبی بررسی کنید که سوراخی در سطح آن نباشد؛ چرا که با ورود هوا به داخل ظرف، انجیرها رطوبت را جذب می‌کنند و خراب می‌شوند؛ سپس ظرف را در یخچال قرار دهید؛ به طور کلی میوه‌های خشک به مدت یک‌سال قابل استفاده هستند؛ البته این زمان بستگی به شرایط آب و هوایی محل زندگی شما دارد؛ اما به طور کلی بهتر است که میوه‌های خشک را در کوتاه‌ترین زمان ممکن مصرف کنید چرا که با گذشت زمان کیفیت خود را از دست می‌دهند؛ در صورتی که به اینگونه مطالب علاقه دارید، نحوه خشک کردن انگور را مطالعه کنید.

تعداد کلمات مطلب: 748

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

اگر زمان کمی برای آشپزی دارید، این روش پخت مرغ را امتحان کنید

بعضی از غذاهایی که در رستوران سفارش می‌دهید و بعد از مدتی جزو طرفداران آن می‌شوید هم می‌تو…