پیش بینی قیمت مسکن با بررسی بازار مسکن و در نظر گرفتن عرضه و تقاضا امکان پذیر است و واقعیت این است که کنترل بازار در شرایط فعلی جامعه کار چندان سادهای نخواهد بود.
آنچه که بدیهی است اینست که از سال ۱۴۰۰ به بعد، سرمایهای وارد بازار نشده و تقاضا برای خرید نیز به شدت کاهش یافته است و بازار در رکود به سر میبرد. رئیس کانون انبوه سازان مسکن بر این نظر است که بازار مسکن در سال ۱۴۰۳ در رکود قرار دارد و معاملات چندانی انجام نمیشود.
اما این سوال پیش میآید که در شش ماه دوم سال، قیمتها افزایشی خواهد بود یا کاهشی؟ به طور کلی، معمولا افزایش قیمت در بازار اتفاق میافتد و امید این است که سیاستها به سمتی کشیده شود که شرایط متفاوتتری را در بازار شاهد باشیم. نظر برخی از کارشناسان املاک در خصوص پیش بینی قیمت مسکن این است که در ادامه سال، سیر نزولی خواهیم داشت و این احتمال وجود دارد که قیمتها تا ۳۰ درصد هم کاهش داشته باشد.
از طرفی، طرح مسکن ملی نیز میتواند تا حد بسیاری به خانهدار شدن افراد به خصوص قشر جوان جامعه کند. این طرح در دولت رئیسی افتتاح و بهره برداری شد و نیاز است که در دولت جدید نیز به تعهدات عمل شود تا شاهد رفع مشکل کمبود مسکن در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ و همچنین سالهای بعد باشیم.
عوامل تاثیرگذار بر قیمت مسکن
از جمله عواملی که به طور مستقیم بر قیمت و بازار مسکن تاثیر میگذارند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عرضه و تقاضا
- بازار مستقیم از جمله طلا، ارز و سکه
- قیمت مصالح از جمله سیمان و آجر
- افزایش حقوق و دستمزد
ثابت شدن هر یک از شرایط بالا میتواند کمک کند تا بازار مسکن به آرامش برسد.