خرید اقساطی خانه، یکی از گزینههایی است که میتواند در آینده به نفع اقشار ضعیف و کارگر جامعه باشد تا بتوانند با سرمایه کم و پرداخت اقساط، صاحب خانه شوند. این قبیل پروژهها، توسط تعاونیهای مسکن ساخته میشوند و قیمتشان پایین است و احتمال اینکه اقشار متوسط جامعه بتوانند از این طریق خانه دار شوند، زیاد است.
بازار مسکن در چند ماه گذشته، تغییرات چندان خاصی نداشته و رکود تورمی همچنان بر بازار حاکم است و تقریبا میتوان گفت که خرید و فروشی انجام نمیشود. ادامه این روند میتواند بر کار تیم جدید وزارت راه و شهرسازی تاثیر بگذارد و سیاستگذاریها در راستای پایین آوردن قیمتها نیز مبهم به نظر میرسد. با این حال، دولت جدید در صدد است تا راهکارهای جدیدی را برای کنترل قیمت و تورم در نظر بگیرد و آنچه که مشخص است اینست که تقاضا از سمت متقاضیان به شدت کم شده است.
عبده تبریزی، یکی از کارشناسان بازار املاک، اظهار داشته که در آیندهای نه چندان دور شاهد مهاجرت افراد به حومه تهران و فروش قسطی خانه خواهیم بود که به نظر میرسد چنین اتفاقی هم رخ داده است. اما سوالی که مطرح میشود این است که آیا شرایط لازم برای فروش و خرید اقساطی خانه وجود دارد؟ آیا اقشار پایین جامعه هم میتوانند صاحب خانه شوند؟
آیا جامعه کارگری و قشر متوسط جامعه توان پرداخت اقساط را دارند؟
رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران، در خصوص خرید اقساطی خانه بر این نظر است که این قبیل اقدامات کمکی به مشکل تامین مسکن دولت نمیکند و با توجه به افزایش نرخها، همچنان پرداخت قسط برای کارگران سخت خواهد بود. حتی زمانی که دولت وامهایی با بازپرداخت 30 میلیون تومانی را در نظر گرفت، نتیجه خوبی را به همراه نداشت.
وی افزود که جزئیات و شرایط فروش قسطی، نحوه پرداخت اقساط و قسط بندی و همچنین درصد بهره نیز باید مشخص شود تا چالش جدیدی برای دولت و متقاضیان ایجاد نگردد.