طرز تهیه عدس پلو نذری برای تعداد نفرات بالا

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
عدس پلوی نذری برای تعداد نفرات بالا، مخصوص شب‌های محرم
عدس پلو نذری

عدس پلو نذری، یکی از غذاهای مناسبتی و خوشمزه ماه محرم است که بسیار هم طرفدار دارد. در ماه محرم، غذاهای نذری در حجم زیاد پخته می‌شوند که در چنین مواردی، نیاز است که میزان مناسب مواد و فوت و فن‌های پخت را بدانید. ما در مجله دلتا، نحوه پخت عدس پلو نذری برای تعداد نفرات زیاد را به شما آموزش می‌دهیم.

عدس پلو نذری

مواد مورد نیاز پخت عدس پلو نذری برای 100 نفر

  • برنج: 15 کیلوگرم
  • عدس: 5 تا 4 کیلوگرم
  • گوشت چرخ کرده: 4.5 کیلوگرم
  • پیاز: 4 تا 5 کیلوگرم
  • کشمش پلویی: 3 تا 4 کیلوگرم
  • رب گوجه فرنگی: 1.5 کیلوگرم
  • روغن: 2 کیلوگرم
  • زعفران دم کرده: به میزان دلخواه

مراحل پخت عدس پلو نذری

مراحل پخت عدس پلو نذری برای حدودا 100 نفر به شرح زیر می‌باشد:

  1. مرحله اول

ابتدا، برنج را پاک کرده، بشویید و بگذارید یک شبانه روز در آب نمک باقی بماند.

عدس‌ها را هم یک تا دو ساعت قبل از پخت خوب پاک کنید، بشویید و داخل ظرف یا قابلمه بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که درب ظرف یا قابلمه را نگذارید، این کار باعث می‌شود تا پوست عدس‌ها جدا نشود.

  1. مرحله دوم

در یک قابلمه آب بریزید و بگذارید تا جوش بیاید. بعد از جوش آمدن آب، برنج را داخل قابلمه بریزید. عدس را هم روی حرارت متوسط گاز بپزید و کنار بگذارید.

  1. مرحله سوم

تا زمانی که برنج پخته شود، پیازها را نگینی خرد کرده و تفت بدهید تا زمانی‌که رنگ طلایی پیدا کنند. گوشت چرخ کرده را هم به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدهید که در این مرحله، نمک و ادویه مخصوص پلویی را هم می‌توانید اضافه کنید. سپس، مقداری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه کنید و تفت بدهید. مواد در این مرحله باید به خوبی با هم ترکیب شوند.

مطلب پیشنهادی:  گنج های ایران را در این 4 روستا پیدا کنید!

کشمش‌ها را هم بشویید و بگذارید چند دقیقه‌ای داخل آب، خیس بخورند.

عدس پلو نذری

  1. مرحله چهارم

بعد از پخته شدن برنج، آن را آبکش کنید و با عدس مخلوط کنید. در پخت عدس پلوی نذری برای تعداد نفرات بالا، بهتر است که عدس و برنج را در همان قابلمه به هم اضافه کنید. قابلمه را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا برنج دم بکشد.

  1. مرحله پنجم

بعد از پخته شدن برنج، سس آماده شده با گوشت چرخ کرده را روی برنج بریزید. می‌توانید مقداری روغن نباتی را حرارت بدهید و روی برنج بریزید.

نکات طلایی پخت عدس پلو نذری

  • بعد از خیس خوردن برنج و قبل از ریختن داخل قابلمه، برنج را با آب سرد بشویید، اما توجه داشته باشید که نمک آن کامل از بین نرود.
  • از ریختن آب عدس داخل برنج خودداری کنید، چرا که آب عدس، برنج را تیره رنگ می‌کند.
  • می‌توانید کف قابلمه یک لایه نان یا سیب زمینی بگذارید تا ته دیگ ببندد.
  • هنگام تفت دان کشمش، مدام آن را هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.
  • برای تزئین عدس پلو نذری، از خلال پسته و بادام هم می‌توانید استفاده کنید.

پخت عدس پلو نذری در حدود یک ساعت و نیم زمان میبرد و تقریبا، یک ساعت را برای آماده سازی مواد برای پخت در نظر بگیرید. ممکن است در ابتدا پخت این غذا برای تعداد نفرات بالا کمی سخت به نظر برسد، اما با رعایت موارد گفته شده و انجام مراحل، قطعا عدس پلو بسیار خوشمزهای را نذری خواهید داد.

 

تعداد کلمات مطلب: 543

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

شخصیت‌شناسی براساس گروه‌ خونی!

تاکنون درباره شخصیت‌شناسی براساس گروه‌ خونی چیزی شنیده‌اید؟ علم جدید و تحقیقات گسترده نشان…