این بار دلمه کلم را بدون گوشت بپزید

0
3
زمان مطالعه: 2 دقیقه
دلمه از غذاهای ایرانی پر طرفدار است که انواع و اقسام گوناگونی دارد. دلمه کلم یکی از غذاهای خوشمزه است که روش پخت بدون گوشت آن هم طعم و مزه دستور با گوشت آن را دارد.
دلمه کلم

دلمه کلم بدون گوشت یکی از دلمه‌های بسیار خوشمزه و ساده است که می‌توانید به صورت گیاهی آن را درست نمایید. می‌توانید این دلمه را با سویا تهیه کنید و مطمئن باشید از نظر طعم و مزه هیچ فرقی با دستور پخت اصلی ندارد. دلمه را به صورت سیگاری یا بقچه‌ای بپیچید و سرو کنید. با دلتامگ همراه باشید تا طرز تهیه دلمه کلم بدون گوشت را یاد بگیرید.

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم بدون گوشت

  • لپه ۱/۲ پیمانه
  • برنج ۱ پیمانه
  • سویا ۳/۴ پیمانه
  • پیاز ۱ عدد
  • گوجه‌فرنگی ۲ عدد
  • کلم برگ ۱ عدد
  • سبزی دلمه ۱/۲ پیمانه
  • زعفران و زرشک به مقدار لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه سس دلمه

  • رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری
  • آب ۱ پیمانه
  • سرکه ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • شیره انگور یا شکر ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری

غذای ایرانی

طرز تهیه دلمه کلم بدون گوشت

مرحله اول

ابتدا لپه و برنج را از قبل خیس کنید و بگذارید تا نیم‌پز شود. گوجه فرنگی‌ها را پوره یا رنده کنید.

مرحله دوم

سویا را با کمی آب گرم خیس کنید تا بوی سویا گرفته شود و بعد آن را آبکش کنید یا می‌توانید داخل آبجوش بجوشانید. پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه به همراه کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک شود. بعد سویا را اضافه کنید و به همراه آن ادویه‌ها و نمک را افزوده و تفت دهید.

مرحله سوم

در ادامه باید گوجه پوره‌شده را به همراه لپه و برنج نیم‌پز اضافه کنید و هم بزنید. سبزی خردشده را به همراه زرشک و زعفران اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت بعد از یکدست شدن مواد تابه را از روی حرارت بردارید. کلم را داخل قابلمه‌ای قرار دهید و روی آن آب جوش بریزید تا جایی که کلم‌ها زیر آب قرار بگیرد. نمک بریزید و بگذارید تا برگ‌های کلم از هم جدا و نرم شود.

مطلب پیشنهادی:  فواید و مضرات ژله برای سلامتی

طرز تهیه دلمه کلم

مرحله چهارم

برگ‌های کلم نرم‌شده را روی تخته آشپزی قرار دهید از مواد سویا داخل آن بریزید و دلمه را رول کنید و به‌طور فشرده داخل قابلمه کنار هم بچینید (از قبل کف قابلمه را چرب کنید و چند برگ کلم کف آن قرار دهید). برای تهیه سس باید رب را داخل آب حل کنید و به آن روغن زیتون و سرکه و زعفران و شکر اضافه کنید و هم بزنید و روی دلمه‌ها بریزید. روی دلمه‌ها یک بشقاب قرار دهید و در قابلمه را ببندید و ۱ ساعت با حرارت کم بگذارید تا دلمه شما بپزد.

نکات کلیدی در تهیه دلمه کلم بدون گوشت

  • می‌توانید برای تهیه سس از هر نوع چاشنی که دوست دارید استفاده کنید.
  • سبزی دلمه را می‌توانید به صورت تازه یا خشک بریزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

حشراتی که با دیدنشان کابوس به سراغتان می‌آید!

وحشتناک ترین حشرات دنیا می‌توانند خواب خوش را از شما بگیرند. اگر مبتلا به انتوموفوبیا یا ه…