دستور پخت آسان برای ته چین قیسی با مرغ مجلسی در 60 دقیقه

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
ته چین قیسی یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای مجلسی است که پیشنهاد می‌کنیم آن را تهیه و نوش جان کنید.
ته چین قیسی

ته چین قیسی یکی از غذاهای خوشمزه و متفاوت ایرانی است که با استفاده از زردآلو خشک یا همان قیسی تهیه می‌شود. این غذا طعمی ملس و دلنشین دارد و بهترین گزینه برای مهمانی و دورهمی است. در ادامه این مقاله از مجله دلتا می‌خواهیم طرز تهیه ته چین قیسی را به شما آموزش دهیم. ضمن اینکه پیشنهاد می‌کنیم اگر به دنبال یک خورشت مجلسی خوشمزه و اصیل هستید، دستور پخت خورشت خلال کرمانشاهی ما را مطالعه کنید.

ته چین قیسی

مدت زمانی که برای تهیه ته چین قیسی لازم دارید کمتر از یک ساعت است. مواد لازم گفته شده هم برای 2 الی 3 نفر مناسب است.

مواد لازم برای ته چین قیسی

  • برنج 3 پیمانه
  • سینه مرغ 500 گرم
  • قیسی 1 پیمانه
  • پیاز 1 عدد
  • زرده تخم مرغ 2 عدد
  • ماست چکیده 1/2 پیمانه
  • زعفران دم‌کرده به مقدار لازم
  • روغن مایع به مقدار لازم
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

ته چین قیسی

طرز تهیه ته چین قیسی

  • ابتدا برنج را بشویید و به مدت 2 ساعت در آب و نمک خیس کنید. سپس برنج را آبکش کنید.
  • درون قابلمه‌ای مناسب مقداری نمک و روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.
  • بعد از به جوش رسیدن آب، برنج آبکش شده را درون قبلمه بریزید و چند دقیقه زمان دهید تا برنج‌ها نیم‌پز شوند. سپس برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.
  • پیازها را بعد از شستن و گرفتن پوست آن‌ها، به صورت نگینی خورد کنید.
  • سینه مرغ را نیز به همین ترتیب، به صورت خلالی خورد کنید.
  • در تابه‌ای دیگر، پیازها را همراه با مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود. سپس سینه مرغ را به آن اضافه کنید و باهم تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
  • قیسی‌ها را بشویید و اگر خیلی درشت هستند، آن‌ها را به قطعات کوچکتر خورد کنید.
  • در یک کاسه بزرگ زرده تخم مرغ، ماست چکیده، زعفران دم‌کرده، نمک و فلفل سیاه را خوب مخلوط کنید.
  • سپس برنج آبکش شده را به این مخلوط اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا برنج به مواد آغشته شود.
  • برای ته‌دیگ طلایی و خوش‌رنگ، کف قابلمه را با کره یا روغن حیوانی چرب کنید.
  • نصف برنج را کف قابلمه بریزید و روی آن را با مرغ و قیسی پر کنید. سپس باقی‌مانده برنج را بر روی مواد ریخته و سطح آن را صاف کنید.
  • برای در قابلمه دم‌کنی بگذارید و روی حرارت ملایم، به مدت 45 دقیقه الی 1 ساعت برنج را دم بگذارید.
  • بعد از پخته شدن ته چین قیسی زیر قابلمه را خاموش کنید و اجازه دهید 10 دقیقه در آن بسته بماند.
مطلب پیشنهادی:  برای نخستین بار انسان توانست با نهنگ ها صحبت کند!

نکات مهم برای خوشمزه شدن ته چین قیسی

  • برای تهیه این غذا حتماً باید از زعفران باکیفیت و اصل استفاده کنید.
  • از کمی خلال بادام یا پسته در مایه گوشتی ته‌چین استفاده کنید.
  • اگر ماست چکیده ندارید، از ماست معمولی استفاده کنید اما، آب ماست را حتماً بگیرید.
  • میزان تفت دادن مرغ به سلیقه شما بستگی دارد.
  • به جای مرغ می‌توانید از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده کنید.

ته چین

با رعایت این نکات می‌توانید یک ته چین قیسی مجلسی و خوشمزه تهیه و نوش جان کنید. در آخر از شما می‌خواهیم اگر ترفند خاصی برای خوشمزه‌تر شدن ته چین دارید، از طریق دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.

تعداد کلمات مطلب: 525

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

4 جاذبه گردشگری تویسرکان شهر گردوی ایران

در 60 کیلومتری همدان، چهارمین شهر بزرگ این استان یعنی تویسرکان قرار دارد و در این مقاله مج…