شربت ریحان، نوشیدنی خنک برای روزهای گرم سال

0
0
زمان مطالعه: 3 دقیقه
شربت ریحان یکی از نوشیدنی‌های خنک بهاری است که می‌توانید در خانه درست کرده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
شربت ریحان

شربت ریحان یکی از نوشیدنی‌های خوش‌طعم و خنک است که به‌ویژه در فصل تابستان طرفداران زیادی دارد. این شربت بسته به رنگ ریحان استفاده شده می‌تواند سبز یا بنفش باشد. شربت ریحان سبز با رنگ سبز ملایم زیبای خود می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای مهمانی‌ها و دورهمی‌ها باشد. علاوه بر این، این شربت خنک برای تابستان به دلیل طبیعی بودن و استفاده از مواد سالم، نسبت به شربت‌های بازاری سالم‌تر و اقتصادی‌تر است. در ادامه این مطلب از دلتامگ با خواص شربت ریحان سبز، طرز تهیه آن و نکات مهم در تهیه این شربت آشنا می‌شویم.

خواص شربت ریحان سبز

آرام‌بخش و ضد استرس: ریحان سبز خواص آرام‌بخش دارد و می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.
ضد التهاب: ترکیبات ضد التهابی موجود در ریحان می‌تواند به کاهش التهاب‌های بدن کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی: ریحان سبز دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
بهبود هضم: مصرف شربت ریحان به بهبود فرایند هضم و کاهش مشکلات گوارشی کمک می‌کند.
آنتی‌اکسیدان: ریحان سبز حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های اکسیداتیو محافظت می‌کند.

شربت ریحان

مواد لازم برای تهیه شربت ریحان سبز

برای تهیه این شربت خوشمزه به 2 دسته ریحان سبز یا بنفش، 1 کیلو شکر، 4 لیوان آب، نصف لیوان آب لیمو تازه نیاز دارید.

  • مرحله اول

در ابتدا ریحان‌ها را از ساقه جدا کنید و در آب سرد خیس کنید تا برگ‌ها طراوت ئو شدابی لازم را به دست آورند؛ بعد از گذشت نیم ساعت سبزی‌ها را شسته و کنار بگذارید.

شربت ریحان

  • مرحله دوم تهیه شربت ریحان 

در یک قابلمه مناسب شکر را به همراه آب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر به خوبی حل شود و محلول به قوام لازم برسد.

  • مرحله سوم

بعد از آنکه شربت به قوام رسید، برگ‌های ریحان را به شهذ اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد تا عطر و رنگ ریحان به شربت منتقل شود.

  • مرحله پایانی تهیه شربت ریحان
مطلب پیشنهادی:  آیا می‌دانید قدیمی‌ترین آسیاب بادی جهان در ایران قرار دارد؟

بعد از گذشت این مدت زمان شربت را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس با استفاده از یک صافی، برگ‌های ریحان را جدا کنید و شربت صاف شده را در یک ظرف تمیز بریزید؛ در نهایت شربت را در یک بطری یا شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید. این شربت را می‌توانید برای مدت طولانی در یخچال نگهداری کنید.

شربت ریحان

نکات مهم در تهیه شربت ریحان سبز

  • برای تهیه شربت با کیفیت، از ریحان‌های تازه و سالم استفاده کنید.
  • مقدار شکر را می‌توانید بسته به سلیقه خود کم یا زیاد کنید. اگر شربت کم‌شکر می‌خواهید، میزان شکر را کاهش دهید.
  •  برای حفظ رنگ سبز، شربت را بیش از حد نجوشانید و برگ‌های ریحان را به‌موقع جدا کنید.
  •  برای نگهداری طولانی مدت، شربت را در ظروف شیشه‌ای درب‌دار و در یخچال نگهداری کنید.

سؤالات متداول در خصوص شربت ریحان

  1. آیا می‌توان به‌جای ریحان سبز از ریحان بنفش استفاده کرد؟ بله. از هر دورنگ ریحان می‌توان در تهیه این شربت استفاده کرد. مزه نهایی هر دو شربت تقریباً یکسان است؛ ولی رنگ نهایی آن‌ها تفاوت دارد.
  2. تا چه مدت می‌توان شربت ریحان سبز را در یخچال نگه‌داری کرد؟ شربت زا می‌توان تا 2 ماه در یخچال نگهداری کرد.
  3. درصورتی‌که شربت ریحان سبز شکرک زد، چه کنیم؟ در این حالت بهتر است کمی آب جوش به شربت اضافه کرده و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. اجازه دهید شربت به‌آرامی قل خورده و دوباره غلیظ شود. می‌توانید 2 تا 3 قطره آبلیمو هم به آن اضافه کنید.

تعداد کلمات مطلب: 582

اپلیکیشن مجله دلتا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

مصرف روزانه سماق، معجزه می‌کند!

خواص و فواید سماق را می‌دانید؟ سماق یکی از ادویه‌های کاربردی در آشپزخانه ما ایرانی‌ها است …