شامی ماسوله‌ای یک غذای خوشمزه گیلانی

11
5
زمان مطالعه: 2 دقیقه
شامی ماسوله یکی از شامی‌های بسیار خوشمزه و ساده است که می‌توانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید.
شامی ماسوله‌ای یک غذای خوشمزه گیلانی

شامی ماسوله ای که به شامی ماسالی نیز معروف است در بین مردم این شهر بسیار محبوب و لذیذ است و طعم بی‌نظیری دارد و با سس مخصوص نارنج تهیه می‌شود. می‌توانید از آب‌غوره نیز در تهیه این غذای خوشمزه استفاده کنید. همچنین می‌توانید سیب زمینی سرخ‌کرده و جداگانه در کنار این شامی خوشمزه و سنتی سرو کنید. تهیه غذاهای سنتی ایرانی در خانه کار بسیار راحت و لذت‌بخشی است و همچنین باعث تنوع غذایی نیز می‌شود. با دلتامگ همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شامی ماسوله ای

  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم مخلوط گوساله و گوسفندی
  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • آب نارنج ۱/۲ پیمانه
  • کره یا روغن کرمانشاهی ۱ قاشق غذاخوری
  • گوجه فرنگی ۴ عدد
  • سیب زمینی ۱ عدد
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و سماق به مقدار لازم

شامی ماسوله ای

طرز تهیه شامی ماسوله ای

مرحله اول

ابتدا باید یک پیاز بزرگ را رنده ریز بزنید، نیازی نیست آب پیاز را بگیرید، زیرا شامی باید آبدار باشد. گوشت را چرخ کنید و داخل یک کاسه ریخته و به آن پیاز و تخم مرغ و ادویه‌ها و سیر رنده شده را اضافه کنید و خوب با دست ورز دهید تا مواد منسجم شود. سپس نیم ساعت به مواد استراحت دهید تا مزه‌ها به خورد هم بروند.

مرحله دوم

در ادامه باید داخل یک تابه روغن بریزید و از مواد شامی ماسوله ای بردارید و در دست گرد کنید و داخل تابه یک طرف را سرخ کنید. طرف دیگر را نیز سرخ کنید. به همین ترتیب همه مواد را سرخ و داخل بشقاب قرار دهید تا سس را درست کنید.

مطلب پیشنهادی:  شربت ریحان، نوشیدنی خنک برای روزهای گرم سال

مرحله سوم

برای تهیه سس باید گوجه فرنگی‌ها را خرد کنید و داخل تابه با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. بعد با قاشق فشار دهید تا نرم و له شوند. می‌توانید گوجه را به صورت پوره‌شده استفاده کنید. کره یا روغن کرمانشاهی را به همراه آب نارنج اضافه کنید و هم بزنید تا کمی گرم شود.

مرحله چهارم

در ادامه باید شامی‌های سرخ‌شده را داخل سس قرار دهید و حرارت را کم کنید تا سس کم‌کم غلیظ شود و به خورد شامی‌ها برود. در همین حین سیب زمینی را پوست بگیرید و خرد کنید و داخل روغن داغ سرخ کنید. در انتها به همراه کته و سالاد این شامی خوشمزه را سرو کنید.

نکات کلیدی در تهیه شامی ماسوله ای

  • می‌توانید از آب‌غوره و نمک نیز استفاده کنید.
  • روغن دنبه را می‌توانید جایگزین روغن کرمانشاهی یا کره کنید.
  • میزان ترشی سس به ذائقه شما بستگی دارد.

طرز تهیه شامی ماسوله ای

تعداد کلمات مطلب: 413

اپلیکیشن مجله دلتا

11 دیدگاه

  1. عاطفه

    28 آبان 1401 در 8:07 ب.ظ

    مرسی عزیزم من درست کردم خ خوشمزه شدفقط موادش یکم چسبش کم بودآرد. نخودچی اضافه کردم🙏

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      29 آبان 1401 در 9:09 ق.ظ

      چقدر خوب 😍 بله بله کار خوبی کردید😊

      پاسخ

  2. ناشناس

    28 آبان 1401 در 11:47 ب.ظ

  3. فاطیما

    29 آبان 1401 در 5:13 ق.ظ

    درود،کاملا راضی هستم چون فراموشی دارم راضیم

    پاسخ

    • مونا اصفهانی

      29 آبان 1401 در 9:08 ق.ظ

      عزیزم خوشحالم که براتون مفید بوده🌹

      پاسخ

  4. ناشناس

    29 آبان 1401 در 4:03 ب.ظ

  5. ناشناس

    29 آبان 1401 در 8:25 ب.ظ

  6. ناشناس

    30 آبان 1401 در 7:25 ق.ظ

  7. ناشناس

    1 آذر 1401 در 12:23 ب.ظ

  8. ناشناس

    2 آذر 1401 در 4:38 ب.ظ

  9. ناشناس

    6 آذر 1401 در 11:35 ق.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

تا فصل آلبالو هست، این مربای خوشمزه را درست کنید

طعم مربای آلبالو به دلیل اینکه این میوه طعمی ترش دارد، ملس بوده و به کسانی که عاشق طعم ترش…