آغاز ساخت و ساز ساختمان های بلند در تهران

۰
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
شورای عالی شهرسازی زمستان 94، دستور توقف ساخت وسازهای بالای 12 طبقه و بیشتر را صادر و بنا شد تا زمان تهیه طرح ویژه، صدور مجوز برج‌سازی در پایتخت ممنوع شود.
ساخت و ساز ساختمان های بلند

به گزارش «مجله ملکی دلتا» و به نقل از عبدالرضا گلپایگانی- معاون پیشین معماری و شهرسازی، آزادسازی ساخت و ساز ساختمان های بلند در کلانشهرها که معمولا محدودیت‌ زمین مناسب برای فضای کار و زندگی دارند ذاتا بد نیست.

شورای عالی شهرسازی در سال ۹۳ توقف بلند مرتبه سازی در تهران را تصویب کرد. در سال ۹۸ چارچوب کلی و ضوابط عام بلندمرتبه سازی در کلانشهرها را تصویب و برای تهیه طرح تفصیلی تر ابلاغ کرد.

شهرداری تهران و شهرداری‌های کلانشهرها در یک بررسی نقادانه مصوبه را ارزیابی نموده و پیشنهادهای خود را به شورای عالی ارسال کردند. این پیشنهادها مورد توجه قرار گرفت و مصوبه در برخی زمینه ها اصلاح شد.

عبدالرضا گلپایگانی گفت: شهرداری تهران براساس مصوبه شورای عالی بازنگری در ضوابط ساخت و ساز ساختمان های بلند را آغاز کرد و پس از تکمیل طرح جهت تصویب به کمیسیون ماده پنج ارایه شد.

ضوابطی که به تصویب رسیده بود دو جنبه داشت، بخش نخست ضوابط و مقررات ساختمانی و معماری و بخش دوم مکان‌یابی احداث ساختمان بلند.

نگرانی کارشناسان نسبت به ساخت و ساز ساختمان های بلند

نگرانی کارشناسان نسبت به ساخت و ساز ساختمان های بلند

معاون پیشین معماری و شهرسازی در ادامه درخصوص این که بخشی از کارشناسان نسبت به بلند مرتبه سازی در تهران نگران هستند هم گفت:‌ اگر بخواهیم همه چیز را منفی ببینیم، این نگاه با توسعه درست و منطقی شهر مغایرت دارد. اگر قرار باشد در هیچ نقطه‌ای اجازه بلندمرتبه‌سازی داده نشود، توسعه‌ای متوازن اتفاق نمی‌افتد.

مطلب پیشنهادی:  شرط ورزیر برای تحویل 2 ساله مسکن ملی

بلندمرتبه‌سازی مشروط بر اینکه سایه‌‌اندازی، اصول همجواری و همسایگی، موقعیت زمین نسبت به پهنه های گسلی تهران رعایت شود و در محدوده‌های مجاز  باشد مشکلی نخواهد داشت و می‌تواند به استفاده بهتر از زمین بیانجامد.

در اراضی با وسعت یک هکتار و بیشتر، مشروط به عدم استقرار در عرصه واجد محدودیت یا ممنوعیت بلندمرتبه سازی، افزایش تعداد طبقات و قرارگیری در یک بلوک شهری حداکثر تا ۱۵ طبقه و مشروط به رعایت سقف تراکم پهنه مجاز خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه: مطلب «مشارکت شرکت های اروپایی در طرح نهضت ملی مسکن» از مجله ملکی دلتا بخوانید.

تعداد کلمات مطلب: ۳۳۰

بیشتر ببینید در اخبار

همچنین بخوانید

علت پدیده دژاوو یا آشناپنداری چیست؟

دژاوو، احساسی است که بسیاری از ما آن را تجربه کرده‌ایم، هنگامی که احساس می‌کنیم یک اتفاق د…