خانه آشپزی سیب پلو کرمانشاهی

سیب پلو کرمانشاهی

۵
1
برای آشنایی با طرز تهیه سیب پلو با مجله دلتا همراه باشید.
سیب پلو

سیب پلو همان سیب زمینی پلو است که به این نام معروف شده است. این غذای خوشمزه متعلق به کرمانشاه است، ولی در بیشتر شهر های ایران طبخ می‌شود. اصل سیب پلو با گوشت قلقلی است، ولی برخی آن را با مرغ هم تهیه می‌کنند.

مواد لازم تهیه سیب پلو :

  • گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
  • سیب زمینی: ۳ عدد
  • برنج: ۳ پیمانه
  • پیاز: ۳ عدد
  • شوید به میزان لازم
  • آرد نخودچی به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • زعفران دم کرده به میزان لازم

طرز تهیه سیب پلو

طرز تهیه سیب پلو :

یکی از پیاز ها را ریز رنده و با گوشت چرخ کرده و مقداری نمک و فلفل مخلوط کنید. مقدار کمی آرد نخودچی به مخلوط افزوده و آن را خوب ورز دهید. سپس گوشت را قلقلی کرده و در روغن تفت دهید تا سرخ شوند.

سیب زمینی ها را نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. برخی، سیب زمینی ها را خلالی هم خرد می‌کنند.

دو پیاز دیگر را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا سرخ شوند. تکه های سیب زمینی و گوشت های قلقلی را به آن افزوده و با هم تفت دهید.

برنج را در آب جوش بریزید. وقتی کمی نرم شد، آن را آبکش کنید. کف قابلمه نان یا سیب زمینی برای ته‌دیگ بگذارید. لایه لایه از برنج و مواد در قابلمه بریزید و روی آن ها شوید خشک یا تازه بپاشید.

در آخر مقداری زعفران دم کرده در قابلمه ریخته و در آن را ببندید تا بخار کند. وقتی برنج بخار کرد، دمکنی بگذارید و حرارت را کم کنید. پس از ۴۵ دقیقه سیب پلو آماده است. مقداری کره یا روغن آب کرده، روی برنج بدهید و آن را در دیس بکشید.

چون این غذا اصالتاً کرمانشاهی است، بهتر است از روغن حیوانی برای روی برنج استفاده کنید.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی مجله دلتا را بخوانید.

  • خورشت کدو سبز

    طرز تهیه خورشت کدو سبز

    خورش کدو سبز یکی از خورش‌های خوشمزه و مفید ایرانی است که طرفدران خاص خودش را دارد. کدو سبز…
  • طرز تهیه ته چین مرغ

    طرز تهیه ته‌چین مرغ زعفرانی

    ته چین یکی از خوشمزه‌ترین و در عین حال شیک‌ترین غذا‌های ایرانی است و جایگاه بسیار مهمی در …
  • طرز تهیه فلافل لبنانی

    طرز تهیه فلافل لبنانی

    فلافل از واژه Filfil با دو معنی «فلفل» و «پفکی» آمده است. ماده‌ اصلی این غذا نخود است و با…
بیشتر ببینید در آشپزی

۵ دیدگاه

  1. حیدری

    ۲۹ آبان، ۱۳۹۸ در ۴:۳۹ ب٫ظ

    خوشمزه است

    پاسخ

  2. بردبا

    ۲۸ آبان، ۱۳۹۸ در ۴:۱۵ ب٫ظ

    باید امتحان کنیم گویا لذیذ به نظر میاد

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۸ آبان، ۱۳۹۸ در ۱۱:۱۲ ب٫ظ

      حتما امتحان کنید خیلی خوشمزه است

      پاسخ

  3. مودت

    ۲۷ آبان، ۱۳۹۸ در ۳:۱۹ ب٫ظ

    معرکه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۸ آبان، ۱۳۹۸ در ۱۱:۱۳ ب٫ظ

      موافقم

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

طرز تهیه خورشت کدو سبز

خورش کدو سبز یکی از خورش‌های خوشمزه و مفید ایرانی است که طرفدران خاص خودش را دارد. کدو سبز…