خانه سلامتی پسته فقط خون ساز است؟!

پسته فقط خون ساز است؟!

۱
0
پسته فقط خون ساز نیست! آیا می‌دانستید این کوچولوی سبز همیشه خندان به دلیل پتاسیم زیادش با یک لیوان آب پرتقال برابری می‌کند! انتخاب شما کدام است؟ با مجله دلتا همراه باشید.
پسته

پسته؟! لطفا پوزخند نزنید! می‌دانیم که این مغز خوراکی یک آجیل لاکچری و گران قیمت است؛ اما چه کنیم که نمی‌توان از خواص بی‌نظیر آن به راحتی گذشت. پسته خندان، این پای ثابت آجیل ایرانی با میزان پتاسیم فراوان و جثه کوچکش با پرتقال برابری می‌کند؛ این یعنی صبح ها به جای نوشیدن یک لیوان آب پرتقال طبیعی می‌توانید پسته یا شیر پسته بخورید.

داستان برای شما هم جالب شده است و دوست دارید درباره این شاه آجیل شب یلدا بیشتر بدانید؟ به جمع خانواده بزرگ آجیل ها خوش آمدید؛ با صفحه سلامتی مجله دلتا همراه باشید.

آجیل

ویتامین های پسته

این آجیل خوشمزه شب یلدا را جدی بگیرید؛ پتاسیم فقط ماده فعال این کوچولوی خندان و خوشمزه نیست، این ماده مغذی، کربوهیدرات، پروتئین، اسید آمینه، چربی و فیبر های غنی و رژیمی دارد؛ اصلا استفاده از آجیل و مغز هایی مثل پسته و بادام در رژیم غذایی و لاغری یا حتی رژیم چاقی بسیار مؤثر هستند. همچنین این ماده غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم، روی، مس و سدیم است؛ پس به شما توصیه می‌کنیم که به هیچ وجه از ویتامین های k ،C ، B6 ، A  و …. پسته نگذرید.

پسته

انواع پسته

فندقی، کله قوچی، اکبری، احمد آقایی یا پسته خام؟ شما کدام یک را بیشتر دوست دارید؟ اصلا در رژیم غذایی یا لاغری شما یا میان‌ وعده های روزانه، خانواده خوشمزه آجیل جایی دارند؟ فرقی نمی‌کند که کدام نوع آجیل را انتخاب می‌کنید، فقط باید بدانید که مصرف آجیل همه جوره اش مفید است؛ به خصوص اگر پای پسته در میان باشد.

پوست-و-روغن-پسته

خواص پسته

از میان مغز های عزیز و محترم در کاسه خوشمزه آجیل یک راست می‌رویم به سراغ پسته با خواص باور نکردنی‌اش؛ شما هم باورتان نمی‌شود؟ پس خودتان بخوانید.

آنتی اکسیدان فراوان

حتی پوسته های پسته حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان هستند؛ چه برسد به خود آن! این آنتی اکسیدان ها، رادیکال های آزادی را که از متابولیسم سلولی تشکیل شده، خنثی می‌کنند که این رادیکال ها باعث ایجاد بیماری های قلبی و سرطان می‎شوند.

سلامت قلب

این آجیل خوشمزه، مصرف روزانه ال دی ال یا کلسترول بد را در بدن کاهش می‌دهد. پسته خندان یک منبع غنی از اسید آمینه است که مانع از تشدید عروق یا تشکیل لخته‌های خونی می‌شود.

پسته

ثبات وزن

آجیل ها و به خصوص پسته می‌توانند یک منبع غنی از مواد مغذی و ضروری برای بدن باشند که در چاقی یا لاغری و حتی ثبات وزن تأثیر‌گذار هستند.

برای کسانی که رژیم غذایی دارند، پسته یک انتخاب مغذی و عالی است؛ این آجیل خوشمزه، کالری کم، پروتئین زیاد و چربی های اشباع‌ شده و نشده مناسبی دارد که همه برای حفظ وزن ایده‌ئال مفید و مناسب هستند.

کمک به دستگاه گوارش و هضم

همانطور که گفتیم، پسته یک منبع عالی از فیبر رژیمی است که در عملکرد سیستم گوارش تأثیری مثبت دارد؛ شما می‌توانید یک مشت از این آجیل را بخورید، بدون اینکه نگران وضعیت دستگاه گوارش خود باشید.

کنترل دیابت و فشار خون

این آجیل خوشمزه و مغذی با  آنتی اکسیدان های فراوانش به کاهش فرایند گلیکاسیون (قندی شدن) و کنترل دیابت کمک می‌کند؛ همچنین می‌تواند سطح قند و فشار خون را متعادل کند.

درمان التهاب مفاصل و نقرس با پسته خام

اگر درد التهابی مفاصل یا نقرس دارید، چه آجیلی بهتر از پسته خام یا تازه! ویتامین E موجود در این ماده مغذی یک عامل ضد التهابی است که می‌تواند مثل یک مسکن قوی و طبیعی درد شما را تسکین دهد.

آجیل

 پسته، آجیل کم خونی

حتما شما هم این قصه قدیمی اما واقعی را شنیده‌اید که پسته می‌تواند کم خونی را از بین ببرد یا این جمله را که” پسته بخور خون ساز است.”

باید بگوییم که این آجیل حاوی مقدار زیادی مس است که در جذب آهن بدن کمک می‌کند و این می‌تواند شانس مبارزه با بیماری هایی مثل کم خونی را افزایش دهد؛ زیرا با مصرف این ماده، تعداد هموگلوبین ها و جریان خون زیاد می‌شود؛ در نتیجه شما می‌توانید برای همیشه با کم خونی خداحافظی کنید.

تقویت سیستم عصبی

پسته، حاوی مقادیر بالایی از ویتامین B6 است که به ساخت اسید آمینه ضروری کمک می‌کند و برای ضربان قلب هم بسیار مفید است؛ به همین دلیل این آجیل نقش بسیار مهمی در حفظ سیستم عصبی بدن دارد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

با مصرف این آجیل برای همیشه با سرطان خداحافظی کنید. پسته به دلیل داشتن منبع غنی از ویتامین B6 می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و در جلوگیری از انواع عفونت ها و سرطان ها مؤثر باشد.

سلامت و زیبایی پوست و مو

وجود اسید های چرب در پسته باعث تحریک و رشد مو های سالم می‌شود .این آجیل حاوی مقدار زیادی بیوتین است؛ مصرف روزانه آن باعث قطع ریزش مو می‌شود.

پسته یک منبع غنی از ویتامین E است، این آجیل در شادابی پوست نقش اساسی دارد. همچنین این ماده غذایی مثل یک ضد آفتاب طبیعی عمل می‌کند و می‌تواند از پوست در مقابل آسیب های خورشیدی محافظت کند؛ درنتیجه شما جلوی بیماری به نام سرطان پوست را خواهید گرفت.

آجیل، ضد یبوست و بواسیر

پسته یک منبع غنی از فیبر است که می‌تواند به جلوگیری از یبوست که یک مشکل رایج در دوران بارداری است، کمک کند. همچنین پوست سفید پسته برای بواسیر و بیماری های مقعد مفید است. برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آن را داخل لگن بریزید؛ نشستن شخص بیمار در این محلول می‌تواند درد این ناحیه را کاهش دهد.

خواص پوست پسته

خواص پوست پسته

پوست نازک روی پسته را دست کم نگیرید! باور تان می‌شود که از همین ماده در انواع مربا های خوشمزه خانگی مثل مربای پوست پسته هم استفاده می‌شود؟ کسی چه می‌داند شاید در آینده‌ای نزدیک از همین لایه خارجی سفت و سخت پسته هم استفاده های علمی و غذایی شود!

  • رفع بوی بد دهان
  • جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می‌شود.
  • برای استحکام دندان ها این ماده را روی لثه بمالید یا بجوید.
  • دم کرده پوست سبز پسته دل پیچه، اسهال و استفراغ را از بین می‌برد.
  • رفع سکسکه

آجیل

خواص روغن پسته

روغن پسته یک مرطوب‌کننده مطلوب پوستی است و به سرعت جذب بدن می‌شود و حالت چسبندگی ایجاد نمی‌کند؛ برای یک بار هم که شده تجربه ماساژ با روغن پسته را امتحان کنید.

اسید های چرب امگا6 این روغن اثر زخم های ناشی از عمل جراحی را از بین می‌برد و از چین و چروک دور چشم و لکه پوستی جلوگیری می‌کند. با این روغن می‌توانید مو های درخشان تری هم داشته باشید.

خواص پسته

مضرات پسته

این کوچولوی خندان و پر خاصیت همیشه و برای تمام افراد مفید نیست! از مضرات پسته آگاه شوید:

چاقی و افزایش وزن

همانطور که این آجیل می‌تواند در ثبات وزن شما مؤثر باشد، همان قدر هم می‌تواند به دلیل داشتن پروتئین بالا شما را چاق تر کند؛ پس مراقب میزان مصرف خود باشید.

افزایش فشار خون

این آجیل لاغری مثل معادلات پیچیده ریاضی می‌تواند اثر ضد و نقیضی روی سیستم بدن داشته باشد؛ یعنی از طرفی می‌تواند کم خونی شما را جبران کند و از طرف دیگر هم نوع بو داده آن می‌تواند به دلیل داشتن نمک زیاد، فشار خون را افزایش دهد.

مشکلات دستگاه گوارش

اگر بدن تان به فروکتن های ترکیبی موجود در پسته واکنش نشان دهد، ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود؛ درنتیجه احتمال ابتلا به یبوست، درد شکم، اسهال و نفخ هم افزایش پیدا می‌کند.

شب یلدا کم کم نزدیک می‌شود، خوب که گوش کنید، صدای پای نوروز را هم پشت سر آن می‌شنوید، هنوز با پسته خندان قهر هستید؟ بهتر است در سبد غذایی و رژیم چاقی یا لاغری خودتان تجدید نظر کنید.

  • پای مرغ

    10 خاصیت بی نظیر پای مرغ!

    درمان افسردگی و پوکی استخوان با پای مرغ؟! چندش آور یا لذیذ بودن این ماده به ذائقه غذایی شم…
  • خواص چای

    چشم های شما هم چای می‌خورند؟!

    سبز،سیاه، سفید و حتی قرمز آن فرقی نمی‌کند؛ چای بسیاری از بیماری های مربوط به چشم را درمان …
  • دندان عقل

    دندان عقل را بی دلیل نکشید!

    دندان عقل را بی‌دلیل جراحی نکنید! درباره دندان عقل نهفته چه می‌دانید؟ آیا این دندان هم قاب…
بیشتر ببینید در سلامتی

یک نظر

  1. روزبهاني

    5 نوامبر، 2019 در 7:17 ب.ظ

    انتخاب ما آب پرتقال

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.