مرصع پلو، غذای اعیانی و جواهر نشان دوره صفوی

۱۴
2
زمان مطالعه: 2 دقیقه
یکی از خوشمزه‌ترین پلوهایی که می‌توانید در مهمانی‌ها و مجالس سرو کنید، مرصع پلو است که به دلیل زیبایی به آن جواهر پلو نیز می‌گویند.
طرز تهیه مرصع پلو

مرصع پلو غذایی پر رنگ و لعاب و به اصطلاح شاهانه و مناسب سرو در مجالس است. مرصع کلمه‌ای عربی به معنی جواهر نشان است و چون این غذا رنگارنگ است، به آن مرصع پلو می‌گویند. برای آشنایی با طرز تهیه مرصع پلو با مرغ و فوت و فن‌های پخت آن، با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم:

  • مرغ ۸ تکه
  • برنج ۵ پیمانه
  • پیاز یک عدد
  • کشمش پلویی ۱۵۰ گرم
  • زرشک ۲۰۰ گرم
  • خلال بادام و پسته ۱۰۰ گرم
  • نارنج خلالی نصف پیمانه
  • هویج یک عدد
  • شکر ۳ قاشق غذاخوری
  • دارچین یک قاشق چای‌خوری
  • پودر هل یک قاشق چای‌خوری
  • گلاب نصف قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده یک قاشق سوپ‌خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • کره به میزان لازم
  • آبلیمو به میزان لازم
  • پودر سیر به میزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگی به میزان لازم

طرز تهیه مرغ مرصع پلو

  • مرغ را از چند ساعت قبل مزه‌دار کنید. برای این کار کره نرم‌شده، آبلیمو، نمک، فلفل، پودر سیر و نیمی از دارچین را با هم مخلوط کنید. مرغ را به این مواد آغشته کرده و در یخچال بگذارید. مابقی دارچین را هنگام پختن مرغ استفاده کنید.
  • پس از گذشت چند ساعت، مرغ مزه‌دار شده را سرخ کرده و کنار بگذارید.
  • پیاز را ریز رنده کنید و آن را تفت دهید تا سبک و طلایی شود. رب و ادویه‌های دلخواه را به آن بیفزایید و با هم تفت دهید.
  • مرغ سرخ‌شده را با رب و پیاز مخلوط کنید و مقداری آب روی آن بریزید تا بپزد و جا بیفتد. برای خوش‌عطر شدن می‌توانید یک عدد فلفل‌ دلمه‌ای درسته در قابلمه بیندازید و پس از پختن مرغ آن را بیرون بیاورید.
  • در انتهای پخت، گلاب، هل و مقداری زعفران دم کرده به مرغ اضافه کنید.

۱۴ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۳ آذر ۱۴۰۰ در ۸:۰۰ ق٫ظ

  2. ناشناس

    ۶ آبان ۱۴۰۰ در ۰:۲۶ ق٫ظ

  3. ناشناس

    ۵ آبان ۱۴۰۰ در ۲:۲۶ ب٫ظ

  4. ناشناس

    ۵ آبان ۱۴۰۰ در ۱۱:۴۲ ق٫ظ

    خیلی مطب خوشمزه ای بود😍

    پاسخ

    • الهام الهامی

      ۵ آبان ۱۴۰۰ در ۴:۰۶ ب٫ظ

      از همراهش شما کاربر عزیز سپاسگزاریم

      پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۶ آبان ۱۴۰۰ در ۹:۰۰ ق٫ظ

      ممنون از همراهی شما دوست عزیز

      پاسخ

  5. ناشناس

    ۵ آبان ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۴ ق٫ظ

  6. ناشناس

    ۵ آبان ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۱ ق٫ظ

  7. ناشناس

    ۵ آبان ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۰ ق٫ظ

    احسنت عالی

    پاسخ

    • الهام الهامی

      ۵ آبان ۱۴۰۰ در ۴:۰۷ ب٫ظ

      از همراهی شما کاربر عزیز سپاسگزاریم

      پاسخ

    • مونا اصفهانی

      ۶ آبان ۱۴۰۰ در ۹:۰۰ ق٫ظ

      ممنون از لطف شما

      پاسخ

  8. ناشناس

    ۱۰ دی ۱۳۹۹ در ۱۱:۰۳ ق٫ظ

  9. ملکی

    ۱ آبان ۱۳۹۸ در ۴:۱۳ ب٫ظ

    خیلی لذیذ

    پاسخ

  10. فرهاد کرمی

    ۲۷ مهر ۱۳۹۸ در ۹:۵۳ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی + ویدئو

درست کردن بعضی از چاشنی‌ها مانند رب گوجه فرنگی یا لیمو عمانی در خانه می‌تواند برای ما بسیا…