خانه آشپزی شیر برنج؛ دسر اصیل ایرانی

شیر برنج؛ دسر اصیل ایرانی

۲
1
شیر برنج یکی از قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین دسرهای ایرانی است که مصرف آن برای تمام گروه‌های سنی توصیه می‌شود.
شیر برنج

شیر برنج یکی از دسرهای خوشمزه و پرخاصیت است که می‌توان آن را هم به صورت گرم به عنوان پیش غذا، صبحانه یا در مراسم افطار و هم به صورت سرد به عنوان دسر سرو کرد. این دسر را به صورت سنتی با پودر دارچین و گل سرخ تزیین می‌کنند، اما می‌توان آن را با مربا، آجیل یا میوه‌ خشک هم مصرف کرد. طرز تهیه شیر برنج را در مجله دلتا بخوانید.

مواد لازم تهیه شیر برنج

  • برنج: یک پیمانه
  • شیر: یک لیتر
  • گلاب: نصف پیمانه
  • شکر: ۸ قاشق غذاخوری
  • آب: ۲ لیتر
  • خامه صبحانه: ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر هل: یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه شیر برنج

برنج را از شب قبل خیس کنید. البته بهتر است از برنج نیم دانه استفاده شود.

برنج و نیمی از آب را در قابلمه بریزید. پس از جوش آمدن آب، شعله را کم کرده، در قابلمه را باز بگذارید و هر ۱۰ دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا برنج ته نگیرد.

بقیه آب را هر زمان که آب برنج کم شد، اضافه کنید. هر ۱۰ دقیقه یک بار مواد را هم بزنید تا برنج یکدست شود.

وقتی برنج کاملا پخت، شیر را در ۳ مرحله به آن افزوده و پس از هر مرحله، یک ربع زمان بدهید تا خوب به خورد برنج برود.

وقتی تمام شیر را اضافه کردید، مرتب هم بزنید تا کاملا یکدست شود.

سپس شکر اضافه کنید. میزان شکر به ذائقه‌ شما بستگی دارد، اما بهتر است شیرینی ملایمی داشته باشد.

در آخر گلاب و هل را افزوده و پس از چند بار هم زدن شعله را خاموش کنید.

در صورت تمایل می‌توانید خامه‌ای که به دمای محیط رسیده، مخلوط و به دسر بیفزایید.

شیر برنج آماده است، می‌توانید آن را با دارچین، گل سرخ و خلال پسته و بادام تزیین کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه یک آش سنتی ایرانی “طرز تهیه آش رشته” را مطالعه کنید.

  • شربت سکنجبین

    شربت سکنجبین؛ نوشیدنی سنتی ایرانی

    شربت سکنجبین یکی از قدیمی‌ترین شربت‌های ایرانی است که قدمت زیادی دارد و خوردن آن با کاهو، …
  • طرز تهیه مفطح

    طرز تهیه مفطح عربی

    مفطح غذایی لذیذ و خوش‌طعم است که در بیشتر کشورهای عربی و خاورمیانه درست می‌شود و یک غذای ر…
  • کاری پلو

    طرز تهیه کاری پلو

    کاری پلو غذای شیرازی خوشمزه‌ای است که با ادویه کاری هندی درست می‌شود و باید حسابی تند و تی…
بیشتر ببینید در آشپزی

۲ دیدگاه

  1. مودت

    ۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۹ در ۲:۳۵ ب٫ظ

    به به

    پاسخ

  2. ناشناس

    ۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۹ در ۱۲:۵۵ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

شربت سکنجبین؛ نوشیدنی سنتی ایرانی

شربت سکنجبین یکی از قدیمی‌ترین شربت‌های ایرانی است که قدمت زیادی دارد و خوردن آن با کاهو، …