خانه آشپزی طرز تهیه خورشت لوبیا سفید

انواع خورشت

طرز تهیه خورشت لوبیا سفید

۵
0
هر کدام از شهرهای ایران غذاهای محلی مخصوص خود را دارند. خورشت لوبیا سفید غذایی خوشمزه و متعلق به ارومیه است.

خورشت لوبیا سفید یکی از غذاهای محلی ارومیه است که در بیشتر مهمانی ها و مراسم های رسمی سرو می‌شود. اصل این خورشت با گوشت قرمز است، ولی می‌توان آن را با مرغ هم طبخ کرد. خورشت لوبیا سفید مانند دیگر خورشت های ایرانی باید خوب پخته شود تا جا بیفتد.

مواد لازم:

  • گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
  • لوبیا سفید: یک و نیم پیمانه
  • پیاز: یک عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • لیموعمانی: ۴ عدد
  • گوجه‌فرنگی: ۳ عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

خورشت لوبیا سفیدطرز تهیه:

لوبیا سفید را از یک روز قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود و خوب بپزد. در این مدت آب آن را چند بار عوض کنید.

گوجه‌فرنگی ها را پوست گرفته و درشت رنده کنید یا در مخلوط‌کن بریزید تا پوره شوند.

پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه پخت خورشت، با مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود. وقتی پیاز سرخ شد، پوره گوجه‌فرنگی را به آن افزوده و با هم تفت دهید. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و رب را بیفزایید و دوباره تفت دهید تا مواد به خورد هم بروند.

گوشت را به هر اندازه ای که دوست دارید، خرد کنید.

لوبیا سفید را پس از خیس خوردن آبکش کنید. سپس آن را با تکه های گوشت و مقداری آب جوش در قابلمه بریزید. حرارت را کم کنید تا خورشت آرام آرام بپزد و جا بیفتد.

وقتی گوشت و لوبیا خوب پخته شدند، لیموعمانی را در خورشت بریزید. در صورت تمایل می‌توانید به جای لیموعمانی از آب لیموترش تازه استفاده کنید که طعم خورشت را بهتر می‌کند. پس از ده دقیقه از افزودن لیموعمانی، خورشت آماده سرو است. آن را از روی حرارت برداشته و با برنج میل کنید.

معمولاً در کنار خورشت لوبیا سفید، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی سرخ شده هم می‌گذارند تا طعم و ظاهر غذا بهتر شود.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه نمایید.

  • گوش فیل

    طرز تهیه گوش فیل

    گوش فیل یکی از انواع شیرینی های مناسبتی خوشمزه و بسیار پر طرفدار ایرانی است که بیشتر در من…
  • بوی زهم

    از بین بردن بوی زهم مرغ با چند روش ساده

    برخی افراد به بوی نامطبوع و زهم مرغ حساس بوده و از خوردن این گوشت سفید خودداری می‌کنند. در…
  • تاک پلو

    تاک پلو، غذای محلی شاهرودی

    اگر دوست دارید تنوعی به برنامه غذایی خود دهید و غذاهای ایرانی متنوعی را امتحان کنید، تاک پ…
بیشتر ببینید در آشپزی

۵ دیدگاه

  1. شمس

    ۲۳ مهر، ۱۳۹۸ در ۹:۲۹ ق٫ظ

    خیلی خوبه و چقدر لوبیا سفید مقوی

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۴ مهر، ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۸ ق٫ظ

      بله، همینطوره خیلی مقویه

      پاسخ

  2. یوسفی

    ۲۲ مهر، ۱۳۹۸ در ۶:۴۹ ب٫ظ

    عالیه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۴ مهر، ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۸ ق٫ظ

      ممنون

      پاسخ

  3. فرهاد کرمی

    ۲۲ مهر، ۱۳۹۸ در ۶:۴۳ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

طرز تهیه گوش فیل

گوش فیل یکی از انواع شیرینی های مناسبتی خوشمزه و بسیار پر طرفدار ایرانی است که بیشتر در من…