خانه آشپزی شله مشهدی ؛ آش یا حلیم ؟

غذاهای محلی

شله مشهدی ؛ آش یا حلیم ؟

۱
1
شله مشهدی نوعی آش است که در ظاهر شبیه حلیم است. با این تفاوت که در این غذا از انواع حبوبات، بلغور گندم و برنج استفاده می‌شود، اما در حلیم فقط از گندم استفاده می‌شود.
شله مشهدی

شله مشهدی یکی از غذاهای محلی و بسیار معروف مشهد است. این غذا که درواقع نوعی آش است، زمان زیادی برای پختن نیاز دارد و کمی سخت است. ازاین‌رو مردم مشهد به‌ندرت این غذا را در خانه می‌پزند. شله مشهدی بیشتر به‌عنوان نذری در مراسم‌های مذهبی پخته می‌شود. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویۀ فراوان است.

مواد لازم:

  • گوشت گردن: یک کیلوگرم
  • چربی گوسفند (دنبه): ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • بلغور گندم: ۳۰۰ گرم
  • لوبیا سفید، لوبیا چیتی، ماش و نخود: ۲۰۰ گرم
  • پودر جوز هندی: ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر زنجبیل و پودر هل: یک قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: ۱۰ قاشق غذاخوری
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه:

شله مشهدی

حبوبات را از یک روز قبل خیس می‌کنیم تا بهتر پخته شوند ونفخ آن‌ها از بین برود. پس از خیس خوردن، آن‌ها را آبکش کرده و می‌پزیم.

دنبه و پیاز را چرخ می‌کنیم. آن‌ها را با گوشت و کمی نمک در قابلمه می‌ریزیم تا کاملاً بپزند.

پس از پختن، استخوان‌های گردن را از گوشت جدا کرده، گوشت را ریش‌ریش می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

در آب جوشیده بلغور گندم ریخته و روی حرارت ملایم می‌گذاریم. بلغور باید ریز بجوشد و مرتب آن را هم می‌زنیم.

وقتی بلغور پخت، برنج را اضافه می‌کنیم.

وقتی برنج لعاب داد، حبوبات آماده شده را به آن افزوده و مرتب هم می‌زنیم.

وقتی حبوبات کاملاً له شدند، گوشت ریش‌ریش شده را به مواد افزوده و ۳ ساعت روی حرارت ملایم می‌گذاریم.

وقتی تمام مواد خوب به خورد هم رفتند،  ادویه‌جات و روغن را افزوده و سپس یک ساعت مانند برنج دم می‌کنیم.

معمولاً روی شله مشهدی قیمه می‌ریزند و با نان سنگک، پنیر و سبزی سرو می‌کنند.

توجه کنید که شله مشهدی را مانند حلیم مدام هم بزنید تا کش‌دار و غلیظ شود.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه نمایید.

  • دسر سوهان

    طرز تهیه دسر سوهان

    دسر سوهان یکی از خوشمزه‌ترین دسرهای سنتی ایران است. البته این دسر با سوهانی که در قم و اصف…
  • دونات اسپاگتی

    دونات اسپاگتی، فینگر فود بامزه

    اگر دنبال یک ایده غذایی جالب برای مهمانی هستید، دونات اسپاگتی پیشنهاد خوبی است. این غذای خ…
  • بادمجان قالبی

    بادمجان قالبی، خوشمزه و دلچسب

    بادمجان قالبی غذایی بسیار خوشمزه است که طعم آن کمی شبیه خورشت بادمجان است. این غذا ظاهر خو…
بیشتر ببینید در آشپزی

یک نظر

  1. بزرگی

    ۱۹ مهر، ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۱ ب٫ظ

    عالیست

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

طرز تهیه دسر سوهان

دسر سوهان یکی از خوشمزه‌ترین دسرهای سنتی ایران است. البته این دسر با سوهانی که در قم و اصف…