خانه آشپزی شله مشهدی ؛ آش یا حلیم ؟

غذاهای محلی

شله مشهدی ؛ آش یا حلیم ؟

۱
1
شله مشهدی نوعی آش است که در ظاهر شبیه حلیم است. با این تفاوت که در این غذا از انواع حبوبات، بلغور گندم و برنج استفاده می‌شود، اما در حلیم فقط از گندم استفاده می‌شود.
شله مشهدی

شله مشهدی یکی از غذاهای محلی و بسیار معروف مشهد است. این غذا که درواقع نوعی آش است، زمان زیادی برای پختن نیاز دارد و کمی سخت است. ازاین‌رو مردم مشهد به‌ندرت این غذا را در خانه می‌پزند. شله مشهدی بیشتر به‌عنوان نذری در مراسم‌های مذهبی پخته می‌شود. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویۀ فراوان است.

مواد لازم:

  • گوشت گردن: یک کیلوگرم
  • چربی گوسفند (دنبه): ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • بلغور گندم: ۳۰۰ گرم
  • لوبیا سفید، لوبیا چیتی، ماش و نخود: ۲۰۰ گرم
  • پودر جوز هندی: ۳ قاشق غذاخوری
  • پودر زنجبیل و پودر هل: یک قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: ۱۰ قاشق غذاخوری
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه:

شله مشهدی

حبوبات را از یک روز قبل خیس می‌کنیم تا بهتر پخته شوند ونفخ آن‌ها از بین برود. پس از خیس خوردن، آن‌ها را آبکش کرده و می‌پزیم.

دنبه و پیاز را چرخ می‌کنیم. آن‌ها را با گوشت و کمی نمک در قابلمه می‌ریزیم تا کاملاً بپزند.

پس از پختن، استخوان‌های گردن را از گوشت جدا کرده، گوشت را ریش‌ریش می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

در آب جوشیده بلغور گندم ریخته و روی حرارت ملایم می‌گذاریم. بلغور باید ریز بجوشد و مرتب آن را هم می‌زنیم.

وقتی بلغور پخت، برنج را اضافه می‌کنیم.

وقتی برنج لعاب داد، حبوبات آماده شده را به آن افزوده و مرتب هم می‌زنیم.

وقتی حبوبات کاملاً له شدند، گوشت ریش‌ریش شده را به مواد افزوده و ۳ ساعت روی حرارت ملایم می‌گذاریم.

وقتی تمام مواد خوب به خورد هم رفتند،  ادویه‌جات و روغن را افزوده و سپس یک ساعت مانند برنج دم می‌کنیم.

معمولاً روی شله مشهدی قیمه می‌ریزند و با نان سنگک، پنیر و سبزی سرو می‌کنند.

توجه کنید که شله مشهدی را مانند حلیم مدام هم بزنید تا کش‌دار و غلیظ شود.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی به مجله دلتا مراجعه نمایید.

  • طرز تهیه مرغ بریان

    طرز تهیه مرغ بریان به سبک سرآشپزهای حرفه‌ای

    مرغ بریان از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و خوش طعم است و کمتر کسی است که طعم آن را دوست ندا…
  • طرز تهیه نان کماج

    طرز تهیه نان کماج

    نان کماج از نان‌های سنتی شهرهای همدان، اصفهان و قزوین است. حتما بسیاری از شما این نان را ب…
  • طرز تهیه پاستا مرغ

    طرز تهیه‌ پاستا مرغ

    تنوع در تهیه پاستا با انواع سبزیجات و همچنین ارزش غذایی این خوراک در کنار طعم بی‌نظیر آن ب…
بیشتر ببینید در آشپزی

یک نظر

  1. بزرگی

    ۱۹ مهر، ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۱ ب٫ظ

    عالیست

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

طرز تهیه مرغ بریان به سبک سرآشپزهای حرفه‌ای

مرغ بریان از انواع غذاهای ایرانی خوشمزه و خوش طعم است و کمتر کسی است که طعم آن را دوست ندا…