خانه آشپزی یتیمچه ؛ خوراک اصیل ایرانی

انواع خوراک

یتیمچه ؛ خوراک اصیل ایرانی

۶
0
یتیمچه یکی از خوراک‌های قدیمی و سنتی ایرانی است که با بادمجان و گوجه‌فرنگی طبخ می‌شود.
یتیمچه

یتیمچه خوراک اصیل ایرانی و بسیار خوش‌مزه است و همۀ شهرها آن را به یک شکل درست می‌کنند. یتیمچه را هم به‌عنوان شام و هم به‌عنوان پیش‌غذا می‌توان مصرف کرد. این غذا مواد ساده‌ای دارد و خیلی سریع آماده می‌شود.

مواد لازم:

  • پیاز: ۲ عدد
  • سیر: ۴ حبه
  • بادمجان: ۴ عدد
  • روغن مایع به میزان لازم
  • گوجه‌فرنگی: ۴ عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

یتیمچه

بادمجان‌ها را می‌شوییم و پوست می‌گیریم. آنها را در آبکش می‌گذاریم تا کمی خشک شوند.

سپس روی تخته به شکل مکعب‌های ۲ سانتی برش می‌زنیم و کنار می‌گذاریم.

سیر و پیاز را هم نگینی خرد می‌کنیم. در تابه‌ای پیاز را با کمی روغن و حرارت پایین تفت می‌دهیم تا سبک و طلایی شود.

پس از اینکه پیازداغ آماده شد، آن را در بشقاب می‌ریزیم و سیر خردشده را در همان تابه تفت می‌دهیم تا نرم و سبک شود.

تکه‌های مکعبی بادمجان را سرخ می‌کنیم. می‌توان بادمجان‌ها را نصف و به همان صورت سرخ و سپس مکعبی خرد کرد.

پیازداغ و سیرداغ  را به بادمجان سرخ شده افزوده و با هم مخلوط می‌کنیم.

گوجه‌فرنگی‌ها را هم پس از شستن، روی تخته خیلی ریز خرد می‌کنیم. آن را به مواد می‌افزاییم و خوب مخلوط می‌کنیم. سپس روی مواد نمک، فلفل و زردچوبه می‌پاشیم و دوباره تفت می‌دهیم تا مواد با هم خوب مخلوط شده و به خورد هم بروند.

نصف لیوان آب به مواد اضافه کرده و در تابه را می‌گذاریم تا یتیمچه با حرارت کم بپزد و روغن بیندازند.

حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان لازم است تا یتیمچه آماده شود. وقتی غذا روغن انداخت، یتیمچه آماده است.

آن را در بشقاب بکشید و با نان و سبزی خوردن سرو کنید.

در صورت تمایل می‌توانید در غذا آب نریزید و در تابه را بگذارید تا یتیمچه با بخار و آب گوجه‌فرنگی بپزد و روغن بیندازید.

  • طرز-تهیه-املت-ماسالا

    طرز تهیه املت ماسالا (هندی)

    اگر شاغل هستید و مدت زمان کمی برای پخت‌و‌پز دارید یا صبح یک روز تعطیل به دنبال صبحانه‌ای ع…
  • آب دوغ خیار

    آب دوغ خیار مجلسی

    آب دوغ خیار از غذا‌های سنتی ایرانی است که سرو آن در روز‌های گرم تابستان بسیار می‌چسبد. این…
  • کوکو سیب زمینی شکم پر 

    کوکو سیب زمینی شکم پُر

    سیب زمینی شکم پُر یکی از خوشمزه ترین میان‌وعده‌هایی است كه می‌توانید در یک عصر تابستان برا…
بیشتر ببینید در آشپزی

۶ دیدگاه

  1. مهدی فراهانی

    ۱۰ مهر، ۱۳۹۸ در ۱:۰۴ ب٫ظ

    این غذا با سیب زمینی هم خوشمزه میشه.

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۰ مهر، ۱۳۹۸ در ۳:۲۶ ب٫ظ

      بله، البته سلیقه ای هست. مرسی از نظر شما

      پاسخ

  2. مودت

    ۸ مهر، ۱۳۹۸ در ۶:۴۱ ب٫ظ

    به به

    پاسخ

  3. متین

    ۸ مهر، ۱۳۹۸ در ۶:۳۳ ب٫ظ

  4. یوسفی

    ۸ مهر، ۱۳۹۸ در ۶:۰۵ ب٫ظ

    عالی

    پاسخ

  5. فرهاد کرمی

    ۸ مهر، ۱۳۹۸ در ۵:۱۱ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

طرز تهیه املت ماسالا (هندی)

اگر شاغل هستید و مدت زمان کمی برای پخت‌و‌پز دارید یا صبح یک روز تعطیل به دنبال صبحانه‌ای ع…