خانه سلامتی خرمالو ؛ شاه میوه پاییزی (ویدئو)

خرمالو ؛ شاه میوه پاییزی (ویدئو)

۱
0
خرمالو؛ میوه نارنجی رنگ پاییزی با کلی خاصیت از راه رسیده است؛ شما به مهمانی بزرگ مجله دلتا دعوت شده‌اید؛ پس با ما همراه باشید.
خرمالو

مگر می‌شود از این شاه‌میوه خوشمزه پاییزی گذشت؟

خرمالو یکی از میوه‌های خوشمزه فصل پاییز است. از جمله خواص خرمالو می‌توان به دفع سنگ کلیه، کنترل فشار خون، پیشگیری از سرطان و تقویت پوست و مو اشاره کرد.

بخش گوشت‌دار میوه خرمالو حاوی مقدار زیادی مواد قندی، تانن و ویتامین است. با مجله دلتا و خواص این خوراکی خوشمزه همراه باشید.

خرمالو

خواص خرمالو 

میوه‌ای با کلی خاصیت در انتظار میز مهمانی شما است:

میوه‌ای سرشار از ویتامین

خرمالو مقادیر زیادی از انواع ویتامین‌های B3 ،B2، B1 و C دارد. این میوه حاوی بسیاری از مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، پتاسیم و مقداری سلولز است. میوه خرمالو کالری بالا و چربی کمی دارد؛ به طور متوسط هر ۱۰۰ گرم خرمالو، ۷۰ کالری دارد.

میزان ویتامین C موجود در خرمالو مقدار قابل توجهی است و همانطور که می‌دانید، مصرف ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری است. جالب است بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین C آن در بالا بردن استحکام و سلامت لثه‌ها بسیار موثر است. این ویتامین همچنین باعث شفافیت پوست می‌شود.

منبع غنی از فیبر

فیبر پکتین یک منبع مغذی است که در خرمالو فراوان یافت می‌شود. فیبرهای موجود در خرمالو باعث دفع راحت و رفع یبوست می‌شوند؛ بنابراین، در صورتی ‌که دچار مشکل دفع هستید، بهتر است که روزانه دو مرتبه خرمالو میل کنید.

دشمن کلسترول و فشار خون

میوه خرمالو سرشار از دو ماده معدنی بسیار مفید یعنی، پتاسیم و منیزیم است که به دلیل وجود همین دو ماده برای کنترل کلسترول و فشار خون بسیار مناسب است.

خرمالو همچنین مقدار کمی سدیم (نمک) دارد؛ بنابراین در صورتی‌ که دچار بیماری‌های قلبی – عروقی هستید یا چربی و فشار خون بالایی دارید، از خوردن این میوه غافل نشوید.

رفع کم‌خونی و تنظیم گردش خون

خرمالو علاوه بر کاهش فشار خون به خاطر اینکه حاوی مقادیری مس است، به ایجاد گلبول‌های قرمز در خون کمک کرده و موجب افزایش گردش خون سالم در بدن می‌شود و به دنبال آن سوخت و ساز، عملکرد شناختی و … بهبود می‌یابد.

درمان سنگ کلیه

خرمالو میوه‌ای پر‌آب و ادرار‌آور است؛ از این رو مصرف این میوه‌ پاییزی برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج می‌برند، بسیار مفید است. هسته‌ کوبیده‌شده‌ خرمالو نیز به دفع سنگ کلیه‌ کمک می‌کند.

زیبایی پوست و مو

این میوه هم ‌اندازه توت‌فرنگی آنتی‌اکسیدان دارد و به همین دلیل می‌توان با قرار دادن روزانه، نیم ساعت پوست خرمالو روی صورت به جوان‌سازی و شادابی پوست کمک کرد.

همچنین بتاکاروتن این میوه، جریان خون موجود در سلول‌های پوست را بیشتر می‌کند و باعث خوش آب و رنگ‌تر شدن پوست می‌شود.

مصرف میوه خرمالو در افرادی که موهای کم‌پشتی دارند، به دلیل وجود زینک (روی) باعث تقویت و پرپشت‌شدن موها می‌شود؛ ویتامین ‌A موجود در خرمالو برای تقویت پوست، ناخن و موهای خشک و شکننده بسیار مفید است.

پیشگیری از سرطان و بیماری‌های قلبی

خرمالو دارویی طبیعی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان است.

 این میوه، سرشار از پتاسیم و منیزیم است؛ به همین دلیل مصرف آن برای افرادی که به فشار خون مبتلا هستند، مفید است. مصرف خرمالو همچنین مانع از چسبندگی پلاکت‌های خونی و ایجاد لخته خون و در نتیجه بروز سکته قلبی و مغزی می‌شود.

دیابت

یکی از مهمترین خواص خرمالو قند کم و فیبر بالای آن است؛ بنابراین مقادیر کم آن نه تنها قند خون افراد دیابتی را افزایش نمی‌دهد بلکه مانع گرسنگی آنها شده و در عین حال انرژی آنها را افزایش می‌دهد.

  همچنین پکتین موجود در خرمالو برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع دو و افزایش قند خون نیز مفید است. با این حال، افراد دیابتی نباید در مصرف خرمالو زیاده‌روی کنند؛ چون ممکن است قند خون‌شان بالا رود.

تقویت بینایی

مصرف خرمالو برای تقویت بینایی و سلامت چشم مفید است.

زیاکسانتین یکی از اعضای گروه B ویتامین‌های موجود در خرمالو، به عنوان یک ماده آنتی‌اکسیدان به سلامت چشم‌ها کمک می‌کند. همچنین این ترکیب، در پیشگیری و درمان دژنراسیون ماکولا، آب‌مروارید و شب‌کوری موثر است.

کمک به رشد کودکان

خرمالو سرشار از انواع ویتامین‌ها مانند ویتامین A، B۱، B۲، B۳ و ویتامین C است.

 این میوه همچنین دارای بتاکاروتن و مواد معدنی مورد نیاز بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم است؛ بنابراین، مصرف این میوه برای رشد کودکان بسیار مفید خواهد بود. خرمالو مواد مغذی زیادی دارد که موجب تولید انرژی در کودکان و رفع خستگی آنها می‌شود.

بهتر است در نوزادان خرمالو با احتیاط مصرف شود؛ چون ممکن است واکنش آلرژیک ایجاد کند.

 مصرف خرمالو در بارداری

مصرف این میوه در دوران بارداری بسیار مفید و سودمند است و در رشد جنین و سلامت خانم‌های حامله، نقش مهمی ایفا می‌کند. خرمالو باعث تنظیم فشار خون، جلوگیری از ابتلا به دیابت بارداری، سم‌زدایی بدن و بهبود عملکرد قلب و عروق می‌شود.

با وجود این، در برخی موارد توصیه می‌شود که مادران باردار که مشکل یبوست هم دارند، از این میوه استفاده نکنند یا در مصرف آن احتیاط به خرج دهند.

عوارض خرمالو

عوارض مصرف خرمالو

میوه خرمالو معمولا به خاطر فواید آن مشهور است. با این حال، چیزی که بسیاری از مردم نمی‌دانند این است که این میوه برخی محدودیت‌های خاص برای مصرف دارد که می‌تواند منجر به اثرات جانبی در بدن شود. این عوارض جانبی در زیر آورده شده است:

  • خرمالو حاوی تانین است؛ از این رو، اگر این میوه با معده خالی خورده شود، منجر به اسهال می‌شود.
  • کسانی که فشار خون پایین دارند، نباید این میوه را بخورند؛ چون می‌تواند فشار خون را کاهش دهد.
  • مقدار قند این میوه واقعا بالا است و از این رو، کسانی که دیابت دارند، باید از خوردن آن اجتناب کنند.
  • اگر دچار اضافه‌وزن و چاقی هستید، در خوردن خرمالو زیاده‌روی نکنید.
  • کسانی که اختلالات روده‌ای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده‌اند یا به بیماری‌های قلبی و سل مبتلا هستند، باید در خوردن خرمالو احتیاط کنند.

معجون-خرمالو

طرز تهیه معجون خرمالو

برای تهیه این معجون خانگی یک عدد خرمالو را با کمی آب لیموترش، کمی ماست و عسل مخلوط کنید و هم بزنید. این معجون را صبح‌ها زمانی که ناشتا هستید، میل کنید تا انرژی بسیاری وارد بدن شما شود.

طرز تهیه روغن هسته خرمالو

کوبیده هسته خرمالو را با روغن منداب مخلوط کنید، در یک بطری بریزید و سر آن را محکم ببندید و در آب به مدت یک ساعت بجوشانید؛ از این روغن می‌توان برای دردهای کمر، مفاصل و نقرس استفاده کرد و همچنین از پودر دانه آن که با حرارت بو داده شده است؛ می‌توان مانند قهوه دم‌کرده استفاده کرد.

بنابراین، شما می توانید با خوردن خرمالو طعم پاییز خود را گس کنید.

منبع: ستاره

بیشتر ببینید در سلامتی

یک نظر

  1. روزبهاني

    ۶ مهر، ۱۳۹۸ در ۳:۴۱ ب.ظ

    متشکرم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.