خانه آشپزی مرغ ترش، خورشت محبوب شمالی

مرغ ترش، خورشت محبوب شمالی

۱۱
3
مرغ ترش یکی از خوش‌مزه‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای محلی شمالی و خورشتی محبوب است.
مرغ ترش
مرغ ترش از غذاهای محلی شمالی و نوعی خورشت است. تهیه این غذا در گیلان و مازندران کمی متفاوت است. مازندرانی‌ها معمولا مرغ ترش را به ‌صورت کبابی درست می‌کنند. برای آشنایی با طرز تهیه خورشت مرغ ترش گیلانی با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم تهیه مرغ ترش

  • مرغ: یک کیلو
  • سیر: ۴ حبه
  • پیاز: ۲ عدد
  • فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک و زردچوبه به میزان لازم
  • لپه: ۲۰۰ گرم
  • گشنیز، جعفری و تره: یک کیلو
  • سبزی محلی خالواش: نیم کیلو
  • نعناع تازه: ۳ شاخه
  • لیموعمانی یا رب انار در صورت تمایل

طرز تهیه مرغ ترش

طرز تهیه مرغ ترش

برای درست کردن مرغ ترش ترکیب دقیق سبزی مهم است؛ گشنیز، جعفری و تره باید به نسبت مساوی باشند.

سبزی خالواش، سبزی اصلی این غذا است که اگر به آن دسترسی نداشتید، می‌توانید مقدار نعناع را بیشتر کنید.

سبزی‌ها را شسته و ساطوری خرد کنید؛ سپس جداگانه سرخ کنید.

مرغ را پس از شستن به قطعات دلخواه تقسیم کنید.

لپه‌ را پس از خیس خوردن، جداگانه پخته و آب آن را دور بریزید.

پیازها را نگینی خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید. کمی زردچوبه به پیاز سرخ شده افزوده و تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود.

تکه‌های مرغ و لپه را اضافه کرده و با پیاز سرخ شده تفت دهید. سیر را جداگانه رنده و سرخ کنید؛ سپس آن را به مواد داخل قابلمه بیفزایید.

وقتی مرغ‌ها کمی سرخ شد، سبزی را بیفزایید.

مقداری آب جوش در قابلمه بریزید. کمی شعله را زیاد کنید تا خورشت به قل خوردن بیفتد؛ سپس شعله را کم کنید تا خورشت خوب بپزد و جا بیفتد.

برای چاشنی مرغ ترش می‌توانید یک ساعت مانده به پایان پخت، لیموعمانی یا دو قاشق غذاخوری رب انار اضافه کنید.

گیلانی‌های قدیمی یک یا دو عدد تخم‌مرغ را هم می‌زدند و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت به خورشت اضافه می‌کردند. البته افزودن تخم‌مرغ هم کاملا اختیاری است.

این غذا را می‌توانید با کته ساده یا زعفرانی در کنار مخلفات محلی سرو کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با یک غذای خوشمزه شمالی “لونگی مرغ؛ غذای محلی شمالی” را مطالعه کنید.

  • طرز تهیه ته چین مرغ

    طرز تهیه ته‌چین مرغ زعفرانی

    ته چین یکی از خوشمزه‌ترین و در عین حال شیک‌ترین غذا‌های ایرانی است و جایگاه بسیار مهمی در …
  • طرز تهیه فلافل لبنانی

    طرز تهیه فلافل لبنانی

    فلافل از واژه Filfil با دو معنی «فلفل» و «پفکی» آمده است. ماده‌ اصلی این غذا نخود است و با…
  • طرز تهیه دلمه کباب

    طرز تهیه دلمه کباب

    دلمه کباب از غذاهای سنتی هلندی با روش پخت آسان است. از آنجاکه دلمه از پیش غذاها و غذاهای م…
بیشتر ببینید در آشپزی

۱۱ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۱۶ خرداد، ۱۳۹۹ در ۱۲:۳۸ ب٫ظ

  2. سحر

    ۳ فروردین، ۱۳۹۹ در ۱۲:۰۱ ب٫ظ

    یکی از سبزی های مهم این خورشت در رشت خالواش است که بسیار خوش‌عطر و بوست و در صورت عدم دسترسی می توان ااز نعنای بیشتر استفاده کرد

    پاسخ

  3. مودت

    ۹ آبان، ۱۳۹۸ در ۲:۳۸ ب٫ظ

    بوشو ری

    پاسخ

  4. هاتف

    ۳۱ شهریور، ۱۳۹۸ در ۴:۴۹ ب٫ظ

    عالی

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱ مهر، ۱۳۹۸ در ۸:۳۴ ق٫ظ

      ممنون

      پاسخ

  5. بهرامی

    ۳۱ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۰ ق٫ظ

    • مسعود

      ۹ آبان، ۱۳۹۸ در ۱:۰۳ ب٫ظ

      بسیار عالی بود ممنون

      پاسخ

      • مریم سوری

        ۱۸ دی، ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۳ ب٫ظ

        خواهش میکنم

        پاسخ

  6. یوسفی

    ۳۰ شهریور، ۱۳۹۸ در ۵:۴۷ ب٫ظ

    واقعا خوشمزه هستش

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱ مهر، ۱۳۹۸ در ۸:۳۴ ق٫ظ

      همینطوره

      پاسخ

  7. بزرگی

    ۳۰ شهریور، ۱۳۹۸ در ۵:۴۰ ب٫ظ

    هر دوش خوشمزه ست

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

طرز تهیه ته‌چین مرغ زعفرانی

ته چین یکی از خوشمزه‌ترین و در عین حال شیک‌ترین غذا‌های ایرانی است و جایگاه بسیار مهمی در …