خانه آشپزی کیک یزدی ؛ هم کیک هم شیرینی؟(+ویدئو)

انواع کیک

کیک یزدی ؛ هم کیک هم شیرینی؟(+ویدئو)

۳
1
کیک یزدی یکی از کیک‌های سنتی ایرانی است و همان‌طور که از نامش پیدا است، اصالت آن متعلق به شهر یزد است.
کیک یزدی

کیک یزدی یا شیرینی یزدی بسیار محبوب و پرطرفدار است و با انواع نوشیدنی، به‌خصوص چای مصرف می‌شود. این شیرینی خوش‌مزه مطلوب همۀ اعضای خانواده است و به‌راحتی می‌توان آن را در منزل تهیه کرد.

مواد لازم:

  • آرد: یک و نیم لیوان
  • شکر: دوسوم لیوان
  • شیر: نصف لیوان
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • روغن مایع: دوسوم لیوان
  • گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر هل: یک‌چهارم قاشق مرباخوری
  • بیکینگ‌پودر: یک قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم‌کرده به میزان لازم

طرز تهیه:

کیک یزدی

شیر را در شیرجوش ریخته و روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا جوش بیاید. سپس آن را کنار می‌گذاریم تا خنک شود.

فر را روشن کرده و سینی آن را بیرون می‌آوریم تا گرم شود.

تخم‌مرغ‌ها را جداگانه در ظرفی می‌شکنیم و اگر سالم بودند، در کاسه‌ای بزرگ ریخته و با همزن می‌زنیم تا یکدست شود.

درحین هم زدن تخم‌مرغ، شکر را کم‌کم افزوده و هم می‌زنیم تا مایه کرم رنگ شود.

سپس شیر خنک شده را با روغن مایع و گلاب به مواد اضافه کرده و با همزن مواد را مخلوط می‌کنیم.

آرد را هم به‌آرامی به مایه می‌افزاییم و با همزن خوب هم می‌زنیم تا آرد گلوله نشده و مایه یکدست و منسجم شود.

پس از افزودن آرد، زعفران را با بیکینگ‌پودر و پودر هل در مایه ریخته و دوباره هم می‌زنیم تا مواد به خورد هم بروند و مایه یکدست شود.

قالب‌های کیک را در سینی فر می‌چینیم.

دوسوم حجم قالب‌ها را از مایۀ کیک پر می‌کنیم. چون پس از پخت، کیک‌ها پف می‌کنند، نیاز به فضای خالی دارند.

سینی را در فر می‌گذاریم تا پس از ۱۵ دقیقه کیک‌ها طلایی و پخته شوند.

اگر اطراف کیک‌ها پف کرده و پخته بود، ولی وسط آن‌ها پف نکرده بود، یا مایۀ کیک پس از آماده شدن زمان زیادی بیرون مانده تا در فر گذاشته شود یا اینکه در فر را چند مرتبه باز و بسته کرده‌اید.

پس به این نکات حتماً دقت کنید تا کیک یزدی خوبی داشته باشید.

ویدئوی تهیه کیک یزدی:

  • طرز تهیه املت اسپانیایی

    املت اسپانیایی؛ صبحانه ویژه آخر هفته

    از آنجاکه صبحانه از وعده‌های غذایی بسیار مهم در طول روز است، اگر انتخاب درستی داشته باشید …
  • طرز تهیه گراتن مرغ

    گراتن مرغ؛ طعمی متفاوت

    گراتن یک نوع تکنیک تهیه غذا است که رویه غذا با پودرسوخاری و پنیر رنده شده طلایی و برشته و …
  • سوپ ذرت و سیب‌زمینی

    سوپ ذرت و سیب‌زمینی خامه‌ای

    سوپ همواره جزو مورد توجه‌ترین پیش غذا‌ها است. در این میان طبخ سوپ‌هایی مثل سوپ ذرت با محتو…
بیشتر ببینید در آشپزی

۳ دیدگاه

  1. فتحی

    ۲۷ شهریور، ۱۳۹۸ در ۶:۲۵ ب٫ظ

    خوشمزه

    پاسخ

  2. نامجو

    ۲۷ شهریور، ۱۳۹۸ در ۶:۱۶ ب٫ظ

    خوشمزست

    پاسخ

  3. یوسفی

    ۲۷ شهریور، ۱۳۹۸ در ۳:۱۶ ب٫ظ

    عاشقشم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

املت اسپانیایی؛ صبحانه ویژه آخر هفته

از آنجاکه صبحانه از وعده‌های غذایی بسیار مهم در طول روز است، اگر انتخاب درستی داشته باشید …