خانه آشپزی آش دوغ اردبیل ؛ سبک و ساده(+ویدئو)

انواع آش

آش دوغ اردبیل ؛ سبک و ساده(+ویدئو)

۱۱
1
آش دوغ غذایی سبک و مفید است که اصالت آن به اردبیل برمی‌گردد.
آش دوغ

آش دوغ یکی از آش‌های سنتی و اصیل ایرانی است که با دوغ و ماست تهیه می‌شود و فوق‌العاده لذیذ و خوش‌مزه است. چون این آش معمولاً به رنگ سفید سرو می‌شود، بهتر است در آن از زردچوبه استفاده نشود. آش دوغ را می‌توان با کوفته قلقلی هم سرو کرد.

مواد لازم:

  • دوغ: ۲ لیتر
  • ماست: ۲ لیتر
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • برنج: یک پیمانه
  • نخود: دوسوم پیمانه
  • تره و گشنیز: ۵۰۰ گرم
  • نمک وفلفل به میزان لازم

طرز تهیه:

آش دوغ

نخود را از قبل چند ساعت خیس می‌کنیم تا نفخ آن از بین برود و زودتر پخته شود. سپس آن را با مقدار کافی آب می‌پزیم.

نکتۀ مهم برای تهیۀ آش دوغ این است که مراقب باشیم دوغ و ماست در حین پخت نبرد. برای همین در ابتدا ماست را با همزن می‌زنیم تا باز و یکنواخت شود.

سپس دوغ را به ماست افزوده و دوباره با همزن می‌زنیم تا مخلوط یکنواخت و منسجم شود.

تخم‌مرغ را در مخلوط ریخته و باز با همزن می‌زنیم تا تخم‌مرغ کاملاً حل شود. تخم‌مرغ به نبریدن مایه در هنگام پخت کمک می‌کند.

مایۀ آش را روی حرارت زیاد می‌گذاریم. برنج را شسته و به مایه اضافه می‌کنیم. مواد را مدام هم می‌زنیم تا ماست و دوغ نبرند.

سبزی را پس از شستن خرد می‌کنیم، به‌طوری‌که نه خیلی ریز و نه خیلی درشت باشد.

وقتی مایه به جوش آمد و شروع به قل‌قل زدن کرد، سبزی خرد شده را به آش می‌افزاییم. حرارت را کمی پایین می‌آوریم تا آش ته نگیرد.

وقتی سبزی آش پخت، نخود پخته شده را اضافه کرده و به مقدار کافی نمک و فلفل می‌زنیم. سپس صبر می‌کنیم تا آش جا بیفتد.

اگر دوست دارید آش کوفته قلقلی داشته باشد، می‌توانید کوفته‌ها را با ترکیب گوشت چرخ‌کرده و پیاز رنده شده سرخ و در انتها با آش سرو کنید.

در این ویدئو نوعی دیگر از آش دوغ آموزش داده می شود:

  • شامی هویج

    شامی هویج اصفهانی

    شامی هویج یکی از غذاهای محلی و خوشمزه اصفهان است که با یک سس خوش‌طعم و معطر درست می‌شود. ش…
  • کوکی بادام زمینی

    کوکی بادام‌زمینی؛ روش پخت

    کوکی بادام زمینی یکی از شیرینی‌های خاص و یک عصرانه‌ دلچسب در کنار شیر، چای یا قهوه است. ای…
  • سینه مرغ شکم پر

    سینه مرغ شکم‌پر با اسفناج

    اگر به دنبال یک وعده غذایی کم کربوهیدرات برای شام یا ناهار هستید، سینه مرغ شكم پر با اسفنا…
بیشتر ببینید در آشپزی

۱۱ دیدگاه

  1. ساوالان

    ۲۴ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۹ ب٫ظ

    با سلام، من اردبیلی هستم و لازم می‌‌دانم بگویم که این آش ممکنه آش دوغ باشه ولی آش دوغ اردبیل نیست. ما هم آش دوغ داریم (آیران آشی یا آیرانلی آش) و هم آش ماست قاتیق آشی). دوغ و ماست را هم هرگز بهم مخلوط نمی کنیم یا آش را با ماست درست می‌‌کنیم و یا با دوغ. ضمنا سیر آنهم در مقدار زیاد جزو مواد اولیه این آش‌ها می‌‌باشد و آش ماست و یا دوغ اردبیل بی‌ سیر ممکن نیست.

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۵ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۷ ق٫ظ

      ممنون از شما

      پاسخ

  2. مهدی مختاری

    ۲۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۳:۵۱ ب٫ظ

    عالی بود ممنونم

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۵ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۷ ق٫ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

  3. بیگدلی

    ۲۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۳:۵۱ ب٫ظ

    اوووووه فوق العادست یاداوری شد
    ممنونم

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۵ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۸ ق٫ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

  4. فرهاد کرمی

    ۲۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱:۰۱ ب٫ظ

  5. شایسته

    ۲۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۷ ق٫ظ

    مممنون از مطالب سایت

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱:۱۶ ب٫ظ

      مرسی از همراهی شما

      پاسخ

  6. جعفری

    ۲۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۵ ق٫ظ

    سپاس از مطالب مفید سایت

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱:۳۱ ب٫ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

شامی هویج اصفهانی

شامی هویج یکی از غذاهای محلی و خوشمزه اصفهان است که با یک سس خوش‌طعم و معطر درست می‌شود. ش…