خانه آشپزی فالوده ؛ یادآور حال و هوای خوش شیرازہ(+ویدئو)

انواع دسر

فالوده ؛ یادآور حال و هوای خوش شیرازہ(+ویدئو)

۷
1
فالوده یکی از دسرهای اصیل ایرانی است که به‌راحتی می‌توان آن را در منزل تهیه کرد.
فالوده

فالوده یکی از دسرهای قدیمی و پرطرفدار ایرانی است که اصالت آن را متعلق به شهرهایی مانند شیراز و کرمان می‌دانند. فالوده به‌تنهایی یا با بستنی سنتی مصرف می‌شود. همچنین این دسر خوش‌مزه را می‌توان با انواع چاشنی‌ها مانند آب‌لیمو، شربت آلبالو و … سرو کرد.

مواد لازم:

  • آب: ۴ لیوان
  • شکر: یک لیوان
  • گلاب: یک‌چهارم لیوان
  • لیموترش: یک عدد
  • نشاسته: ۳۰۰ گرم
  • شربت آلبالو برای تزیین

طرز تهیه:

فالوده

۲ لیوان آب در قابلمه می‌ریزیم. شکر را به آن افزوده و روی حرارت می‌گذاریم. آن‌ها را با قاشق هم می‌زنیم تا شکر کاملاً در آب حل شود. سپس صبر می‌کنیم تا شربت غلیظ شود و به‌اصطلاح قوام بیاید.

پس از قوام آمدن شربت، گلاب را اضافه کرده و هم می‌زنیم. وقتی شربت چند جوش زد، از روی حرارت برمی‌داریم تا خنک شود.

شربت سرد شده را در کاسه ریخته، داخل فریزر می‌گذاریم تا کاملاً یخ بزند.

سپس شربت یخ‌زده را از فریزر بیرون آورده و در مخلوط‌کن می‌ریزیم تا پودر شود.

دوباره شربت پودر شده را در کاسه‌ای ریخته و در فریزر می‌گذاریم تا به‌صورت پودر باقی بماند.

حال ۲ لیوان آب در قابلمه‌ای می‌ریزیم. نشاسته را به آن افزوده و روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا آب کاملاً تبخیر و نشاسته کش‌دار و غلیظ شود.

در یک کاسۀ بزرگ آب و یخ فراوان می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم.

نشاستۀ غلیظ را در آبکش با سوراخ‌های ریز ریخته و فشار می‌دهیم تا نشاسته‌ از سوراخ‌های ریز رد شود و به شکل رشته‌هایی نازک از آبکش بیرون بیاید.

کاسۀ بزرگ یخ را زیر آبکش قرار می‌گذاریم تا رشته‌های نازک نشاسته روی یخ‌ها بریزد.

هرچقدر سوراخ‌های آبکش ریزتر باشد، فالوده زیباتر میشود.

رشته‌ها را در یخ زیرورو می‌کنیم تا سفت شوند.

در کاسه‌ای دیگر، شربت پودر شده را می‌ریزیم. رشته‌ها را از یخ بیرون آورده و با شربت پودر شده مخلوط می‌کنیم تا به خورد هم بروند.

فالوده آماده است. آن را در ظرف سرو می‌ریزیم و با شربت آلبالو تزیین می‌کنیم.

ویدئوی آموزش تهیه فالوده شیرازی با رشته آماده نشاسته برنج:

بیشتر ببینید در آشپزی

۷ دیدگاه

  1. طاها

    ۲۲ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱:۴۵ ق.ظ

    بله با افتخار شیرازی هستم

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۹:۲۱ ق.ظ

      برقرار باشید

      پاسخ

  2. میلاد سلمان زاده

    ۲۱ شهریور، ۱۳۹۸ در ۳:۰۴ ب.ظ

    بسبار عالی

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۹:۲۴ ق.ظ

      ممنون

      پاسخ

  3. آقازاده

    ۲۱ شهریور، ۱۳۹۸ در ۹:۴۱ ق.ظ

    تو این هوای داغ مچسپه

    پاسخ

  4. نامجو

    ۲۱ شهریور، ۱۳۹۸ در ۹:۱۰ ق.ظ

    عالیه

    پاسخ

  5. روزبهاني

    ۲۰ شهریور، ۱۳۹۸ در ۳:۴۵ ب.ظ

    خیلی خوش مزه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.