خانه آشپزی رازهای طلایی شدن حلوای مجلسی

انواع شیرینی

رازهای طلایی شدن حلوای مجلسی

۶
0
حلوا با آرد برنج، آرد گندم، تر‌حلوا، حلوای هویج، حلوای گردو و حلوا با آرد نشاسته از محبوب‌ترین دسرهای ایرانی هستند.
ح

در بسیاری از مناطق ایران از زمان‌های قدیم چه برای مراسم شادی و عروسی و جشن‌های مذهبی و چه برای مجلس ختم و عزاداری‌های ملی و مذهبی، حلوا پای ثابت سفره و نذری‌ها است. اما چطور می‌توانیم یک حلوای طلایی و خوش‌مزه درست کنیم؟

مواد لازم حلوا:

  • آرد سفید، آرد گندم سبوس‌دار یا آرد سنگک: ۲ فنجان
  • روغن جامد یا روغن حیوانی: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: یک‌چهارم فنجان
  • پودر هل به میزان لازم
  • خلال پسته و بادام و پودر نارگیل برای تزیین

مواد لازم شهد حلوا:

  • آب: نصف فنجان
  • گلاب: نصف فنجان
  • شکر: یک و نیم فنجان
  • زعفران به میزان لازم

طرز تهیه شهد:

آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا ذرات شکر کاملاً در آب حل شود.

سپس زعفران و گلاب را به محلول آب و شکر اضافه کنید و هم بزنید. وقتی رنگ شهد زعفرانی شد و قوام گرفت و کمی سفت شد، شعله را خاموش کنید.

طرز تهیه حلوا:

حلوا

آرد را الک کنید تا حین پخت گوله‌گوله نشود.

آرد را روی حرارت ملایم تفت دهید و مرتب هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود.

وقتی رنگ آرد کمی تغییر کرد، شعله را خاموش کنید. یک بار دیگر آرد تفت داده شده را الک کنید تا یک حلوای صاف، یکدست و لطیف داشته باشید.

دوباره آرد را با روغن تفت دهید. آن را به سمت گوشه‌های قابلمه کنار بزنید، به‌طوری که وسط قابلمه خالی شود.

سپس پودر هل، روغن جامد یا حیوانی و روغن مایع را با هم به آرد بیفزایید و حرارت را ملایم کنید.

مواد را مرتب هم بزنید تا رنگ دل‌خواهی که می‌خواهید، شود.

شهد را به‌آرامی به ترکیب اضافه کنید و آن‌قدر هم بزنید تا شهد کاملاً به خورد مواد برود.

در صورت تمایل چند قطره گلاب و چند قطره عرق هل بریزید.

وقتی حلوا به روغن افتاد، شعله را خاموش کنید. دسر را در ظرف مورد نظر بریزید و با خلال پسته و بادام و پودر نارگیل تزیین کنید.

فوت و فن‌های طلایی شدن حلوا:

حلوا

برای اینکه رنگ حلوا طلایی شود، باید به‌آرامی و با دقت آرد را تفت دهید.

وزن آرد پس از الک و تفت دادن، کم می‌شود. پس حتماً از 2 فنجان سرپر آرد استفاده کنید.

اگر حلوا کش‌دار شد، مقدار کمی آرد نشاسته به آن اضافه کنید.

آرد سبوس‌دار بهترین آرد برای درست کردن حلوا است. چون گلوتن پایینی دارد و حلوا را لطیف‌تر می‌کند.

قبل از اینکه شهد را به حلوا بیفزایید، 2 قاشق شکر روی ترکیب آرد و روغن و هل بپاشید و به سرعت هم بزنید. این کار باعث می‌شود حلوا پف کند.

می‌توانید به‌جای روغن جامد یا حیوانی، از کره استفاده کنید.

در آخرین مرحله و پس از افزودن شهد، چند قطره گلاب و در صورت تمایل چند قطره عرق هل اضافه کنید تا حلوا بوی بی‌نظیری پیدا کند.

اگر دوست دارید رنگ حلوا تیره شود، به‌هیچ‌وجه آرد را بیش از حد تفت ندهید. این کار باعث می شود حلوا طعم سوختگی بگیرد. کافی است به مدت چند ثانیه و در مرحلۀ آخر تفت دادن، حرارت را کمی زیاد کنید و سریع آرد را هم بزنید تا رنگ آن طلایی شود. مراقب باشید آرد تیره نشود، چون طعم نامطلوبی پیدا می‌کند.

بیشتر ببینید در آشپزی

۶ دیدگاه

  1. میلاد سلمان زاده

    ۲۱ شهریور، ۱۳۹۸ در ۳:۲۳ ب.ظ

    بسیار ارزنده

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۹:۲۱ ق.ظ

      ممنون

      پاسخ

  2. ناشناس

    ۱۸ شهریور، ۱۳۹۸ در ۶:۴۲ ب.ظ

  3. طاها

    ۱۷ شهریور، ۱۳۹۸ در ۶:۲۹ ب.ظ

    جالب بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۰ شهریور، ۱۳۹۸ در ۹:۰۸ ق.ظ

      ممنون

      پاسخ

  4. ثامن

    ۱۷ شهریور، ۱۳۹۸ در ۵:۰۶ ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.