خانه آشپزی گراتن سیب زمینی ؛ ساده و خوشمزه

غذاهای ملل

گراتن سیب زمینی ؛ ساده و خوشمزه

۳
1
گراتن سیب زمینی از غذاهای ساده و خوش‌مزه به‌خصوص برای روزهایی است که ایدۀ خاصی برای ناهار یا شام ندارید.

گراتن سیب زمینی غذایی با ریشۀ فرانسوی است. گراتن یا گراتین در اصل به معنای رنده شده است که احتمالاً به پنیرپیتزای رنده شده و گاهی نان سوخاری رنده شده در این غذا اشاره دارد. گراتن سیب زمینی را هم با فر و هم بدون فر می‌توان تهیه کرد.

مواد لازم:

  • سیب‌زمینی: 500 گرم
  • گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم
  • قارچ: 500 گرم
  • فلفل‌دلمه‌ای: یک عدد
  • پیاز: ۲ عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • پنیرپیتزا به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • سس بشامل به میزان لازم

طرز تهیه سس بشامل:

سس بشامل یا همان سس سفید یک سس خوش‌مره و کاربردی برای پخت انواع اسنک و انواع غذاهای فست‌فودی مانند لازانیا است.

برای درست کردن سس بشامل یک قاشق کره و یک قاشق آرد سفید را با هم تفت دهید. یک لیوان شیر به این مواد اضافه کنید تا سس به غلظت فرنی برسد. سپس مقداری فلفل بیفزایید.

طرز تهیه:

گراتن سیب زمینی

پیازها را نگینی خرد کرده و با روغن کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شود.

گوشت چرخ‌کرده را به پیاز افزوده، هم بزنید تا رنگ گوشت برگردد و قهوه‌ای شود. نمک، فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه کنید و هم بزنید.

قارچ را ورقه‌ای و فلفل‌دلمه‌ای را ریز خرد کنید و به مواد بیفزایید.

البته بهتر است قارچ‌ را کمی در کره تفت دهید و سپس به گوشت اضافه کنید.

۲ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی هم با مواد تفت دهید ت سرخ شده و خامی رب گرفته شود.

در یک قابلمه آب را جوش بیاورید. در این فاصله سیب زمینی‌ را پوست بگیرید و ورقه‌ورقه کنید. وقتی آب به جوش آمد، سیب‌زمینی‌ها را در آن بریزید و مقداری نمک اضافه کنید.

بگذارید سیب‌زمینی‌ها نیم‌پز شوند. سپس آن‌ها را آبکش کنید.

یک ظرف پیرکس یا هر ظرف دیگر مناسب فر انتخاب کنید. کف و لبه‌های ظرف را با سس بشامل آغشته کنید. یک لایه سیب‌زمینی کف ظرف بچینید و روی آن‌ها مقداری مایۀ گوشتی ریخته، با قاشق صاف و یکدست کنید. روی گوشت مقداری پنیر پیتزا و سس بشامل بریزید و این لایه‌ها را به ترتیب تکرار کنید تا به لایۀ آخر برسید. لایۀ آخر باید سیب‌زمینی باشد. روی سیب‌زمینی‌ها مقداری پنیر پیتزا بپاشید. فر را روشن کنید و  ظرف گراتن را ۳۰ دقیقه در طبقۀ وسط بگذارید. در پایان گریل را روشن کنید تا پنیر پیتزا طلایی شود.

نکته:

گراتن سیب زمینی

اگر فر ندارید، می‌توانید گراتن سیب زمینی را در تابه درست کنید. برای این کار تمام مواد را به همان ترتیب گفته شده در تابه بچینید. ۳۰ تا ۴۰ دقیقه گراتن سیب زمینی را روی حرارت ملایم با در بسته بگذارید. در پایان می‌توانید روی گراتن مقداری پنیر پارمسان، آویشن، فلفل‌سیاه یا هر ادویۀ دیگری که می‌پسندید، بریزید.

بیشتر ببینید در آشپزی

۳ دیدگاه

  1. میلاد سلمان زاده

    12 سپتامبر، 2019 در 3:09 ب.ظ

    متشکر بسیار عالی

    پاسخ

    • مریم سوری

      14 سپتامبر، 2019 در 9:25 ق.ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

  2. ابراهیم بنی شیخ الاسلامی

    11 سپتامبر، 2019 در 10:13 ب.ظ

    واقعا عالی.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.