خانه آشپزی طرز تهیه خورشت قیمه نذری

انواع خورشت

طرز تهیه خورشت قیمه نذری

۳
0
خورشت قیمه از خورشت‌های قدیمی و سنتی ایرانی است که از قدیم‌ در مراسم‌های مذهبی به‌خصوص در ماه محرم و مهمانی‌ها پای ثابت سفرۀ ایرانی بوده است.
خورشت قیمه

تقریباً تمام خانم‌های ایرانی طرز پخت خورشت قیمه را بلد هستند. اما این خورشت وقتی برای نذری پخته می‌شود، طعم خاصی به‌خود می‌گیرد. دانستن نکات طلایی و استفاده از ادویه‌های مخصوص و مناسب، این خورشت ایرانی را لذیذتر و خوش‌مزه‌تر می‌کند.

مواد لازم:

  • گوشت گوسفند یا گوساله: ۳۰۰ گرم
  • لپه: ۱۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • گوجه‌فرنگی: ۳ عدد
  • لیمو‌عمانی: ۳ عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • زعفران دم‌کرده به میزان لازم
  • گلاب: یک قاشق غذاخوری
  • دارچین: نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

خورشت قیمه

پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. وقتی پیاز طلایی شد، رب گوجه‌فرنگی را افزوده و خوب تفت دهید. زردچوبه را بیفزایید و تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. سپس فلفل‌ اضافه کنید. گوشت را به‌صورت قیمه‌ای و ریز خرد کرده و به مواد بیفزایید. لازم نیست گوشت را زیاد تفت دهید، همین که کمی تغییر رنگ داد کافی است. پس از آن لپه را هم به گوشت افزوده و با آن تفت دهید. تفت دادن لپه طعم لذیذی به خورشت می‌دهد.

در قابلمه آب‌ جوش بریزید تا گوشت و لپه یک ساعت بپزند. سپس لیموعمانی را اضافه کنید. پس از افزودن لیموعمانی، بگذارید خورشت یک ساعت دیگر روی حرارت ملایم باشد. قبل از اضافه کردن زعفران، نمک و دارچین، لیموعمانی‌ها را از خورشت بیرون بیاورید. حدود20 دقیقۀ دیگر بگذارید خورشت روی حرارت ملایم بماند تا خوب جا بیفتد و غلیظ شود. در آخر یک قاشق غذاخوری گلاب یا نصف قاشق چای‌خوری گل محمدی به خورشت اضافه کنید. خورشت قیمه را با سیب‌زمینی خلالی سرخ شده تزیین و با برنج سرو کنید.

نکات مهم:

خورشت قیمه

در صورت افزودن دارچین، رنگ خورشت تیره می‌شود. اگر دوست دارید خورشت روشن باشد، دارچین نریزید و فقط از زعفران دم‌کرده استفاده کنید.

اضافه کردن کمی زنجبیل تازه یا نصف قاشق چای‌خوری پودر زنجبیل، طعم تندی خوبی به خورشت قیمه می‌دهد.

اگر به‌جای گلاب، از گل محمدی استفاده کنید، عطر و بوی خورشت فوق‌العاده می‌شود.

اگر به‌جای آب از آب گوشت استفاده کنید، خورشت لذیذتر خواهد شد.

اگر در انتهای پخت خورشت از پیازداغ فراوان استفاده کنید، طعم آن لذیذتر و بهتر می‌شود.

استفاده از گوشت گوسفند خورشت قیمه را خوش‌طعم‌تر می‌کند.

در صورت تمایل می‌توانید یک یا دو عدد هل در 10دقیقۀ پایانی پخت برای عطر بهتر، به خورشت اضافه کنید.

بیشتر ببینید در آشپزی

۳ دیدگاه

  1. میلاد سلمان زاده

    ۲۱ شهریور، ۱۳۹۸ در ۳:۲۶ ب.ظ

    مفید و عالی

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۹:۲۰ ق.ظ

      ممنون

      پاسخ

  2. فتحی

    ۱۷ شهریور، ۱۳۹۸ در ۳:۲۸ ب.ظ

    خیلی بی نظیر و خوشمزه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.