خانه آشپزی نان بربری سنتی را در خانه بپزید

انواع نان

نان بربری سنتی را در خانه بپزید

۴
2
نان‌های سنتی ایرانی انواع گوناگونی دارند که نان بربری یکی از پرطرفدارترین آن‌ها است.
نان بربری

نان بربری یکی از نان‌های بسیار محبوب و پرمصرف ایرانی است که بیشتر برای صبحانه و عصرانه مصرف می‌شود. جالب است بدانید که نام نان بربری از ایل بربر گرفته شده است که زمانی در مرز ایران و افغانستان زندگی می کردند. پخت خانگی این نان لذت‌بخش است و خالی از لطف نیست.

مواد لازم:

  • آرد: ۳ پیمانه
  • شکر: یک قاشق غذاخوری
  • نمک: 2 قاشق چای‌خوری
  • روغن: ۳ قاشق غذاخوری
  • خمیرمایه: ۲ قاشق چای‌خوری
  • سبوس گندم، آب ولرم و کنجد به میزان لازم
  • بهبوددهنده: نصف قاشق چای‌خوری در صورت تمایل

طرز تهیه:

 

نان بربری

آرد را در کاسه‌ای بزرگ می‌ریزیم و نمک، شکر، خمیرمایه و بهبوددهنده را به آن افزوده و با هم مخلوط می‌کنیم.

آب را کم‌کم روی مواد می‌ریزیم تا خمیر به دست نچسبد و زودتر آماده شود.

اگر خمیر کمی به دست چسبید، نگران نباشید. با اضافه کردن روغن در آخر کار، این چسبندگی از بین می‌رود.

خمیر را ۵ دقیقه ورز می‌دهیم و روغن را به آن می‌افزاییم. دوباره ۵ دقیقۀ دیگر ورز داده و سپس یک ساعت و نیم به خمیر استراحت می‌دهیم.

پس از گذشت این زمان شروع به چونه‌گیری می‌کنیم. وقتی چونه‌ها آماده شدند، ۲۰ دقیقه به آن‌ها استراحت می‌دهیم.

سپس هر چونه را با وردنه به شکل بیضی پهن کرده و به آن شکل می‌دهیم. حال مواد رومال را آماده می‌کنیم.

برای تهیۀ رومال نان بربری، یک قاشق غذاخوری آرد در یک قابلمۀ کوچک ریخته و کمی تفت می‌دهیم. حدود ۵ قاشق غذاخوری آب روی آن می‌ریزیم و با هم مخلوط می‌کنیم. سپس قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم تا به جوش بیاید.

آن را مدام هم می‌زنیم تا به غلظت فرنی برسد. سپس از روی حرارت برمی‌داریم.

با قلم‌مو داخل مواد رومال می‌زنیم و روی چونه خمیر می‌کشیم. سپس روی خمیر کنجد می‌پاشیم.

فر را از قبل گرم می‌کنیم. روی سینی فر کاغذ روغنی می‌گذاریم و روی آن سبوس گندم می‌پاشیم. خمیر را روی سبوس‌های گندم می‌گذاریم. سینی را در طبقۀ وسط فر می‌گذاریم تا با دمای ۱۸۰ درجۀ سانتی‌گراد، ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پخته شود.

  • تست تخم مرغ ؛ صبحانه پر انرژی

    تست تخم مرغ صبحانه ای مفید و مغذی و برای دانش آموزان بسیار مناسب است. طرز تهیه تست تخم مرغ…
  • طرز تهیه مرصع پلو

    مرصع پلو ؛ غذای شاهانه

    مرصع پلو غذایی پر رنگ و لعاب و به اصطلاح شاهانه و مناسب سرو در مجالس است. مرصع کلمه ای عرب…
  • املت فرانسوی

    املت فرانسوی ، صبحانه عالی و مقوی

    املت فرانسوی یکی از انواع املت و صبحانه ای کامل است. این املت از مواد مفیدی تهیه می‌شود و …
بیشتر ببینید در آشپزی

۴ دیدگاه

  1. هوشمند

    ۱۶ شهریور، ۱۳۹۸ در ۵:۲۰ ب.ظ

    عالیه ممنون

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۶ شهریور، ۱۳۹۸ در ۵:۴۰ ب.ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

  2. ملکی

    ۱۶ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۹ ق.ظ

    ممنون

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۶ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱:۱۳ ب.ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.