خانه آشپزی مادلین ؛ شیرینی صدفی فرانسوی

انواع شیرینی

مادلین ؛ شیرینی صدفی فرانسوی

۳
0
شیرینی صدفی نوعی شیرینی فرانسوی است و فرانسوی‌ها اغلب آن را در چای یا قهوه می‌زنند و مصرف می‌کنند.

شیرینی صدفی همان Madeleine فرانسوی است. این کیک‌های کره‌ای فرانسوی از نظر ظاهری بیشتر شبیه کوکی هستند. چون به شکل تکه‌های کوچک داخل قالب صدفی مخصوص درست می‌شوند و بافتی سبک و اسفنجی مثل کیک دارند. مادلین را معمولاً داغ و تازه می‌خورند، چون بهترین کیفیت را زمانی دارد که تازه از فر درآمده است. البته می‌شود آن را در ظرف دربسته تا دو سه روز هم نگه داشت.

مواد لازم: 

  • کره: 100 گرم
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • شکر: نصف پیمانه
  • رندۀ پوست لیمو: ۲ قاشق چای‌خوری
  • وانیل: نصف قاشق چای‌خوری
  • آرد سفید: یک پیمانه
  • بیکینگ‌پودر: نصف قاشق چای‌خوری
  • نمک: یک‌هشتم قاشق چای‌خوری
  • پودر قند برای تزیین

طرز تهیه:

شیرینی

تخم مرغ‌ها و کره را از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای اتاق برسند.

تخم‌مرغ‌ها را در کاسۀ بزرگی بشکنید. شکر را به آن بیفزایید و به‌قدری هم بزنید تا مایه غلیظ و روشن شود. سپس وانیل و رندۀ پوست لیمو را به مایه افزوده و مخلوط کنید.

آرد را الک کرده و در ظرف دیگری با نمک و بیکینگ‌پودر مخلوط کنید.

سپس این مخلوط را در دو مرحله به مایۀ شیرینی بیفزایید و هر بار به‌آرامی زیرو رو کنید تا خوب با هم مخلوط شوند.

کرۀ آب شده را در ظرفی بریزید و با یک‌چهارم مایۀ شیرینی مخلوط کنید.

سپس این مخلوط را به مایۀ اصلی کیک اضافه کنید. دوباره هم بزنید تا مایه یکدست و براق شود و حالت خمیری بگیرد.

روی ظرف خمیر را با سلفون بپوشانید و حدود یک ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود. دقت کنید خمیر بیشتر از یک ساعت در یخچال نماند. چون کره جامد می‌شود و شیرینی پف نمی‌کند.

چند دقیقه قبل از بیرون آوردن مایه از یخچال، فر را گرم کنید. دو قاشق کره آب کرده و با آن کف قالب شیرینی صدفی را چرب کنید.

خمیر پس از ماندن در یخچال اسفنجی می‌شود. وسط هر حفره از قالب، یک قاشق پر خمیر بریزید. نیازی نیست آن را پخش کنید.

اگر خمیر اضافه دارید، دوباره روی آن را بپوشانید و در یخچال بگذارید.

10 تا 12 دقیقه مادلین‌ها را در فر بگذارید. شیرینی زمانی آماده است که وقتی روی آن را آرام با انگشت فشار می‌دهید، حالت فنری داشته باشد.

یکی دو دقیقه پس از خارج کردن شیرینی‌ها از فر، قالب را برگردانید. آن‌ها را در ظرف بچینید و در صورت تمایل کمی پودر قند روی آن‌ها بپاشید.

نکات:

شیرینی

معمولاً روی مادلین فقط پودر قند می‌پاشند. اما می‌توانیدآن را در شکلات آب شده بزنید و روی آن مغز‌های خرد شده بریزید.

اگه قالب صدفی ندارید، می‌تونید از قالب مافین کوچک هم استفاده کنید. البته در این صورت بافت ترد مادلین را پیدا نمی‌کند.

شیرینی‌هایی را که یکی دو روز مانده و سفت شدند، در چای یا قهوه بزنید و میل کنید.

بیشتر ببینید در آشپزی

۳ دیدگاه

  1. ذوالقدر

    ۱۴ شهریور، ۱۳۹۸ در ۶:۴۲ ب.ظ

    شکرش زیادبود

    پاسخ

  2. روزبهاني

    ۱۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۷:۱۹ ب.ظ

    مادالین خیلی خوشمزه

    پاسخ

  3. میر عبدالباقی

    ۱۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۶:۴۸ ب.ظ

    عالی

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.