خانه آشپزی رولت گوشت مجلسی با زرشک و گردو

انواع خوراک

رولت گوشت مجلسی با زرشک و گردو

۴
1
رولت گوشت از آن‌دسته غذاهای لذیذ و خوش‌مزه‌ای است که معمولاً خانم‌های ایرانی ترجیح می‌دهند به‌عنوان یکی از غذاهای سفرۀ مهمانی آن را تهیه کنند. 
رولت گوشت

رولت گوشت یکی از غذاهایی است که در عین سادگی بسیار خوش‌طعم و شیک است. به این غذا با کمی تغییرات می‌توان تنوع خوبی داد و باب سلیقه و ذائقه درست کرد. رولت گوشت را می‌توانید هم در فر و هم بدون فر درست کنید.

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کرده: نیم کیلو
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • پیاز: یک عدد
  • تخم گشنیز: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر سوخاری: ۵۰ گرم
  • زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
  • گشنیز ساطوری: ۲ قاشق غذاخوری
  • جعفری ساطوری: ۳ قاشق غذاخوری
  • مغز گردو خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل‌سیاه، فلفل‌قرمز و زردچوبه به میزان لازم

رولت گوشت

مواد لازم سس:

  • پیاز: یک عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • سیر: یک حبه
  • آب لیموترش تازه: ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک‌، فلفل‌سیاه و فلفل‌قرمز به میزان لازم
  • آب جوش: نیم لیتر

طرز تهیه:

رولت گوشت

برای تهیۀ سس، پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید. در یک تابۀ دیگر ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی را با کمی روغن تفت دهید.

وقتی رب سرخ و بوی خامی آن گرفته شد، پیاز سرخ شده را با یک حبه سیر رنده شده به رب افزوده و به تفت دادن ادامه دهید.

سپس آب لیمو‌ترش، زعفران دم‌کرده، کمی نمک، فلفل سیاه و قرمز و نیم لیتر آب را به مواد بیفزایید و آن‌قدر هم بزنید تا سس غلیظ شود.

برای تهیۀ رولت، گوشت چرخ‌کرده را با کمی نمک خوب ورز دهید.

پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. سپس با تخم‌مرغ، پودر گشنیز، زردچوبه، پودر سوخاری و فلفل سیاه به گوشت افزوده، آن‌قدر ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند.

برای اینکه رولت منسجمی داشته باشید و حین پخت وا نرود، حتماً باید گوشت ورز داده شده را یک ساعت در یخچال بگذارید.

پس از این مدت گوشت را بین دو لایه کیسه فریزر گذاشته و با وردنه آن را باز کنید. مراقب باشید گوشت نازک نشود.

زرشک، گشنیز ساطوری، جعفری ساطوری و گردو را روی سطح گوشت پخش کنید.

گوشت را از عرض رول کنید و به مدت نیم ساعت دیگر در یخچال بگذارید.

در یک تابۀ بزرگ مقداری روغن داغ کنید. رول گوشت را در روغن داغ و روی حرارت ملایم بگذارید.

به‌آرامی تمام قسمت‌های رولت را سرخ کنید. سپس با ملاقه سس را روی تمام قسمت‌های رولت بریزید.

در تابه را ببندید و بگذارید رولت با سس ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزد و سس به خرد رولت برود.

پس از آماده شدن، رولت گوشت را با زرشک و خلال پسته تزیین کنید.

اگر بخواهید رولت گوشت را در فر درست کنید، پس از اضافه کردن سس به رولت، آن را یک ساعت در فر بگذارید.

نکات مهم:

رولت گوشت

می‌توانید به جای پودر سوخاری از آرد نخودچی استفاه کنید.

برای مواد وسط رولت گوشت می‌توانید از دو یا سه عدد تخم‌مرغ آب‌پز استفاده کنید. در این صورت قبل از رول کردن گوشت، تخم‌مرغ‌های آب‌پز را به صورت درسته با سایر مواد روی گوشت بگذارید و آن را رول کنید.

برای آسان‌تر شدن کار می‌توانید گوشت را به جای کیسه فریزر، روی یک ورق روغنی یا ورق سلفون پهن کنید. در این صورت روی ورق سلفون کمی آرد بپاشید.

در زمان سرو رولت گوشت را با یک چاقوی تیز برش بزنید تا له نشود و وا نرود.

بیشتر ببینید در آشپزی

۴ دیدگاه

  1. روزبهانی

    ۱۴ شهریور، ۱۳۹۸ در ۸:۴۷ ق.ظ

    عالی

    پاسخ

  2. فتحی

    ۱۲ شهریور، ۱۳۹۸ در ۶:۲۷ ب.ظ

    دلچسب و خوشمزه

    پاسخ

  3. هوشمند

    ۱۲ شهریور، ۱۳۹۸ در ۵:۵۰ ب.ظ

    به به عالیه ممنون

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱۱:۱۲ ق.ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.