خانه آشپزی آش تابستانی ماست و اسفناج

انواع آش

آش تابستانی ماست و اسفناج

۴
1
آش ماست و اسفناج، یک آش سبک و خنک است که می‌تواند عصرانه‌ای دل‌چسب برای روزهای گرم باشد.

معمولاً انواع آش و سوپ بیشتر در فصل پاییز و زمستان طبخ می‌شود. ولی آش ماست و اسفناج یک آش تابستانی است! چون در این آش از ماست و اسفناج استفاده شده، بسیار خنک و مناسب روزهای گرم است. پس دست‌به‌کار شوید و آن را تهیه کنید.

مواد لازم:

  • اسفناج: ۵۰۰ گرم
  • ماست چکیدۀ ترش: ۵ تا ۶ قاشق غذاخوری
  • لوبیا سفید: یک پیمانه
  • رشته آشی: ۱۵۰ گرم
  • پیازداغ، نعناع داغ و سیرداغ به میزان لازم

طرز تهیه:

آش ماست

لوبیا سفید را چند ساعت در آب خیس می‌کنیم تا هم نرم شود و هم نفخ آن از بین برود.

لوبیا سفید را پس از آبکش کردن با ۲ قاشق پیازداغ، یک قاشق سیرداغ و مقدار کافی آب در قابلمه می‌ریزم.

آن را روی شعله ملایم می‌گذاریم تا لوبیا‌ کاملاً بپزد و نرم شود. این کار حدود ۲ ساعت زمان می‌برد.

وقتی لوبیا‌ کاملاً پخته شد، اگر  مقدار آب کم شده بود، می‌توانیم به مقدار لازم آب جوش اضافه کنیم.

اسفناج‌ها را پس از شستن خرد می‌کنیم. نیاز نیست اسفناج ریز خرد شود. هرچه درشت‌تر باشد، بهتر است.

 اسفناج را در قابلمه می‌ریزم. حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد تا اسفناج‌ بپزد و تغییر رنگ دهد.

سپس رشته آشی را می‌افزاییم. آش را به آرامی هم می‌زنیم تا رشته‌ها به هم نچسبند و کم‌کم شروع به پختن و حجم گرفتن کنند.

وقتی رشته‌ها کاملاً نرم شدند و حجم گرفتند، آش غلیظ و آماده شده است.

حالا موقع اضافه کردن ماست است. در پنج دقیقۀ آخر پخت، مقداری نعناع داغ با ماست در آش می‌ریزیم.

بهتر است ماست را کم‌کم بیفزاییم و مزۀ آش را بچشینم تا در صورت لزوم مقدار آن را کم یا زیاد کنیم. هرچه ماست ترش‌تر باشد، آش لذیذ‌تر می‌شود.

آش حاضر است. به آن پیازداغ و سیرداغ افزوده و سرو کنید.

  • سوپ دال عدس

    سوپ دال عدس قرمز

    سوپ دال عدس یا سوپ عدس قرمز با نوع خاصی از عدس به همین نام درست می‌شود. این سوپ که طعم خوب…
  • کوفته انار

    کوفته انار ، ویژه شب یلدا

    کوفته انار یک کوفته بسیار خوشمزه است که طعم ملسی دارد. طرز تهیه کوفته ها تقریباً شبیه هم ا…
  • خورشت سیب

    خورشت سیب ؛ غذای سنتی ایرانی

    خورشت سیب و آلو یکی از انواع خورشت و از غذاهای ایرانی است که طعم خوب و ملسی دارد. این خورش…
بیشتر ببینید در آشپزی

۴ دیدگاه

  1. رضوی

    ۷ شهریور، ۱۳۹۸ در ۸:۱۳ ق٫ظ

    ممنون مفید بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۹ شهریور، ۱۳۹۸ در ۹:۳۹ ق٫ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

  2. هوشمند

    ۶ شهریور، ۱۳۹۸ در ۶:۰۲ ب٫ظ

    لذیذ و عالی

    پاسخ

  3. یوسفی

    ۶ شهریور، ۱۳۹۸ در ۵:۳۰ ب٫ظ

    بسیار خوشمزه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

سوپ دال عدس قرمز

سوپ دال عدس یا سوپ عدس قرمز با نوع خاصی از عدس به همین نام درست می‌شود. این سوپ که طعم خوب…