خانه آشپزی پنیر محلی فارمر را می شناسید؟

انواع صبحانه

پنیر محلی فارمر را می شناسید؟

۳
1
پنیر محلی فارمر یا پنیر روستایی نوعی پنیر است که با شیر، ماست چکیده و خامۀ ترش درست می‌شود و بافت خوب و منسجمی دارد.
پنیر

پنیر محلی فارمر را در فروشگاه‌ها پیدا نمی‎شود، بنابراین بهتر است آن را در خانه درست کنید. درست کردن پنیر فارمر چند روز وقت می‌گیرد، اما ارزشش را دارد، چون دارای طعم خاص و متفاوتی است. این پنیر را می‌توان با نان برشته و عسل سرو یا در انواع پنکیک‌های پنیری استفاده کرد.

مواد لازم:

  • شیر: سه و نیم لیتر
  • ماست چکیدۀ پرچرب: ۱۰۰ گرم
  • خامۀ ترش: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

پنیر

روز اول:

در یک قابلمۀ استیل، شیر را با ماست چکیده و ۲ قاشق خامۀ ترش ترکیب کنید. در قابلمه را بگذارید و در فری که از قبل گرم کرده‌اید، یک ساعت بگذارید تا شیر ولرم شود.

سپس قابلمه را با در بسته ۲۴ ساعت در جای گرم بگذارید. وقتی که این کار را انجام دادید، باید غلظت آن مانند شیر عسلی باشد. وقتی قاشق را در آن فرو می‌کنید، باید قاشق را بکشید. به‌هیچ‌وجه آن را هم نزنید.

روز دوم:

قابلمه را روی شعله کم بگذارید تا گرم شود. آن را هم نزنید. پس از گرم شدن از روی شعله بردارید و 24 ساعت دیگر در جای گرم بگذارید. غلظت آن باید شبیه ماست باشد.

روز سوم:

قابلمه را روی شعله متوسط بگذارید تا داغ شود. پنیر از مایۀ پنیر جدا می‌شود. گاز را خاموش کرده، یک ساعت قابلمه را با در بسته در جایی  بگذارید.

پارچه تنظیف را دولا کنید و در یک آبکش در کاسه‌ای بزرگ بگذارید. مخلوط پنیر را روی این پارچه تنظیف بریزید. مایع خالی شده در کاسه را نگه دارید و در یخچال بگذارید. از این مایع که “وی “نامیده می‎شود، می‌توان برای تهیۀ انواع نان به‌خصوص نان مافین انگلیسی استفاده کرد.

گوشه‌های پارچه را جمع کرده و فشار دهید تا آب اضافی خارج شود. سپس کیسۀ پنیر را روی تخته برش گذاشته و یک جسم سنگین هم روی کیسه بگذارید. کیسه حدود 10 ساعت در این حالت بماند.

روز چهارم:

پنیر آماده شده را از کیسه بیرون بیاورید. آن را در ظرفی دردار در یخچال نگه دارید.

از این پنیر می‌توانید برای صبحانه، انواع پنکیک پنیری، کیک شکلاتی پنیری، دونات پنیری و سایر غذا‌ها استفاده کنید.

نکات مهم:

پنیر

قبل از درست کردن پنیر، ماست چکیده و شیر را ۴ تا ۶ ساعت داخل آشپزخانه بگذارید تا به دمای اتاق برسند.

در تمام مراحل هرگز مواد را هم نزنید، چون بافت پنیری پیدا نمی‌کند و شبیه ماست می‌شود.

برای کیسۀ پنیر حتماً از پارچۀ تنظیف با بافت ریز و به‌صورت چند لایه استفاده کنید.

بیشتر ببینید در آشپزی

۳ دیدگاه

  1. رفیعی

    ۳ شهریور، ۱۳۹۸ در ۳:۱۳ ب.ظ

    ممنون بسیار عالی و خوشمزست

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۴ شهریور، ۱۳۹۸ در ۹:۳۰ ق.ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

  2. بزرگی

    ۲ شهریور، ۱۳۹۸ در ۱۱:۳۵ ق.ظ

    باید جالب و خوشمزه باشه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.