انواع ترشی

ترشی انبه از نوع بندر عباسی

۳
2
زمان مطالعه: 2 دقیقه
ترشی انبه یکی از لذیذترین ترشی‌های دنیا است که فصل تهیۀ آن تابستان است. در این مطلب با طرز تهیۀ ترشی انبه به سبک بندرعباسی‌ها آشنا می‌شوید.
255547 383 ترشی انبه از نوع بندر عباسی

انبه یکی از خوش‌مزه‌ترین، مقوی‌ترین و مفیدترین میوه‌های تابستانی است. ترشی انبه که مخصوص این فصل است، در همه جای دنیا به‌خصوص مناطق گرمسیری بسیار پرطرفدار است. ترشی انبه به شیوه‌های گوناگون و با مواد مختلف درست می‌شود. یکی از روش‌های تهیۀ ترشی انبه، به سبک بندرعباسی‌ها است.

مواد لازم:

  • انبه: یک کیلوگرم
  • تخم گشنیر: یک قاشق غذاخوری
  • گلپر: نصف قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم‌کرده: نصف قاشق چای‌خوری
  • رنگ پودری زعفران: نصف قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه: نوک قاشق چای‌خوری
  • سیاه‌دانه: یک قاشق غذاخوری
  • فلفل هندی تند و آسیاب شده: یک قاشق غذاخوری
  • پودر انبه: یک قاشق مرباخوری
  • شکر: یک قاشق مرباخوری
  • پودر خردل: نوک قاشق چای‌خوری
  • سیر: یک بوتۀ کامل
  • روغن‌زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک و سرکه به میزان لازم

طرز تهیه:

انبه

پوست انبه‌ها را بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. در یک ظرف مناسب روی آن‌ها به مقدار دل‌خواه نمک بپاشید. ابتدا کمی نمک بپاشید و مزه کنید که شور نشود. اگر کم بود، کمی دیگر اضافه کنید. سایر ادویه‌جات و فلفل‌ها به‌جز شکر و سیاه‌دانه‌ را بیفزایید.

انبه‌های مزه‌دار شده را نیم ساعت در آفتاب بگذارید تا حسابی شیرۀ انبه بیرون بیاید. در این فاصله سرکه و روغن‌زیتون را در قابلمه بریزید و روی شعله متوسط بگذارید تا بجوشد.

انبه‌های مزه‌دار شده را با سیر له شده و شکر در قابلمه‌ای جداگانه بریزید.

سرکۀ جوشیده را کم‌کم به انبه‌ها بیفزایید. سرکه فقط باید روی انبه‌ها را بپوشاند و به اندازه‌ای باشد که بتوان انبه‌ها را با قاشق هم زد. شعلۀ گاز را زیاد کنید تا انبه و سرکه ۵ دقیقه با هم بجوشند و بپزند. شعله را خاموش کنید تا ترشی سرد شود. سپس سیاه‌دانه را به آن اضافه کنید.

ترشی انبه به همین راحتی آماده است. آن را در ظرف تمیز، خشک و بدون بو ریخته و در ترشی را محکم ببندید. ترشی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

نکته:

اگر دوست دارید ترشی انبه له نشود و انبه‌ها در آن درسته باشند، باید ترکیب روغن‌زیتون و سرکۀ جوشیده را به انبه‌ها اضافه کرد و پس از افزودن آن‌ها به انبه، ترشی را روی حرارت نجوشانید.

۳ دیدگاه

  1. هوشمند

    ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۴ ب٫ظ

    بسیار عالی

    پاسخ

  2. میر عبدالباقی

    ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ در ۴:۱۶ ب٫ظ

    چاشنی بینظیر

    پاسخ

  3. یوسفی

    ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ در ۴:۲۷ ب٫ظ

    وای عالیه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی + ویدئو

درست کردن بعضی از چاشنی‌ها مانند رب گوجه فرنگی یا لیمو عمانی در خانه می‌تواند برای ما بسیا…