خانه آشپزی شیرین پلو ، غذای مجلسی ایرانی(+ویدئو)

غذاهای اصیل ایرانی

شیرین پلو ، غذای مجلسی ایرانی(+ویدئو)

۱۱
2
شیرین پلو یکی از غذاهای مجلسی ایرانی است که ترکیب‌بندی رنگ‌های زیبا و جذاب، هر فردی را به خوردن آن مشتاق می‌کند.

شیرین پلو از غذا‌های سنتی و اصیل ایرانی است که ظاهر زیبا و رنگارنگی دارد. ظاهر شیرین پلو و طعم مطبوع آن باعث شده این غذا بسیار موردپسند باشد و برای مجالس و مهمانی‌ها تهیه شود. شیرین پلو به‌صورت متداول با مرغ درست می‌شود، ولی در برخی شهرها این غذا را با گوشت قرمز هم تهیه می‌کنند.

مواد لازم:

  • پیاز: یک عدد
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • برنج: ۳ پیمانه
  • مرغ: ۵۰۰ گرم
  • خلال بادام: ۶۰ گرم
  • خلال پسته: ۵۰ گرم
  • شکر: یک قاشق سوپ‌خوری
  • زعفران دم‌کرده: ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • خلال پوست پرتقال یا نارنج: ۵۰ گرم
  • هل کوبیده: یک قاشق چای‌خوری در صورت تمایل

طرز تهیه:

شیرین پلو

خلال پرتقال یا نارنج را دو بار می‌جوشانیم و سپس چند بار در آب سرد خیس می‌کنیم تا تلخی آن گرفته شود.

مرغ را با پیاز و کمی نمک و زردچوبه می‌پزیم و پس از سرد شدن آن را تکه‌تکه می‌کنیم.

در تابه‌ای کمی روغن می‌ریزیم و با حرارت کم مرغ‌ها را تفت می‌دهیم تا طلایی شوند.

خلال پرتقال و خلال بادام را با شکر و کمی روغن در تابه تفت می‌دهیم تا شکر به خورد آنها رود و مزۀ شیرین بگیرند. در صورت تمایل می‌توانید یک قاشق چای‌خوری هل به مواد اضافه کنید. وقتی خامی خلال‌ها گرفته شد و کمی نرم شدند، زعفران دم‌کرده را به آنها بیفزایید.

از مواد تهیه شده مقداری برای تزیین کنار می‌گذاریم. مرغ را به خلال‌های شیرین شده می‌افزاییم و با هم مخلوط می‌کنیم.

برنج را در آب در حال جوش می‌ریزیم. وقتی برنج کمی نرم شد، آن را آبکش می‌کنیم. کف قابلمه مقداری روغن ریخته و نان یا سیب‌زمینی برای ته‌دیگ می‌گذاریم. لایه‌لایه برنج و مخلوط مرغ و خلال‌ها را می‌ریزیم تا تمام شوند. بهتر است لایۀ آخر برنج باشد.

شعله را زیاد می‌کنیم تا برنج بخار کند. سپس دم‌کنی گذاشته و شعله را کم می‌کنیم.

خلال‌هایی را که کنار گذاشته بودیم، با خلال پسته مخلوط می‌کنیم. پس از اینکه برنج دم کشید، آن را در دیس می‌کشیم و با مخلوط خلال‌ها تزیین می‌کنیم. برای تزیین می‌توان از زرشک هم استفاده کرد.

در صورت تمایل می‌توانید برنج را بدون مرغ دم کنید و پس از اینکه برنج را در دیس کشیدید، مرغ‌ها را کنار شیرین پلو سرو کنید.

برای آموزش بهتر می‎توانید این ویدئو را مشاهده کنید:

  • دسر سوهان

    طرز تهیه دسر سوهان

    دسر سوهان یکی از خوشمزه‌ترین دسرهای سنتی ایران است. البته این دسر با سوهانی که در قم و اصف…
  • دونات اسپاگتی

    دونات اسپاگتی، فینگر فود بامزه

    اگر دنبال یک ایده غذایی جالب برای مهمانی هستید، دونات اسپاگتی پیشنهاد خوبی است. این غذای خ…
  • بادمجان قالبی

    بادمجان قالبی، خوشمزه و دلچسب

    بادمجان قالبی غذایی بسیار خوشمزه است که طعم آن کمی شبیه خورشت بادمجان است. این غذا ظاهر خو…
بیشتر ببینید در آشپزی

۱۱ دیدگاه

  1. ملکی

    ۱۴ مهر، ۱۳۹۸ در ۷:۳۲ ب٫ظ

    بسیار عالی

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۴ آبان، ۱۳۹۸ در ۱:۳۵ ق٫ظ

      ممنون

      پاسخ

  2. هوشمند

    ۲۷ مرداد، ۱۳۹۸ در ۶:۱۷ ب٫ظ

    خوشمزه ست دستتون درد نکنه

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۸ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۰ ق٫ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

  3. رفیعی

    ۲۷ مرداد، ۱۳۹۸ در ۲:۱۶ ب٫ظ

    به به خیلی خوشمزست

    پاسخ

  4. مهدی مختاری

    ۲۷ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۱ ق٫ظ

    عالیه

    پاسخ

  5. بیگدلی

    ۲۷ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۱ ق٫ظ

    من دوست ندارم قرمه سبزی رو ترجیح میدممممم

    پاسخ

  6. نامجو

    ۲۷ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۲۹ ق٫ظ

    خوشمزست

    پاسخ

  7. مهران

    ۲۷ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۲۷ ق٫ظ

    من که عاشق شیرین پلو هستم

    پاسخ

  8. فتحی

    ۲۷ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۰۱ ق٫ظ

    بسیار خوشمزه ودلچسب

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

طرز تهیه دسر سوهان

دسر سوهان یکی از خوشمزه‌ترین دسرهای سنتی ایران است. البته این دسر با سوهانی که در قم و اصف…