خانه سلامتی کنجد نبین چه ریزه!

کنجد نبین چه ریزه!

۱۰
3
211
دانه‌های کنجد فواید و خاصیت‌های فراوانی برای سلامتی دارند، همچنین مصرف کنجد برای زیبایی پوست و مو بسیار مفید است و به درمان برخی از بیماری‌ها کمک شایانی می‌کند.
خواص کنجد

دانه‌های کنجد ممکن است که ریز باشند اما خواص آن بسیار زیاد است. دانه کنجد از گیاه کنجد گرفته شده است و یکی از قدیمی‌ترین گیاهان روغنی در جهان محسوب می‌شود.

به گزارش مجله پیام دلتا؛ در اصل آنها بومی هند و قسمتی از آفریقا بوده اند. اگر چه اکنون بسیاری از کشور‌های دیگر نیز آنها را به خوبی کشت می‌کنند. این دانه‌ها روغنی هستند اما محتوای چربی آنها تا حد زیادی سالم است به همین دلیل روغن کنجد به‌عنوان یکی از روغن‌های سالم برای پخت و پز در سراسر جهان استفاده می‌شود.

ارزش غذایی دانه‌های کنجد

  • 100 گرم کنجد حاوی 573 کیلو کالری است.
  • تقریبا 50 گرم چربی دارد که حدود 85 درصد چربی‌های سالم هستند.
  • این دانه‌ها همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین B6، تیامین، نیاسین، کلسیم، مس، منیزیم، آهن و فسفر هستند.

خواص کنجد برای بدن

خواص کنجد

  • کنجد منبع خوبی از پروتئین رژیمی است.
  • دارای منیزیم و دیگر مواد مغذی است که با دیابت مبارزه می‌کنند.
  • منیزیم موجود در روغن کنجد به کاهش فشارخون کمک می‌کند.
  • طیف گسترده مواد معدنی و ویتامین‌های موجود در این روغن، برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است .
  • آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی کنجد در مبارزه با مواد سرطان‌زا، به بدن کمک می‌کنند.
  • فیتات موجود در کنجد به داشتن خواص ضدسرطانی معروف است.
  • کنجد سیاه برای پایین آوردن سطح کلسترول مفید است.
  • دانه کنجد، بالاترین میزان فیتو استرول را درمیان دانه‌ها و مغزها دارد درنتیجه مصرف این دانه خطر پیشرفت برخی از سرطان‌ها را نیز کاهش می‌دهد.
  • حاوی میزان بالای روی است که به کلاژن‌سازی کمک می‌کند و موجب ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده پوست می‌شود.
  • استفاده منظم از روغن کنجد می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهد.
  • روغن کنجد می‌تواند سلامت قلب را تقویت کند.
  • دانه‌های کنجد حاوی مواد معدنی ضد استرس مانند منیزیم و کلسیم هستند.
  • همچنین به تولید سروتونین که باعث کاهش درد، بهبود خلق وخو و خواب عمیق می‌شود، کمک می‌کند.
  • دانه‌های کنجد سیاه به‌طور خاص غنی از آهن هستند و برای کسانی که کم‌خونی و ضعف دارند، بسیار توصیه می‌شود.
  • مس موجود در دانه‌های کنجد مانع از آرتریت می‌شود.
  • کنجد، استخوان‌ها، مفاصل و رگ‌های خونی را تقویت می‌کند.

خواص کنجد

  • روغن دانه‌های کنجد از آثار مضر اشعه ماوراءبنفش خورشید که باعث ایجاد لک و چین‌وچروک می‌شود، جلوگیری می‌کند.
  • یک مشت از دانه‌های کنجد بیشتر از یک لیوان شیر کلسیم دارد.
  • مقدار بالای روی موجود در کنجد باعث افزایش تراکم و سلامت استخوان‌ها می‌شود.
  • کنجد می‌تواند از بروز پوکی استخوان نیز جلوگیری کنند.
  • ماساژ روغن کنجد، رشد و خواب نوزادان را بهبود می‌بخشد.
  • کنجد سیاه برای سلامتی کبد مفید است.
  • مالیدن روغن کنجد روی دندان‌ها به کاهش پلاک دندان، سفید کردن دندان‌ها و افزایش سلامت کلی دهان و دندان کمک می‎کند.
  • منیزیم موجود در دانه‌های کنجد کمک می‌کند تا از اختلالات تنفسی، اسپاسم هوا و آسم جلوگیری شود.
  • روغن دانه کنجد پر از مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت پوست سر و مو است.
  • کنجد غنی از اسیدهای چرب امگا است و به تغذیه ریشه‌های مو کمک می‌کند.
  • رشد فولیکول‌های مو را بهبود می‌بخشد.
  • کنجد توانایی کاهش یبوست و سایر مشکلات گوارشی را دارد.
  • همچنین خوردن کنجد به کاهش التهاب در مفاصل، استخوان‌ها و عضلات کمک می‌کند.
  • یکی دیگر از خواص کنجد بهبود بخشیدن به گردش خون است.
  • کنجد بدن را سم زدایی می‌کند.
  • افسردگی و استرس مزمن را از بین می‌برد.
  • کنجد سرشار از فیبر رژیمی است.
  • دانه‌های کنجد منبع غنی از پروتئین طبیعی است.

خواص کنجد

دانه‌های کنجد بسیار متنوع و دارای طعم ملایم و خاصی است. کنجد‌ را می‌توان خام مصرف کرد، اما می شود آن‌ها را بپزید یا به غذایتان اضافه کنید. در اکثر مواقع دانه های کنجد را روی سالاد می‌ریزند.دانه های کنجد را می توان در بسیاری از غذا‎ها مورد استفاده قرار داد.

بیشتر ببینید در سلامتی

۱۰ دیدگاه

  1. علی فرجی

    ۲۴ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۲:۳۴ ب.ظ

    خوشبختانه اخیرا در ایران زیاد مورد استفاده قرار می گیرد
    خب قطعاً این همه خواص نیزمزید بر علت است

    پاسخ

  2. ثامن

    ۲۴ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۶ ق.ظ

  3. بهلولی

    ۲۴ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۲ ق.ظ

    ممنون از مطالب مفید شما دوستان مجله

    پاسخ

  4. پیمان

    ۲۴ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۴۹ ق.ظ

    بسیار عالی

    پاسخ

  5. متین

    ۲۴ مرداد، ۱۳۹۸ در ۸:۵۹ ق.ظ

  6. روزبهاني

    ۲۴ مرداد، ۱۳۹۸ در ۸:۴۷ ق.ظ

    خیلی مقوی

    پاسخ

  7. ابراهیم بنی شیخ الاسلامی (سعدی)

    ۲۴ مرداد، ۱۳۹۸ در ۸:۲۵ ق.ظ

    بخدا خیلی خیلی خوب و مفید و مقوی و مغذی می‌باشد، اما افسوس که تبلیغاتی که ما در این زمینه انجام می دهیم ،عامل گرانی آن خواهد شد. افسوس…

    پاسخ

  8. اشکان

    ۲۴ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱:۱۵ ق.ظ

    کنجد و روغن کنجد برای خیلی از بیماری ها مفید و درمان کننده اس واقعا ممنونم از اطلاعاتی ک دراختیار ما میگذارید

    پاسخ

  9. الهی

    ۲۳ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۳۴ ب.ظ

    مفید بود،از این به بعد فقط بربری کنجدی😉

    پاسخ

  10. هوشمند

    ۲۳ مرداد، ۱۳۹۸ در ۷:۵۹ ب.ظ

    خیلی عالی بود

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.