خانه آشپزی میگو پلو ؛ جنوبی خوش طعم

غذاهای دریایی

میگو پلو ؛ جنوبی خوش طعم

۱۲
2
165
میگو پلو از غذاهای جنوبی کشور است که به شیوه‌های مختلف و با مواد گوناگون طبخ می‌شود.
میگو پلو

میگو پلو از غذاهای ایرانی است که اصالتاً متعلق به استان‌های جنوبی کشور مانند بوشهر و خوزستان است. البته این غذا به دلیل طعم بسیار خوبی که دارد، در تمام شهرهای کشور طبخ می‌شود.

اگر از افرادی هستید که غذاهای دریایی دوست دارند، قطعاً از میگو پلو خوشتان می‌آید. اگر هم غذاهای دریایی را به سبب بویی که دارند دوست ندارید، حتماً میگو پلو را امتحان کنید. چون میگوها با سیر، پیاز و زعفران مزه‌دار شده‌اند و مطمئن باشید این غذا حسابی می‌چسبد.

مواد لازم:

  • پیاز: یک عدد
  • سیر: ۲ حبه
  • برنج: ۳ پیمانه
  • گشنیز: ۵۰ گرم
  • میگو پاک شده: ۳۰۰ گرم
  • زعفران دم‌کرده: یک قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل|، زردچوبه و ادویه به میزان لازم

طرز تهیه:

میگو پلو

پیاز و سیر را نگینی خرد کرده، در تابه‌ای با کمی روغن و حرارت کم تفت می‌دهیم تا نرم شوند.

سپس به میزان دل‌خواه زردچوبه، نمک، فلفل و ادویه روی پیاز و سیر می‌ریزیم و دوباره تفت می‌دهیم تا پیاز و سیر تغییر رنگ دهند و طلایی شوند. میگوها را به مواد افزوده، خوب مخلوط می‌کنیم تا ادویه‌ها به خورد میگوها بروند.

وقتی رنگ میگوها تغییر کرد، رب را می‌افزاییم و مواد را با هم تفت می‌دهیم تا منسجم شوند. سپس زعفران دم‌کرده را با یک لیوان آب داغ در تابه می‌ریزیم.

حرارت را ملایم می‌کنیم تا سس میگو پلو به جوش بیاید و غلیظ شود. گشنیز را که از قبل خرد کرده‌ایم، به سس اضافه می‌کنیم. وقتی مواد خوب با هم مخلوط شدند، تابه را از روی شعله برمی‌داریم و کنار می‌گذاریم.

در قابلمه‌ای برنج را در آب در حال جوش می‌ریزیم تا نیم‌پز شود. سپس آن را آبکش می‌کنیم.

کف قابلمه روغن می‌ریزیم و نان یا سیب‌زمینی برای ته‌دیگ می‌گذاریم. روی آن لایه‌لایه برنج و سس می‌ریزم تا مواد تمام شوند.

در قابلمه را می‌گذاریم و شعله را زیاد می‌کنیم تا بخار کند. سپس دم‌کنی گذاشته و حرارت را کم می‌کنیم. پس از 40 دقیقه میگو پلو خوش‌طعم و عطر آماده است.

  • کوکوی سه رنگ خورده اید ؟

    کوکو‌ها تنوع بالایی دارند و از غذا‌های بسیار راحت و خوش‌مزه‌ای هستند که با بسیاری از مواد‌…
  • ترشی انبه از نوع بندر عباسی

    انبه یکی از خوش‌مزه‌ترین، مقوی‌ترین و مفیدترین میوه‌های تابستانی است. ترشی انبه که مخصوص ا…
  • مرغ شکم پر

    طرز تهیه مرغ شکم پر بدون فر

    مرغ شکم پر از غذاهای مجلسی و پرطرفداری است که می‌توانید برای پذیرایی در مجالس مختلف آن را …
بیشتر ببینید در آشپزی

۱۲ دیدگاه

  1. علی وفایی

    ۲۵ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۵۹ ق.ظ

    سلام ماهی پلو شمال هم بد نیست

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۶ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۳۸ ق.ظ

      حتما میگذارم

      پاسخ

  2. علی فرجی

    ۲۵ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۵۳ ق.ظ

    ببخشید ، میگو پلو ، غذایی من درآوری و اصولا زادگاه آنچنانی نداره .
    اصلا دریای (کارون) خوزستان میگو نداره . میگو در ایران مربوط میشه به دریای چاه بهار، بندرعباس و بوشهر والسلام .
    مزید اطلاعتون بهترین نوع میگو در دنیا میگوی ایران است که سالانه در حجم زیادی صادر میشود .اینکه گفته میشه بهترین فقط در دریای ایران ، شاید باور نکنید ،کیفیت میگوی ایران حتی از کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز بالاتر است.
    و اما میگو پلو همانطور که عرض شد این غذا مربوط به جایی خاص نمیباشد اگر بخواهیم آنرا به جایی ربط بدهیم به یکی از این سه شهر بندری باید ربط داد.
    و اما میگو را چنانچه آماده (پوست کنده) تهیه میکنید دقت کنید روی کمر میگو با چاقو برش داده و باصطلاح روده میگو را که خاکستری تیره و یا سیاه است در بیاورید و گرنه بشدت روی طعم غذا تاثیر منفی میگذارد.
    بازم عذر خواهی میکنم زیاده گویی کردم.

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۶ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۴۰ ق.ظ

      ممنون از شما، البته در آبادان میگو صید میشه و خوزستان هم میگو داره
      درضمن هم در بوشهر و هم در خوزستان میگوپلو زیاد طبخ میشه و برخی بدون سبزی و با کشمش درست میکنند

      پاسخ

  3. بهلولی

    ۲۴ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۴ ق.ظ

    خوشمزه بنظر میرسه

    پاسخ

  4. غفاری

    ۲۴ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۴۶ ق.ظ

    طریقه درست کردنش خیلی ساده اس

    پاسخ

  5. فتحی

    ۲۴ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۳ ق.ظ

    بسیار دلچسب

    پاسخ

  6. بیگدلی

    ۲۴ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱:۰۴ ق.ظ

    پختش واقعا سخته

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۶ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۴۰ ق.ظ

      اتفاقا ساده است دوست عزیز

      پاسخ

  7. هوشمند

    ۲۳ مرداد، ۱۳۹۸ در ۸:۰۱ ب.ظ

    عالی

    پاسخ

  8. یوسفی

    ۲۳ مرداد، ۱۳۹۸ در ۷:۳۹ ب.ظ

    نشنیده بودم جالب بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۶ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۴۱ ق.ظ

      ممنون

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.