خانه آشپزی ماش پلو ؛ غذای فراموش شده!(+ویدئو)

غذاهای سنتی

ماش پلو ؛ غذای فراموش شده!(+ویدئو)

۷
2
ماش پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است. این غذا کاملاً سالم و مغذی است و در سلامت بدن تأثیر بسزایی دارد.
ماش پلو

ماش پلو یکی از غذاهای بسیار مقوی و مفید و درعین‌حال خوش‌طعم است که حضورش در سفره‌های ما کمی کم‌رنگ شده است. ماش پلو غذایی ساده و راحت و حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است. این غذا کالری کمی دارد. از ماش پلو استفاده کنید و از تمام خواص ماش بهره ببرید.

مواد لازم:

  • برنج: ۳ پیمانه
  • ماش: ۲ پیمانه
  • پیاز: یک عدد
  • گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه به میزان لازم
  • رب در صورت تمایل: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

برنج را پس از شستن با مخلوط آب و نمک خیس کنید.

ماش را با ۳ پیمانه آب روی شعله  بگذارید تا بجوشد. پس از اینکه ۲ یا ۳ جوش زد، مقداری نمک به آن بیفزایید.

وقتی ماش کاملاً پخت، برنج را در آب در حال جوش بریزید. وقتی کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.

مقدار کمی روغن کف قابلمه بریزید. برای ته‌دیگ نان بگذارید. سپس برنج و ماش را لایه‌لایه روی هم بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا دم بکشد. وقتی بخار کرد، دم‌کنی بگذارید. برای پخت کامل پلو، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان لازم است.

حالا باید مایۀ گوشت را آماده کنید.

پیاز را نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید. پس از اینکه پیازها طلایی شد، گوشت چرخ‌کرده را به آن اضافه کنید. با ادویه، نمک، فلفل و زردچوبه مواد را تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.

یک پیمانه آب به مخلوط بیفزایید تا گوشت بپزد. باید تا تبخیر کامل آب صبر کنید. اگر رب دوست دارید، یک قاشق غذاخوری رب اضافه کنید.

وقتی برنج دم کشید، مقداری از برنج را با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید. کمی روغن روی حرارت بگذارید تا داغ شود.سپس آن را روی پلو بریزید و خوب هم بزنید تا همۀ قسمت‌های ماش پلو چرب شود.

حال می‌توانید ماش پلو را در دیس کشیده و با برنج زعفرانی و گوشت سرو کنید. ماش پلو را می‌توانید با گوشت قلقلی هم درست کنید.

چون ماش سرد است، می‌توان در کنار آن کشمش یا خرما سرو کرد.

ویدئوی تهیه ماش پلوی مجلسی وخوشمزه:

  • طرز-تهیه-املت-ماسالا

    طرز تهیه املت ماسالا (هندی)

    اگر شاغل هستید و مدت زمان کمی برای پخت‌و‌پز دارید یا صبح یک روز تعطیل به دنبال صبحانه‌ای ع…
  • آب دوغ خیار

    آب دوغ خیار مجلسی

    آب دوغ خیار از غذا‌های سنتی ایرانی است که سرو آن در روز‌های گرم تابستان بسیار می‌چسبد. این…
  • کوکو سیب زمینی شکم پر 

    کوکو سیب زمینی شکم پُر

    سیب زمینی شکم پُر یکی از خوشمزه ترین میان‌وعده‌هایی است كه می‌توانید در یک عصر تابستان برا…
بیشتر ببینید در آشپزی

۷ دیدگاه

  1. بردیا

    ۲۳ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۳۶ ق٫ظ

    واقعا خوشمزه

    پاسخ

  2. هوشمند

    ۲۲ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۴۸ ب٫ظ

    خوشمزه ست

    پاسخ

  3. فتحی

    ۲۲ مرداد، ۱۳۹۸ در ۵:۳۰ ب٫ظ

    خیلی جذاب و خوشمزه

    پاسخ

  4. نامجو

    ۲۲ مرداد، ۱۳۹۸ در ۳:۵۶ ب٫ظ

    خیلی خوشمزه وعالیه

    پاسخ

  5. پویان

    ۲۲ مرداد، ۱۳۹۸ در ۳:۵۵ ب٫ظ

    عالی

    پاسخ

  6. رحیمی رحیمی

    ۲۲ مرداد، ۱۳۹۸ در ۳:۲۶ ب٫ظ

    عالی

    پاسخ

  7. یوسفی

    ۲۲ مرداد، ۱۳۹۸ در ۳:۲۱ ب٫ظ

    عالی

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

طرز تهیه املت ماسالا (هندی)

اگر شاغل هستید و مدت زمان کمی برای پخت‌و‌پز دارید یا صبح یک روز تعطیل به دنبال صبحانه‌ای ع…