خانه آشپزی بفرمایید آش جو با نان و پنیر و سبزی

غذاهای سنتی

بفرمایید آش جو با نان و پنیر و سبزی

۸
2
آش انواع مختلفی دارد و آش جو یکی از محبوب‌ترین آش‌ها است. آش در غذاهای ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد.
آش

آش جو از آش‌های سنتی و قدیمی ایرانی است که با روش‌های گوناگون در شهرهای مختلف کشور پخت می‌شود. این آش خوش‌مزه از نظر ظاهری شباهت زیادی به آش کشک دارد، فقط در مواد کمی متفاوت است. در تهیۀ آش جو می‌توانید از سبزی خشک هم استفاده کنید.

مواد لازم:

  • نخود: نصف لیوان
  • سیر: ۶ حبه
  • لوبیاچیتی: نصف لیوان
  • جو پوست کنده: یک لیوان
  • سبزی آش: یک کیلو
  • کشک: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۳ عدد
  • نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

آش

جو، لوبیاچیتی و نخود را از شب قبل به‌صورت جداگانه خیس کنید که نفخ نداشته باشند و نرم شوند تا برای پخت زمان کمتری نیاز باشد.

در این دستور از عدس استفاده نکرده‌ایم، ولی در صورت تمایل می‌توانید عدس هم به مواد لازم اضافه کنید.

اگر می‌خواهید آش طعم بهتری داشته باشد، می‌توانید به‌جای آب، از آب گوشت یا قلم استفاده کنید. اگر آب گوشت ندارید، از عصارۀ گوشت استفاده کنید.

بگذارید جو دو تا سه ساعت با حرارت ملایم بپزد و لعاب بیندازد. پس از اینکه جو لعاب انداخت، نخود و لوبیاچیتی را که از قبل پخته‌اید، داخل قابلمه بریزید.

سبزی را پس از پاک کردن بشویید و درشت خرد کنید. توجه داشته باشید سبزی آش را نباید مانند سبزی خورشت ساطوری کنید. سبزی را در قابلمه بریزید تا بپزد.

مراحل پایانی پخت:

آش

پیازها را خلالی و سیرها را ریز و سپس به صورت خلالی خرد کنید. هر کدام را جداگانه با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شوند. در یک ساعت پایانی پخت، نصف سیر داغ و نصف پیاز داغ را با مقداری فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کنید.

در نیم ساعت پایانی پخت، کشک را کم‌کم بیفزایید و مواد را مخلوط کنید تا یکدست شود. پس از افزودن کشک طعم آش را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک اضافه کنید.

نعناع خشک را با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود.

پس از اضافه کردن کشک، بگذارید آش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد.

پس از اینکه آش آماده شد، آن را در ظرف بکشید و با کشک، نعناع داغ و باقی‌ماندۀ پیاز داغ و سیر داغ، به شکل دل‌خواه تزیین کنید.

بیشتر ببینید در آشپزی

۸ دیدگاه

  1. نیکی

    ۱۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۴:۳۱ ب٫ظ

    خوشمزه

    پاسخ

  2. بهلولی

    ۱۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۳۸ ق٫ظ

    بسیار عالی

    پاسخ

  3. آژن

    ۱۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۲۴ ق٫ظ

    خوشمزه هست

    پاسخ

  4. فتحی

    ۱۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۲ ق٫ظ

    خوشمزه

    پاسخ

  5. فتحی

    ۱۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۱ ق٫ظ

    جذاب

    پاسخ

  6. رفیعی

    ۱۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۸:۵۰ ق٫ظ

    بسیار عالی

    پاسخ

  7. یوسفی

    ۱۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۸:۳۸ ق٫ظ

    عالیه

    پاسخ

  8. بزرگی

    ۱۸ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۲:۴۵ ب٫ظ

    خوشمزه ست

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

خورشت سیب ؛ غذای سنتی ایرانی

خورشت سیب و آلو یکی از انواع خورشت و از غذاهای ایرانی است که طعم خوب و ملسی دارد. این خورش…