خانه آشپزی ترشی بندری ، تند و باب سلیقه همه

انواع ترشی

ترشی بندری ، تند و باب سلیقه همه

۱۰
3
141
ترشی بندری از ترشی‌های سنتی و قدیمی ایرانی است که اصالت آن متعلق به جنوب کشور است. در این ترشی از ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌های زیادی استفاده می‌شود.
ترشی بندری
ترشی بندری یکی از چاشنی‌های تند و اشتهاآور است. ترشی بندری اصیل باید حسابی تند و تیز باشد و حتماً از فلفل برای تهیۀ آن استفاده شود.
ادویه‌جات و سبزی‌های مورد استفاده در این ترشی تقریباً مشابه بقیۀ ترشی‌ها است. اما تفاوت اصلی ترشی بندری با ترشی‌های دیگر، استفاده از رب انار و تمبر هندی است.

مواد لازم:

  •  گوجه‌فرنگی: 4 کیلوگرم
  • گل‌کلم: یک بوته
  • ساقۀ کرفس: 3 عدد
  • هویج: 3 عدد
  • سیر: 3 حبه
  • موسیر:  150 گرم
  • به یا سیب: 250 گرم
  • بادمجان قلمی: 3 عدد
  • خیار: 3 عدد
  • سیب‌زمینی ترشی: 3 عدد
  • فلفل سبز تند: 6 عدد
  • تمر هندی: نصف بسته
  • رب انار: نصف پیمانه
  • سبزیجات معطر(مرزه، ترخون، گشنیز، برگ تازۀ کرفس، نعناع): 500 گرم
  • نمک، فلفل سیاه، تخم گشنیز، جوز هندی، فلفل قرمز، زردچوبه، گل‌پر و سیاه دانه به میزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
  • سرکه به میزان لازم

طرز تهیه:

ترشی بندری

خیار، هویج، بادمجان، گل کلم، سیر و فلفل‌های سبز را ریز خرد کنید. برای این کار استفاده از دستگاه غذاساز هم مناسب است.

سبزیجات معطر را خوب بشویید. آن‌ها را روی دستمال پارچه‌ای تمیز پهن کنید تا کاملاً خشک شوند. سپس آن‌ها را ساطوری کنید.

موسیر خشک را از شب قبل خیس کرده و چندبار آب‌ آن را عوض کرده  و آن ها را خرد کنید و روی سبزیجات بریزید.

تمر هندی را از چند ساعت قبل با کمی سرکه خیس کرده سپس آن‌ها را از صافی رد کنید تا هستۀ تمر جدا شود.

گوجه‌فرنگی‌ها را بعد از شستن و خشک‌شدن، در مخلوط‌کن پوره کنید. آن را با کمی نمک در قابلمه بریزید تا بجوشد و کمی غلیظ شود.

سبزیجات را با توجه به درجۀ سختی آن‌ها، یکی‌یکی به پورۀ گوجه اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید تا مواد با هم بجوشند. وقتی سبزیجات کمی نرم شدند، سبزیجات معطر، رب انار، رب گوجه‌فرنگی و تمر هندی صاف‌ شده را به مواد بیفزایید.

سپس یکی دو لیوان سرکه به مواد افزوده، بگذارید با هم بجوشند  و به غلظت مناسب برسند. در آخر، ادویه‌جات را اضافه کنید.

وقتی ترشی خنک شد، آن را در ظرف شیشه‌ای تمیز دردار ریخته و در جای مناسب قرار دهید. ترشی بندری پس از دو روز آماده است.

نکات تهیه ترشی بندری:

ترشی بندری

برخی برای تهیۀ ترشی بندری از رب انار و تمر استفاده نمی‌کنند. زیرا افزودن این مواد، رنگ قرمز این ترشی را تیره می‌کند. اما توصیه می‌کنیم این دو را حذف نکنید، زیرا طعم منحصربه‌فردی به ترشی می‌دهد.

میزان تندی ترشی بندری را باید کم‌کم با افزودن فلفل و بنا به سلیقۀ خود اندازه کنید. پس همۀ ادویه‌ها را هم‌زمان اضافه نکنید.

به‌جای پورۀ گوجه‌فرنگی می‌توانید از آب گوجه‌فرنگی آماده استفاده کنید.

  • کوفته

    کوفته بلغور ؛ گیاهی و رژیمی

    کوفته بلغور، غذایی مفید و مقوی است که مناسب گیاه‌خواران و افرادی است که رژیم لاغری دارند. …
  • جوجه کباب عسلی با سس تایلندی

    جوجه‌کباب از کباب‌هایی است که اغلب اوقات در مهمانی‌ها و پیک‌نیک‌ها جزء غذا‌های اصلی است. ا…
  • کیک هویج

    کیک هویج ؛ خوش رنگ با طعمی متفاوت

    کیک‌های میوه‌ای به‌دلیل داشتن طعم خوب و دلپذیر، بسیار پرطرفدار هستند. کیک هویج یکی از کیک‌…
بیشتر ببینید در آشپزی

۱۰ دیدگاه

  1. رفیعی

    ۱۶ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۳۰ ق.ظ

    وای به به خیلی خوشمزست

    پاسخ

  2. ابراهیم بنی شیخ الاسلامی (سعدی)

    ۱۶ مرداد، ۱۳۹۸ در ۸:۱۹ ق.ظ

    خوبه ولی چرا بهش میگید ترشی…
    لطفا بگید….(ت ن د ی ).

    پاسخ

  3. حسنی

    ۱۵ مرداد، ۱۳۹۸ در ۵:۳۱ ب.ظ

    عالییییی

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۶ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۵ ق.ظ

      ممنون

      پاسخ

  4. یوسفی

    ۱۵ مرداد، ۱۳۹۸ در ۵:۰۵ ب.ظ

    عاشقشم

    پاسخ

  5. بهلولی

    ۱۵ مرداد، ۱۳۹۸ در ۳:۳۰ ب.ظ

    ترشی بندری خیلی خوبه 🙂

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۶ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۱۵ ق.ظ

      خیلی خوبه، خیییییییییلی

      پاسخ

  6. میرعبدالباقی

    ۱۵ مرداد، ۱۳۹۸ در ۳:۲۲ ب.ظ

    عالی

    پاسخ

  7. نعمت زاده

    ۱۵ مرداد، ۱۳۹۸ در ۲:۵۴ ب.ظ

    خوشمزه

    پاسخ

  8. هوشمند

    ۱۵ مرداد، ۱۳۹۸ در ۲:۳۷ ب.ظ

    به به

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.