خانه آشپزی خورشت کنگر ؛ بخورید و لنگر بیندازید!

انواع خورشت

خورشت کنگر ؛ بخورید و لنگر بیندازید!

۱۵
1
خورشت کنگر یکی از خورشت‌های سنتی ایرانی است که به‌عنوان یک خورشت فصلی شناخته می‌شود.
خورشت کنگر

خورشت کنگر علاوه بر طعم و عطر خوبی که دارد، برای بدن هم مفید است. کنگر خواص ارزشمندی مانند تقویت قلب، اشتهاآوری، تقویت دستگاه گوارش و کمک به هضم آسان غذا دارد.

خورشت کنگر به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ می‌شود. ولی می‌توان آن را با گوشت مرغ یا بوقلمون هم تهیه کرد. البته  این خورشت خوش‌مزه را می‌توان بدون گوشت و به‌صورت کاملاً گیاهی هم درست کرد.

مواد لازم:

  • نعناع: ۵۰ گرم
  • کنگر: ۶۰۰ گرم
  • جعفری: ۱۵۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • لیموعمانی: ۲ عدد
  • گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

خورشت کنگر

پیازها را نگینی خرد کنید و تفت دهید تا نرم و شفاف شوند. سپس مقداری زردچوبه به آن بیفزایید.

گوشت را به‌صورت خورشتی (مانند خورشت قورمه سبزی) خرد کرده، به قابلمه اضافه کنید.

مخلوط گوشت و پیاز را خوب تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. رب گوجه‌فرنگی را به مواد افزوده و تفت دادن را ادامه دهید تا رب سرخ شود.

چند لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و بگذارید گوشت با حرارت ملایم بپزد.

کنگر را پس از تمیز کردن بشویید و آب‌کشی کنید. سپس به اندازۀ دل‌خواه خرد کنید. نعناع و جعفری را هم ساطوری خرد کنید. سپس کنگر را با نعناع و جعفری در تابه با کمی روغن تفت دهید.

وقتی گوشت نیم‌پز شد، سبزیجات سرخ شده را به آن اضافه کنید.

لیموعمانی‌ها را با یک چنگال سوراخ کنید و ۳۰ دقیقه در یک لیوان آب بگذارید تا تلخی آن‌ها گرفته شود. یک ساعت پایانی پخت خورشت، لیموعمانی‌ها را با مقداری نمک و فلفل به خورشت افزوده،بگذارید خورشت با حرارت ملایم جا بیفتد.

پس از پخت خورشت، طعم آن را بچشید. اگر ترشی آن کم بود، می‌توانید مقداری آب‌غوره یا آب‌لیمو به آن اضافه کنید.

  • سوپ دال عدس

    سوپ دال عدس قرمز

    سوپ دال عدس یا سوپ عدس قرمز با نوع خاصی از عدس به همین نام درست می‌شود. این سوپ که طعم خوب…
  • کوفته انار

    کوفته انار ، ویژه شب یلدا

    کوفته انار یک کوفته بسیار خوشمزه است که طعم ملسی دارد. طرز تهیه کوفته ها تقریباً شبیه هم ا…
  • خورشت سیب

    خورشت سیب ؛ غذای سنتی ایرانی

    خورشت سیب و آلو یکی از انواع خورشت و از غذاهای ایرانی است که طعم خوب و ملسی دارد. این خورش…
بیشتر ببینید در آشپزی

۱۵ دیدگاه

  1. نژادی

    ۱۱ مرداد، ۱۳۹۸ در ۷:۳۰ ب٫ظ

    خورشت کنگر دوست دارم

    پاسخ

  2. رفیعی

    ۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۲۷ ق٫ظ

    به به خیلی خوشمزست

    پاسخ

  3. پرهام

    ۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۹:۴۵ ق٫ظ

    خوب بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۱:۴۸ ق٫ظ

      ممنون

      پاسخ

  4. ذوالقدر

    ۸ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۱۱ ب٫ظ

    عالی

    پاسخ

  5. جعفری

    ۸ مرداد، ۱۳۹۸ در ۵:۵۶ ب٫ظ

    مطالب مفید و خوب .سپاس

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۸:۳۸ ق٫ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

  6. نیکان

    ۸ مرداد، ۱۳۹۸ در ۵:۲۷ ب٫ظ

    بسیارغذای سالمو سرشاراز پروتین ممنون ازتون

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۸:۳۸ ق٫ظ

      ممنون از شما

      پاسخ

  7. نیکان

    ۸ مرداد، ۱۳۹۸ در ۵:۲۶ ب٫ظ

    ممنون ازتون بابت گذاشتن این پست واقعا خوشمزست حرف نداره

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۸:۳۹ ق٫ظ

      خوشحالم که دوست داشتید

      پاسخ

  8. آقازاده

    ۸ مرداد، ۱۳۹۸ در ۴:۱۰ ب٫ظ

    خیلی عالی ومفید سپاس

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۸:۳۹ ق٫ظ

      خواهش میکنم

      پاسخ

  9. روزبهاني

    ۸ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۶ ب٫ظ

    بسیار عالی

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۹ مرداد، ۱۳۹۸ در ۸:۳۹ ق٫ظ

      ممنون

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

سوپ دال عدس قرمز

سوپ دال عدس یا سوپ عدس قرمز با نوع خاصی از عدس به همین نام درست می‌شود. این سوپ که طعم خوب…