انواع خورشت

تهیه خورشت ریواس با نعناع و جعفری

۲۲
3
زمان مطالعه: 2 دقیقه
خورشت ریواس یکی از خورشت‌های ایرانی و خوش‌مزه است که با ساقۀ ترش ریواس درست می‌شود. 
خورشت ریواس
خورشت ریواس خورشت خوش‌طعم و پر خاصیتی است که با گوشت قرمه و نعناع و جعفری پخته می‌شود.
ریواس یکی از سبزی‌های کوهی مخصوص فصل بهار و تابستان است که به‌ صورت طبیعی رشد می‌کند و نیاز به آبیاری ندارد. این سبزی، ساقه‌ای ترش، آبدار و پرخاصیت دارد.
از ساقۀ ریواس برای تهیۀ خورشت، شربت، مربا، ترشی، تارت، کیک، کمپوت، مارمالاد، انواع نوشیدنی‌ها و … استفاده می‌شود.

مواد لازم:

  • گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد
  • ریواس: ۵۰۰ گرم
  • نعناع و جعفری: ۵۰۰ گرم
  • نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه به میزان لازم

طرز تهیه:

خورشت ریواس

پیاز را نگینی خرد کرده و با فلفل، زردچوبه و ادویه تفت می‌دهیم.

گوشت را به پیاز می‌افزاییم. ۲۰ دقیقه صبر می‌کنیم تا رنگ گوشت تغییر کند و طعم ادویه‌جات بگیرد. کمی آب در قابلمه می‌ریزیم تا گوشت پخته شود.

ریواس‌ها را پوست گرفته و خرد می‌کنیم. آنها را در تابه‌ای تفت می‌دهیم.

نعناع و جعفری را ساطوری‌ کرده و جداگانه تفت می‌دهیم. توجه داشته باشید نسبت نعناع و جعفری باید ۱ به ۳ باشد.

حدود نیم ساعت آخر پخت گوشت، ریواس و سبزیجات سرخ‌شده را با نمک به خورشت اضافه می‌کنیم.

چون ریواس به اندازۀ کافی ترشی دارد، افزودن آب‌غوره یا آب‌لیمو لازم نیست. با این حال اگر خورشت خیلی ترش‌ دوست دارید، کمی چاشنی اضافه کنید.

نگهداری ریواس در فریزر:

خورشت ریواس

برای نگهداری طولانی مدت ریواس، آن را خرد کرده و بسته‌بندی کنید و داخل فریزر نگه دارید. کمی قبل از مصرف، آن را از فریزر بیرون آورده و تفت دهید. سپس به خورشت اضافه کنید.

سبزیجاتی از قبیل ریواس، کرفس و کنگر را به صورت خام در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده در خورشت تفت دهید.

لذت این خورشت به این است که در فصل بهار و تابستان با عطر خوش نعناع و جعفری تازه درست شود. اما می‌توانید برای تنوع، چند بسته برای طول سال در فریزر نگهداری کنید.

۲۲ دیدگاه

  1. نژادی

    ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ در ۷:۴۱ ب٫ظ

    از این خورشت نخوردم تا حالا

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ در ۹:۱۷ ق٫ظ

      پس حتما امتحان کنید، بسیار خوشمزه هست

      پاسخ

  2. پرهام

    ۵ مرداد ۱۳۹۸ در ۶:۳۲ ب٫ظ

    خوشمزه مثل خورشت کروس

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۷ مرداد ۱۳۹۸ در ۹:۰۸ ق٫ظ

      دقیقا، موافقم

      پاسخ

  3. عادل توکلی

    ۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۶:۲۳ ب٫ظ

    مفید بود

    پاسخ

  4. رضایی

    ۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۳:۴۵ ب٫ظ

    خیلی خوبه

    پاسخ

  5. ماکان

    ۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۳:۴۴ ب٫ظ

    به به
    خیلی خوشمزس

    پاسخ

  6. رفیعی

    ۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۳:۴۴ ب٫ظ

    بسیار لذیذ و دلچسبه

    پاسخ

  7. یزدانی

    ۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۳:۴۳ ب٫ظ

    به نظر خوشمزه میرسه

    پاسخ

  8. مسرور

    ۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۳:۴۲ ب٫ظ

    چه باحال
    ولی غذای ترش من اصلا دوسندارم

    پاسخ

  9. آقازاده

    ۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۲:۵۳ ب٫ظ

    خوشمزس

    پاسخ

  10. میرعبدالباقی

    ۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۷ ب٫ظ

    طعم عالی

    پاسخ

  11. هاتف

    ۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۶ ب٫ظ

    غذای مخصوص تابستان

    پاسخ

  12. رفیعی

    ۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۳ ق٫ظ

    ممنون خیلی جالب بود

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۵ مرداد ۱۳۹۸ در ۹:۰۵ ق٫ظ

      مرسی از همراهیتون

      پاسخ

  13. آقازاده

    ۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۴ ق٫ظ

    همینجوری داره دلبری میکنه عکساش

    پاسخ

  14. روزبهاني

    ۲ مرداد ۱۳۹۸ در ۶:۵۳ ب٫ظ

    ممنون

    پاسخ

  15. ناشناس

    ۲ مرداد ۱۳۹۸ در ۶:۱۴ ب٫ظ

  16. مهدی مختاری

    ۲ مرداد ۱۳۹۸ در ۶:۱۳ ب٫ظ

    به به

    پاسخ

  17. مهدی مختاری

    ۲ مرداد ۱۳۹۸ در ۶:۰۴ ب٫ظ

    عالی بود
    ممنونم

    پاسخ

  18. شعبانی

    ۲ مرداد ۱۳۹۸ در ۶:۰۴ ب٫ظ

    سپاسگذارم

    پاسخ

  19. بیگدلی

    ۲ مرداد ۱۳۹۸ در ۶:۰۳ ب٫ظ

    عالی بود ممنونم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در آشپزی

همچنین بخوانید

طرز تهیه لیمو عمانی خانگی + ویدئو

درست کردن بعضی از چاشنی‌ها مانند رب گوجه فرنگی یا لیمو عمانی در خانه می‌تواند برای ما بسیا…