خانه آشپزی فوت و فن تهیه قطاب خانگی

انواع شیرینی

فوت و فن تهیه قطاب خانگی

۹
4
قطاب نوعی شیرینی سنتی است که بسیار خوش‌مزه است و با کمی حوصله می‌توان آن را در خانه تهیه کرد.
قطاب

قطاب از شیرینی‌های سنتی یزد است و عطر و طعم بی‌نظیری دارد. نوعی قطاب هم است که به قطاب کرمان معروف است و فرق آن با قطاب یزدی، در مواد میانی آن است که به‌جای بادام از گردو یا پسته استفاده می‌شود. 

مواد لازم:

  • زردۀ تخم‌مرغ: یک عدد
  • بیکینگ‌پودر: نصف قاشق چای‌خوری
  • شیر یا ماست: نصف پیمانه
  • روغن مایع: ۳ قاشق غذاخوری
  • آرد به میزان لازم

مواد میانی:

  • پودر قند: ۱۰۰ گرم
  • بادام پرک شده: ۱۰۰ گرم
  • هل ساییده: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر پسته: ۴۰ گرم
  • گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
  • عسل: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

قطاب

زرده و سفیدۀ تخم‌مرغ را جدا کنید. زرده را در ظرف بریزید و هم بزنید تا شکل آن از حالت لختگی خارج شود.

شیر یا ماست مدتی در دمای محیط قرار دهید. سپس با بیکینگ‌پودر و روغن مایع به زردۀ تخم مرغ بیفزایید و هم بزنید.

به اندازه‌ای که خمیر لطیف و نرم شود، آرد اضافه کنید. سپس خمیر را ۲ ساعت در یخچال بگذارید.

بادام پرک شده را با پودر قند در آسیاب بریزید و سپس از الک ریز رد کنید. پودر پسته، هل ساییده شده و مخلوط بادام و پودر قند را با عسل و گلاب مخلوط کنید.

خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و بین دو کیسه فریزر بگذارید. با وردنه خمیر را باز کنید و قالب بزنید.

به اندازۀ یک قاشق چای‌خوری از مواد میانی وسط خمیر بگذارید. خمیر را بپیچید یا گرد کنید. سپس با حرارت ملایم در روغن سرخ کنید.

پس از خنک شدن، آن‌ها را در مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل بغلطانید و با پودر پسته تزیین کنید.

نکات طلایی پخت قطاب خانگی:

قطاب

خمیر شیرینی را به مقدار کم باز کنید. اگر خمیر در مجاورت هوا باشد، قطاب پس از سرخ شدن پف نمی‌کند.

اگر آردی که به خمیر اضافه می‌کنید زیاد باشد، شیرینی‌ها پس از سرخ شدن خشک می‌شوند و پف نمی کنند.

اگر آرد کمتر از اندازه باشد، شیرینی‌ها پس از سرخ شدن بیش از حد پف می‌‌کنند.

برای تهیۀ مواد میانی، زیاد از گلاب استفاده نکنید. زیرا گلاب زیاد باعث می‌شود شیرینی‌ها در زمان سرخ شدن ترک بخورند.

در صورت تمایل می‌توان در مواد میانی قطاب از پودر گردو و پودر دارچین استفاده کرد.

بیشتر ببینید در آشپزی

۹ دیدگاه

  1. نیکی

    ۱ مرداد، ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۲ ق٫ظ

    عالیه

    پاسخ

  2. عادل توکلی

    ۳۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۴:۳۵ ب٫ظ

    بسیار خوشمزه است

    پاسخ

  3. علی فرجی

    ۳۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۲:۵۳ ب٫ظ

    بسیار عالی

    پاسخ

  4. هاتف

    ۳۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۵ ب٫ظ

    دلپذیر

    پاسخ

  5. روزبهاني

    ۳۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۸:۴۱ ق٫ظ

    آموزش خوبی بود

    پاسخ

  6. كاشي پور

    ۳۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۱:۱۸ ق٫ظ

    خوشمزه

    پاسخ

  7. مهران

    ۳۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۴ ب٫ظ

    به نظر من که قطاب شیرینی بهشتی

    پاسخ

  8. امیر زندمنش

    ۳۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۱۰ ب٫ظ

    آموزنده بود

    پاسخ

  9. ملکی

    ۳۰ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۲۵ ب٫ظ

    یه روز شیرین

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین بخوانید

خورشت سیب ؛ غذای سنتی ایرانی

خورشت سیب و آلو یکی از انواع خورشت و از غذاهای ایرانی است که طعم خوب و ملسی دارد. این خورش…