دانلود اپلیکیشن مجله دلتا ثبت و جستجوی ملک
خانه آشپزی دلمه بادمجان مجلسی(+ویدئو)

غذاهای سنتی

دلمه بادمجان مجلسی(+ویدئو)

۵
3
169
دلمه بادمجان یکی از دلمه‌های خوش‌مزۀ ایرانی است که در مناطق مختلف کشور با روش‌هایی متفاوت طبخ می‌شود. 
دلمه بادمجان

دلمه بادمجان یکی از غذاهای لذیذ و سنتی ایرانی است که به دلیل ظاهر خوب و اشتهاآوری که دارد، مناسب سرو در مهمانی‌ها است. در تهیۀ دلمه بادمجان می‌توان گوشت را از مواد حذف و به‌جای آن سویا، قارچ یا سبزیجات را جایگزین کرد. دلمه بادمجان بدون گوشت مناسب افرادی است که به هر دلیل نمی‌توانند گوشت بخورند یا گیاه‌خوار هستند.

مواد لازم:

  • پیاز: ۳ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • لپه: نصف پیمانه
  • برنج: نصف پیمانه
  • گوجه‌فرنگی: ۳ عدد
  • بادمجان دلمه‌ای: ۵ عدد
  • سبزی دلمه: ۲۰۰ گرم
  • گوشت چرخ‌کرده: ۱۰۰ گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

دلمه بادمجان

لپه را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن از بین برود و زودتر پخته شود. سپس آن را آبکشی کنید و بگذارید نیم‌پز و کمی نرم شود.

در قابلمه‌ای دیگر کمی آب و نمک بریزید تا جوش بیاید. برنج را پس از شستن در قابلمه بریزید و صبر کنید تا برنج نیم‌پز شود. سپس آن را آبکش کنید و کنار بگذارید.

دو عدد پیاز و ۲ حبه سیر را خرد کرده، در روغن تفت دهید تا نرم شوند. گوشت چرخ ‌کرده را به سیر و پیاز افزوده، نمک، فلفل و زردچوبه را روی گوشت بریزید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید.

لپه، برنج و سبزی دلمه را به مواد داخل تابه بیفزایید و مخلوط کنید. حرارت را متوسط کنید تا سبزی آب نیندازد. پس از این‎که رنگ سبزی تغییر کرد، صبر کنید تا اگر آب اضافی در مواد هست، تبخیر شود. سپس تابه را از روی حرارت بردارید تا مواد خنک شوند.

بادمجان‌ها را خوب بشویید و داخل آن‌ها را خالی کنید. معمولاً این غذا را با بادمجان دلمه‌ای درست می‌کنند. اما برخی با بادمجان رسمی درست می‌کنند که در این صورت باید بادمجان‌ها را عمودی برش زد.

دلمه بادمجان

سیر و پیاز باقی‌مانده را نگینی خرد کنید و در تابه یا قابلمه‌ای بزرگ، کمی روغن بریزید و آن‎ها را سرخ کنید تا طلایی شوند.

گوجه‌فرنگی‌ها را خرد کنید و به سیر و پیاز بیفزایید تا کمی نرم شوند. سپس ۲ لیوان آب و کمی نمک و فلفل روی مواد سس بریزید.

داخل بادمجان‌ها را از مواد پر کنید و در تابۀ سس بچینید. در تابه را بگذارید تا حدود ۴۵ دقیقه بادمجان‌ها با سس طعم‌دار شوند. دلمه بادمجان‌های آماده شده را با سس غلیظ و خوش طعم سرو کنید.

ویدئوی طرز تهیه دلمه بادمجان:

  • نان زیره

    نان زیره ، بپز ببین لذیذه

    نان زیره و سیاه‌دانه به دلیل داشتن زیره و سیاه‌دانه، علاوه بر طعم متفاوت، دارای ارزش غذایی…
  • پنیر

    پنیر محلی فارمر را می شناسید؟

    پنیر محلی فارمر یا پنیر روستایی نوعی پنیر است که با شیر، ماست چکیده و خامۀ ترش درست می‌شود…
  • تارت راتاتویی ، غذای فرانسوی رژیمی

    تارت راتاتویی غذایی فرانسوی و سرشار از سبزیجات است که فیبر بالایی دارد و به سلامت دستگاه گ…
بیشتر ببینید در آشپزی

۵ دیدگاه

  1. شایگان

    ۲۸ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۰ ب.ظ

    عالی

    پاسخ

  2. آقازاده

    ۲۸ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۸ ق.ظ

    عالی

    پاسخ

  3. ناشناس

    ۲۷ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۵۵ ب.ظ

    به به

    پاسخ

  4. رفیعی

    ۲۷ تیر، ۱۳۹۸ در ۵:۴۹ ب.ظ

    خیلی عالی و خوشمزست

    پاسخ

  5. پرهام

    ۲۷ تیر، ۱۳۹۸ در ۵:۳۰ ب.ظ

    خوشمزه س خوبه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پیشنهاد سردبیر

آلزایمر

چرا حافظه‌ی ما فراموشکار است؟

چرا حافظه‌ی ما فراموشکار است؟ آیا آلزایمر یا افسردگی‌های روانی ما می‎تواند دلیلی برای حواس‎پرتی‎مان باشد؟ آیا راه‎های درمانی برای بهبود یا کنترل این بیماری وجود دارد؟ با دلتا همراه باشید.

وبگردی

جدیدترین مطالب

مشاهده موارد بیشتر
مشاور املاک برتررزرو هتل در ایرانوب سایت دلتا؛ ثبت و جستجوی هر نوع ملک