خانه آشپزی قلیه ماهی آبادانی ( + ویدئو )

غذاهای محلی

قلیه ماهی آبادانی ( + ویدئو )

۲۱
13
221
قلیه ماهی از غذاهایی است که فصل گرما و سرما نمی‌شناسد. این غذای لذیذ و پر‌خاصیت جنوبی، هم برای مهمانی خوب است و هم به‌عنوان یک وعده غذای روزانه طبخ می‌شود.
قلیه ماهی

قلیه ماهی یکی از خورشت‌های معروف و لذیذ جنوب کشور است. این خورشت با ماهی‌های جنوبی، سبزی معطر و تمر هندی درست می‌شود و باید حسابی تند باشد. طعم و مزۀ قلیه ماهی به‌قدری بی‌نظیر است که اگر تابه‌حال آن را امتحان نکرده‎اید، حتماً درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

مواد لازم:

  • ماهی: ۷۰۰ گرم
  • تمرهندی: ۱۰۰ گرم
  • گشنیز: ۴۰۰ گرم
  • شنبلیله: ۵۰ گرم
  • پیاز بزرگ: یک عدد
  • سیر: ۵ حبه
  • آرد به میزان لازم
  • نمک، فلفل قرمز، پودر گشنیز، زردچوبه و ادویه کاری به میزان لازم

طرز تهیه:

سبزی قلیه را خوب سرخ کنید و کنار بگذارید.

پیازها را نگینی خرد کرده و تفت می‌دهیم. وقتی طلایی شدند، سیرهای خردشده را هم به آن افزوده و تفت می‌دهیم. ادویه‌جات را به سیر و پیاز می‌افزاییم و به تفت دادن ادامه می‌دهیم. در این مرحله، برخی کمی رب هم به مواد اضافه می‌کنند. البته رب در دستور اصلی قلیه ماهی آبادانی نیست.

سبزی قلیه را با مواد مخلوط می‌کنیم. کمی آب جوش روی تمر هندی می‌ریزیم. پس از چند دقیقه که تمر در آب حل شد، آن را صاف می‌کنیم. شیرۀ تمر را به مواد افزوده، روی حرارت می‌گذاریم تا آب آن کشیده شود.

کمی آب جوش روی خورشت می‌ریزیم و حرارت را کم می‌کنیم. در قابلمه را نیمه‎باز می‌گذاریم و یک ساعت زمان می‌دهیم تا قلیه جا بیفتد.

آرد، زردچوبه و نمک را با هم مخلوط می‌کنیم. تکه‌های ماهی را در مخلوط زده و در روغن داغ سرخ می‌کنیم. ماهی قلیه بهتر است از ماهی‌های جنوبی مانند شیر، راشکو، سنگسر و… باشد.

ماهی‌های سرخ‎شده را یک ربع آخر پخت به خورشت اضافه می‌کنیم.

قلیه ماهی خورشتی است که می‌توانید بدون برنج، با نان میل کنید.

ویدئو:

 

  • کوکوی سه رنگ خورده اید ؟

    کوکو‌ها تنوع بالایی دارند و از غذا‌های بسیار راحت و خوش‌مزه‌ای هستند که با بسیاری از مواد‌…
  • ترشی انبه از نوع بندر عباسی

    انبه یکی از خوش‌مزه‌ترین، مقوی‌ترین و مفیدترین میوه‌های تابستانی است. ترشی انبه که مخصوص ا…
  • مرغ شکم پر

    طرز تهیه مرغ شکم پر بدون فر

    مرغ شکم پر از غذاهای مجلسی و پرطرفداری است که می‌توانید برای پذیرایی در مجالس مختلف آن را …
بیشتر ببینید در آشپزی

۲۱ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۶ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۳ ب.ظ

  2. هیوا

    ۲۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۴:۵۸ ب.ظ

    غذای جنوب عالیه

    پاسخ

  3. هاتف

    ۲۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۲:۴۵ ب.ظ

    خوشمزه و دلچسب

    پاسخ

  4. شایگان

    ۲۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۱:۱۱ ق.ظ

    عالی

    پاسخ

  5. شایگان

    ۲۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۱:۱۱ ق.ظ

    عالی

    پاسخ

  6. پرهام 09197357588

    ۲۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۵ ق.ظ

    هرکاری کنی خوده جنوبیا بهتر درست میکنن

    پاسخ

  7. ثابتی

    ۲۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۵۹ ق.ظ

    طبخ این غذا خیلی مهمه اما در کل خیلی خوشمزس

    پاسخ

  8. یوسفی

    ۲۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۸:۵۳ ق.ظ

    خیلی خیلی خوشمزه هستش

    پاسخ

  9. ابراهیم بنی شیخ الاسلامی (سعدی)

    ۲۵ تیر، ۱۳۹۸ در ۸:۴۲ ق.ظ

    خیلی خوب می باشد
    اگر پیدا شود آن کسی که برای‌مان درست کند.

    پاسخ

  10. فراهانی

    ۲۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۳۱ ب.ظ

    حرف نداره

    پاسخ

  11. آقازاده

    ۲۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۳۱ ب.ظ

    خیلی خوب و خوشمزس

    پاسخ

  12. ثابتی

    ۲۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۲۹ ب.ظ

    غذایی اصیل و خوش طعم

    پاسخ

  13. رضایی

    ۲۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۲۸ ب.ظ

    واقعا حرف نداره

    پاسخ

  14. ماکان

    ۲۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۲۸ ب.ظ

    به به خیلی خوبه
    حرف نداره

    پاسخ

  15. رفیعی

    ۲۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۲۷ ب.ظ

    خیلی خوبه
    عالی

    پاسخ

  16. یزدانی

    ۲۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۲۶ ب.ظ

    واقعا خوشمزه هست
    حرف نداره

    پاسخ

  17. مسرور

    ۲۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۲۵ ب.ظ

    وااااای خدایا خیلی خوشمزس
    چندروزه خیلی هوس کردم
    بینظیره
    فوق العادس

    پاسخ

  18. مسرور

    ۲۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۷:۲۴ ب.ظ

    وااااای خدایا خیلی خوشمزس
    چندروزه خیلی هوس کردم
    بینظیره

    پاسخ

  19. علاء

    ۲۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۶:۲۳ ب.ظ

    مفید و جامع. عالی بود.

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۶ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۳۰ ق.ظ

      سپاس از شما

      پاسخ

  20. کاشی پور

    ۲۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۵:۴۶ ب.ظ

    باید خیلی خوشمزه باشه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.