خانه آشپزی کوفته برنجی اصیل ایرانی

غذاهای اصیل ایرانی

کوفته برنجی اصیل ایرانی

۱۰
7
122
کوفته برنجی یکی از غذا‌های قدیمی ایران است. این غذای خوش‌مزه مانند آبگوشت از ابداعات آشپزخانۀ ایرانی است.
کوفته برنجی

کوفته برنجی از غذاهای سنتی و معروف ایرانی است که در تهیۀ آن از انواع سبزی‌های معطر و گوشت قرمز استفاده می‌شود. کوفته برنجی در شهرهای مختلف ایران به سبک‌های متفاوت طبخ می‌شود.

کوفته برنجی از کوفته‌های خوش‌مزه و لذیذی است که از زمان‌های بسیار قدیم، سفرۀ ایرانیان را رنگین می‌کرد.

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کردۀ مخلوط بدون چربی: یک کیلو
  • سبزیجات معطر: 200 گرم
  • پیاز: یک عدد
  • برنج: 400 گرم
  • نمک، فلفل و ادویه‌جات گوناگون به میزان لازم
  • گردو، کشمش، زرشک و آلو بخارا برای مواد میانی

مواد لازم سس کوفته برنجی:

  • پیاز بزرگ: دو عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: 5 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به میزان لازم

طرز تهیه:

کوفته برنجی

برنج را یک ساعت خیس کنید. در آب جوش کمی نمک بزنید و برنج را بیفزایید تا نرم شود. سپس برنج را  آبکش کنید و بگذارید خنک شود.

پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سبزی‌های معطر را هم ریز خرد کنید. کوفته بهتر است با سبزیجات تازه درست شود تا عطر و طعم خوبی داشته باشد. ولی در صورتی که سبزی تازه ندارید، می‌توانید از سبزیجات خشک استفاده کنید.

گوشت، پیاز رنده شده، سبزیجات خرد شده و برنج را با نمک، فلفل و هر ادویه‌ که دوست دارید، خوب ورز بدهید تا چسبنده شود. سپس مواد مخلوط شده را یک ساعت در یخچال بگذارید.

در این فاصله سس کوفته‎برنجی را آماده کنید. پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ کنید. نمک، فلفل، زردچوبه و رب را به پیاز افزوده و کمی تفت دهید. روی مواد آب و زعفران بریزید و بگذارید جوش بیاید.

از مواد کوفته به اندازۀ یک پرتقال بردارید. داخل هر کوفته را نصف گردو، یک قاشق چای‌خورری زرشک، یک قاشق چای‌خورری کشمش و یک آلو بگذارید. می‌توانید مواد میانی را بنا به سلیقه کم و زیاد کنید. کوفته‌ها را خوب گرد کنید و داخل سس در حال جوش بگذارید تا بپزند. کوفته برنجی را با نان سنگک در کنار ترشی و سبزی خوردن میل کنید.

کوفته برنجی اصلی لپه ندارد. اما برخی به مواد آن لپۀ پخته شده هم اضافه می‌کنند.

  • سوپ شیر

    سوپ شیر ، شیک و مجلسی

    سوپ شیر یکی از پیش‌غذاهای پرطرفدار است که بیشتر در میهمانی‌ها و مجالس رسمی سرو می‌شود. محب…
  • چیز کیک

    تهیه چیز کیک بدون فر

    چیز کیک یخچالی بسیار آسان درست می‌شود و نیازی به فر ندارد. لازم نیست برای درست کردن یک غذا…
  • قلیه ماهی

    قلیه ماهی آبادانی ( + ویدئو )

    قلیه ماهی یکی از خورشت‌های معروف و لذیذ جنوب کشور است. طعم و مزۀ قلیه ماهی به‌قدری بی‌نظیر…
بیشتر ببینید در آشپزی

۱۰ دیدگاه

  1. حامد مدبر

    ۲۴ تیر، ۱۳۹۸ در ۴:۲۶ ب.ظ

    درستش میکنم

    پاسخ

  2. رضا اسعدی

    ۲۳ تیر، ۱۳۹۸ در ۱۰:۱۱ ق.ظ

    به به

    پاسخ

  3. دانش

    ۲۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۲:۰۶ ق.ظ

    درود بر کارکنان مجله دلتا
    بسیا ر کار فرهنگی واطلاعات خوب به خوانندگان میدهند

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۳۰ ق.ظ

      مرسی از همراهی شما

      پاسخ

  4. خانم طلوعی

    ۲۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۲:۵۷ ب.ظ

    به به غذای اصیل ایرانی

    پاسخ

  5. غفاری

    ۲۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۲:۱۷ ب.ظ

    خیلی غذای خوشمزه ایه

    پاسخ

  6. کاشی پور

    ۲۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۱:۵۴ ب.ظ

    غذایی بی رقیب و کامل

    پاسخ

    • مریم سوری

      ۲۲ تیر، ۱۳۹۸ در ۹:۳۰ ق.ظ

      موافقم

      پاسخ

  7. نامجو

    ۲۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۱:۲۲ ب.ظ

    خوشمزست

    پاسخ

  8. شهرام

    ۲۱ تیر، ۱۳۹۸ در ۱:۱۵ ب.ظ

    فوق العادست

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.